Volkan Yılmaz: Sanki İSKİ batacak

Volkan Yılmaz: Sanki İSKİ batacak
Silivri Belediyesi tarafından Beyciler ve Çayırdere mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreninde konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz Kırsal Mahalle Yasası’na rağmen hala köylülere yüksek fatura gönderen İSKİ'ye çok sert tepki gösterdi. Yılmaz, “İSKİ’yi anlayamıyorum. Sanki köylerimizden gelen su paralarıyla İSKİ ihya olacak ya da bu para gelmezse İSKİ batacak gibi ısrar ediyorlar. Bu köylüyü niye yoruyorsun kardeşim sen? Bu çiftçiyle niye uğraşıyorsun? Öyle yağma yok” dedi

Çiftçiye Tohum Desteği projesi kapsamında 2022 yılında yerel üreticilere yaklaşık 25 milyon TL destek verecek olan Silivri Belediyesi, bu çalışmalarından bir tanesi olan yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpaların dağıtımına devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından Beyciler ve Çayırdere mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni ile 135 üreticiye 450 bin TL değerindeki 27 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle bin 350 dönüm araziye ekim yapabilecek. Silivri Belediyesinin kendi arazilerinde yetiştirdiği tohumluk arpaları davul zurna eşliğinde teslim alan çiftçiler, destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. Silivri Belediyesi bu yıl yaptığı tohumluk arpa dağıtımları ile üreticilere doğrudan 8 milyon TL destek vermiş oldu.


Çiftçiler teşekkür etti

Beyciler Mahallesi’ndeki törende konuşan Çiftçi Hayrettin Karadeniz, “Başkanımız Volkan Yılmaz; saman, mısır silajı, tohumluk arpa ve ayçiçek yağı gibi yaptığı birçok hizmetle desteğini bizden esirgemiyor. Sayesinde kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Bu hizmetlerden dolayı Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Çayırdere Mahallesi’ndeki törende konuşan Çiftçi Mehmet Öztürk ise “Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’a köyümüze yapmış olduğu hizmetler ve üreticilerimize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. Beyciler’deki törende konuşan Beyciler Mahallesi Muhtarı Yaşar Köse de “Başkanımız Volkan Yılmaz, göreve geldiği günden beri köylerimize ve çiftçilerimize yoğun bir destek veriyor. Kapısını ne zaman çalsak taleplerimizi geri çevirmiyor. Geçtiğimiz yıl ektiğimiz tohumluk arpalardan çok iyi verim aldık. Bu yıl da aynı verimi alacağımızı düşünüyorum. Vatandaşlarım ve çiftçilerim adına kendisine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Çayırdere Mahalle Muhtarı Doğan Bilgiç ise “Çiftçilerimize saman dağıtımından tarlalarına gübre serpilmesine kadar çok önemli hizmetler yapılıyor” dedi.


2 yıl boyunca uğraştık

Törende konuşan ve Kırsal Mahalle Yasası’nın köylere getirdiği avantajlara rağmen İSKİ’nin çeşitli nedenlerle köylere pahalı su faturaları göndermeye devam ettiğ-ini söyleyen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Biz 2019 yılının Kasım ayında İBB’ye bir teklif verdik. Çiftçilik yapan köylülere verdiğiniz su ile Bakırköy’de, Beşiktaş’ta, Etiler’de yüzme havuzunu dolduran suyu aynı fiyatta veremezsiniz dedik. Öncesinde köylerimize su 4’te 1 fiyatına ucuza veriliyordu ve bu 5 yıllık süreler ile uzatılıyordu. Mecliste teklifimiz oy birliği ile kabul edilmesine rağmen İBB Başkanı İmamoğlu ‘Meclis üyelerine zimmet çıkar, bu su faturalarını Sayıştay müfettişleri rücu ettirir’ diyerek meclise iade etti. Biz; yapmayın, etmeyin buradan kimseye zimmet çıkmaz, İSKİ tarımı destekliyorum diyerek dilediği tarifeyi belirleyebilir, köylüye suyu bedava bile verebilir dedik. Ancak onlar bu konuyu TBMM’ye götürmemizi, orada bir yasa değişikliği olması durumunda suyu ucuza verebileceklerini söylediler. 2 yıl boyunca çok uğraştık. Sonunda MHP ve AK Parti’nin kabul, HDP, İyi Parti ve CHP’nin ret oylarıyla Kırsal Mahalle Yasası meclisten geçti. Hükümetimiz ve MHP milletvekillerinin yaptığı çalışmalarla kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşlarımıza önemli ayrıcalıklar tanındı” diye konuştu.


Öyle yağma yok!

Yasaya göre suyun merkezdekinin 4’te 1 fiyatına köylere verilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Vatandaşlarımız emlak vergisi ve çöp vergisinden muaf oldu. Bir diğer avantaj ise yapılan ev ya da binalardan Silivri Belediyesi olarak hafriyat harcı, iskân harcı ve ruhsat harcı almıyoruz. Esnafımız da basit usulde defter tutabiliyor. Gerçekten bu konuyla ilgili çok büyük uğraşlar verdik. Ama ben şu an İSKİ’yi anlayamıyorum. Sanki köylerimizden gelen su paralarıyla İSKİ ihya olacak ya da bu para gelmezse İSKİ batacak gibi ısrar ediyorlar. Şimdi de bir ikametgâh şartı getirdiler. Diyelim ki Beyciler’de ve Silivri’de birer eviniz var. İkametgâhınız Silivri’deki evinizde ise Beyciler’deki evinize yüksek su faturaları yollamaya devam ediyorlar. Bu köylüyü niye yoruyorsun kardeşim sen? Bu çiftçiyle niye uğraşıyorsun? İkâmetgah vs. gibi işlerle yokuş yapıp köylüyü canından niye bezdiriyorsun? Merak etmeyin; şimdi bu faturaların da peşine düşeceğiz. İSKİ artık köylünün işini zorlaştırmayı bıraksın. Köylü ile inat etmesin. Hak, hakkaniyet ve hukuk neyi gerektiriyorsa belediye başkanı onu yapmak zorunda. Öyle yağma yok” tepkisini gösterdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.