Yanan yer altı kabloları minibüsü yakıyordu! Son anda kurtardılar

Yanan yer altı kabloları minibüsü yakıyordu! Son anda kurtardılar
SULTANGAZİ'de, yer altı kabloları yandı. Park halindeki kapalı kasa minibüse sıçrayan alevler çevredekilerin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Yangın, dün saat 18.00 sıralarında Esentepe Mahallesi'nde meydana geldi. 2382 ile 2392 sokağın kesiştiği noktada yer altı kabloları yanmaya başladı. Bir anda sokağı beyaz dumanlar kapladı. Alevler park halindeki kapalı kasa minibüse sıçradı. Paniğe neden olan yangına çevredeki esnaflar, yangın söndürme tüpü ile müdahale etti. Yangın, büyümeden söndürülürken, kapalı kasa minibüs de maddi hasar oluştu. Yangın nedeniyle bölgede elektrik kesintisi yaşanırken, ihbar üzerine olay yerine itfaiye ve enerji şirketi çalışanları sevk edildi. İtfaiye ekipleri, şerit çekerek çevre güvenliğini sağladı. Enerji şirketinin yaklaşık 2 saat süren çalışmaları sonrası bölgeye elektrik akışı yeniden sağlandı.


“ZAMANINDA MÜDAHALE ETMESEYDİK ARAÇ TAMAMEN YANARDI"

Yangına müdahale eden esnaflardan Muhammed Mamuk, “Birden yerden alevler yükselmeye başladı. Alevler park halindeki minibüse sıçradı. Biz de hemen yangın söndürme tüplerini alarak, yangına müdahale ettik ve söndürdük. Araç sahibi de gelerek hemen aracını bölgeden uzaklaştırdı. Sonra yangın yerine kum ve toprak döktük. Eğer müdahale etmemiş olsaydık araç tamamen yanabilirdi. Zaten tamponu yandı" dedi.

Umut Arslan ise, “Burası 10 günde bir arıza yapıyor. Ekipler gelip arızayı onarıyor ama sorun devam ediyor. Bu sefer yangın çıktı, araba tutuştu. Allah'tan esnaf arkadaşlar söndürdü. Zamanında müdahale edilmiş olmasaydı bir facia yaşanabilirdi" diye konuştu. 

Cuma Gürbüz isimli esnaf da “15 günde bir burada elektrik kablolarında yanma oluyor. Esnaf arkadaşlar sağ olsun erken müdahale ettiler" ifadelerini kullandı. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.