Yapacak çok işimiz var!

Yapacak çok işimiz var!
Kısa adı TÜKODER olan Tüketiciyi Koruma Derneği 41.Şubesini Bakırköy’de açtı.

ÖZEL HABER: SELVİ SARITAÇ - Bir grup gönüllü tarafından 1990 yılında kurularak kısa sürede yaptığı başarılı çalışmalar nedeniyle 1998’de “Kamu Yararına Çalışan Dernek” statüsü kazanan Tüketiciyi Koruma Derneği 'nin Bakırköy Şubesi açıldı. Açılışta konuşan Genel Başkan Aziz Koçal, örgütlülüğün gücünden bahsederek, “Konuşacak çok şeyimiz var ama yapılacak çok işimiz var” dedi

Kısa adı TÜKODER olan Tüketiciyi Koruma Derneği 41.Şubesini Bakırköy’de açtı. Geçtiğimiz yıl ülke genelinde en fazla kurucu üye sayısıyla TÜKODER Genel Başkanı Aziz Koçal’ın öncülüğünde kurulan Bakırköy Şubesi, yoğun katılımla gerçekleşti. Açılışta konuşan TÜKODER ve TÜDEF Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, içinde bulunduğumuz dönemde sivil toplum kuruluşlarının önemini herkesin gördüğünü, özellikle seçimlerden sonra artık sahada mücadeleyi ortaklaştırmanın ne kadar can alıcı olduğu gerçeğinin bir kez daha anlaşıldığını söyledi. Bundan sonraki süreçte insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, evrensel hakların korunması ve sağlıklı bir çevrede yaşam için güç birliğine ihtiyaç olduğunu belirten Koçal, “Belki aynı çatı altında buluşamıyoruz ama artık sahalarda buluşmanın zamanı geldi” dedi.

33 yıllık bir mücadele

Kişilerin birbirinin kaşıyla gözüyle uğraşmak yerine sahada haklarını almak, mücadeleyi güçlendirmek ve kartopunu büyütmek için yuvarlamak zorunda olduğunu belirten Koçal, konuşmasına şöyle devam etti. “33 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana emek ve hak mücadelesi veren TÜKODER’i kurarken yoksulluğa ve açlığa karşı mücadele ediyorduk. 33 yıl sonra hala bu anlamda mücadele etmenin utancı içindeyiz. Türkiye'de hala yoksulluk ve açlıkla mücadele ediyorsak, halk olarak biraz da çuvaldızı kendimize batırarak ne kadar örgütlü olduğumuzu, örgütlü güce ne kadar destek verdiğimizi sorgulamamız gerekiyor. Eğer biz örgütlü ve güçlü olursak mutlaka kazanacağız. Umudumuzu yitirmeden, yarınlara daha güçlü ve daha örgütlü yürüyeceğiz. Çocuklarımıza daha mutlu ve umutlu yarınlar bırakmak, dedelerimizden miras aldığımız doların değil, doğanın yeşilini bırakabilmek için örgütlü olacağız. Konuşacak çok şeyimiz var ama yapılacak çok işimiz var”

Gönüllülük esası var

Dernek Başkanı Oya Erakıncı’da, tüketici haklarının korunması, geliştirilmesi ve tüketicilerin kendilerini koruyabilmeleri için gerekli bilinç ve örgütlülük düzeyine ulaşabilmeleri amacı ile kurulan TÜKODER’in kurulduğu günden bu yana önemli çalışmalara ve başarılara imza attığını belirtti. Erakıncı, politik ve ekonomik çıkarlara araç olmadan, kar amacı güden hiç bir kurum ve kuruluştan gelir elde etmeye yanaşmadan, sadece üyelerinin gönüllü katkı ve katılımlarına dayanarak faaliyet gösteren bağımsız bir örgüt olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Büyük mutluluk duyduk

Kurucu üyelere katkılarından dolayı teşekkür edildikten sonra, dernek binasını bila bedel tahsis eden Dr. Metin Abdullah Telli’ye, emekli Savcı Bayram Kapucu’ya, geçmiş dönem meclis üyesi ve Eyüp Belediye Başkan Adayı Ferzan Özer’e, yine geçmiş dönem meclis üyesi Ali Rıza Akyüz’e, Bayram Kapucu ve Muammer Özcan’a plaket taktim edildi. Sahibi olduğu binanın yapıldığı tarihten beri ilk kez bu kadar anlamlı bir açılışa ev sahipliği yaşadığını söyleyen Dr. Metin Abdullah Telli, insanların samimi bir şekilde bir araya gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Emekli savcı Bayram Kapucu’da, gün geçtikçe artan krizlere karşı bu tür STK’ların çoğalması gerektiğini belirterek,”Bir arada olmak, sokaklara çıkmak lazım. Gidişat iç açıcı değil” dedi. Program yönetim kurulu üyesi Feride Gülhan’ın müzik, Ümran Serhan’ın şiir dinletisi ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.