Yaranma hastalığı

Yaranma hastalığı
MHP’li Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Reşat Ok, ilçelerindeki ilk, orta ve liselerin binalara dağılımının plansız olduğunu belirterek, imam hatibe çevrilen okulları eleştirdi. İlçede eğitim veren ilk, orta ve lise binalarının yetersizliğine dikkat çeken Ok, lise düzeyinde eğitim veren imam hatiplerde ise öğrencilerin yetersiz olduğunu söyledi. Ok, Türk bürokrasinin bir hastalığı olan, “Yaranma, şirin görünme” gayretlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan çarpık durumun, imam hatip öğrencilerini de üzdüğün

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin haziran ayı ilk toplantısında söz alan MHP’li Reşat Ok, ilçede eğitim veren ilk, orta ve lise binalarının yetersizliğine, lise düzeyinde eğitim veren imam hatiplerde ise öğrenci yetersizliği nedeniyle ortaokul bölümleri açıldığına dikkat çekerek, “İlkokul ihtiyacı görmezden gelinmiş, oyuna, koşmaya, harekete ihtiyacı olan çocuklar dar ve kalabalık binalara mahkum edilmiştir” dedi. Ok, Türk bürokrasinin bir hastalığı olan, “Yaranma, şirin görünme” gayretlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan çarpık durumun, imam hatip lisesi öğrencilerini de mezunlarını da üzdüğünü ifade etti.


Önerge verdi

Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi MHP’li Reşat Ok, başkanlık makamına verdiği yazılı ve sözlü önergesi  öncesi, zorunlu eğitimin ilk basamağını oluşturan ilkokulların, bireyin gelecekte alacağı görevler için hazırlanmasında temeli oluşturan bir kurum olduğunu söyledi. Çocuğun öğretmeni ve yaşıtlarlarıyla kurduğu ilişkilerin olumlu ya da olumsuz sonucunun, ilerideki eğim hayatını etkilemesinin de kaçınılmaz olduğunu ifade eden Reşat Ok, ilkokulda kazanılan bilgi, beceri, değer, his ve düşüncelerin de öğrencinin sonraki öğretim yaşamındaki uyumu ve başarıyı etkilediğini belirtti. İlkokullarda özellikle fiziki ortamın uygunluğunun öğrenmeyi önemli bir şekilde etkilediğine vurgu yapan Ok, sınıf ortamlarının uygun mevcutlarda olması, öğretmenlerin öğrencilere ayırdığı zaman ve ilgi gibi etkenlerin öğrenmeyi hızlandırdığını, sağlamlaştırdığını ve daha da etkili kıldığını ifade etti.


Binalar yetersiz

Bu bilgiler ışığında Zeytinburnu’nda özellikle Sümer, Nuripaşa, Veliefendi ve Yeşiltepe mahallelerindeki nüfusun yoğunluğuna bağlı olarak söz konusu mahallelerde bulunan ilkokullarda sınıf başına düşen öğrenci sayısının okul ihtiyacını göz önüne serdiğini vurgulayan Ok, “Özellikle bu bölgelerde bulunan ilk, orta ve lise okullarında binalara dağılımın plansız olduğu bariz bir şekilde görülmektedir. Bir binada bin 800 öğrenci öğrenim görürken, aynı tür binada 400-500 öğrenci öğrenim görmektedir. İmam hatipe çevrilen okullarımızda öğrencilerimiz lise düzeyinde öğrenim görürken, öğrenci yetersizliği nedeniyle aynı okullarda ortaokul bölümleri açılmaktadır. Bu halde bile ilk okullardaki yoğunluğun takriben yüzde 60’ına dahi ulaşamamaktadır. Veliefendi İmam Hatip Lisesi kendi binasını Sümer İmam Hatip Ortaokulu (Daha önce ilkokul olan) ile paylaşmaktadır. İki okulun toplam öğrenci sayısı 900’dür ve aynı binayı çok rahatlıkla birlikte kullanabilmektedir. Ama bununla da yetinilmemiş, önceden Sümer İlkokulu olan bina İmam hatipe çevirilerek, bu bölgedeki ilkokul ihtiyacı görmezden gelinmiş, oyuna, koşmaya ve harekete ihtiyacı olan çocuklar dar ve kalabalık binalara mahkum edilmiştir” dedi.


Gözden geçirilmeli

Aynı durumun Gazipaşa İlkokulu için de geçerli olduğunu belirten Ok, “Çok kısıtlı imkanlarla kullanmaya çalıştıkları bahçeler çocukların gelişim düzeyini etkilemekte, onların okullara karşı bağına ket vurmaktadır. Yaklaşık 300 metre ilerisinde bulunan ve çocukların oyun oynamalarına elverişli olan Abay İlköğretim Okulu da İmam Hatip Lisesi’ne çevirilerek öğrenim çağının ilk basamağındaki çocuklar mağdur edilmiştir. Küçük binalarda bin 200’ün üzerinde eğitim gören çocuk varken, diğer binada yine 500 öğrenci öğrenim görmektedir. Bu planlama acil olarak tekrar gözden geçirilmeli ve ilkokul çocuklarının mağduriyetleri giderilmelidir. Yani bizim maksadımız, eğitime ait kaynak ve imkanların etkin ve verimli bir biçimde kullanılması, ihtiyaca uygun çözümler üretilmesini sağlanmasıdır.  Bir başka deyimle ifadeyi güçlendirmek gerekirse ata et vermenin ata, aslana ot vermenin aslana hiçbir faydası olmayacaktır. Kaynak israfından başka bir netice ortaya çıkmayacaktır” ifadelerini kullandı.


Şirin görünme gayreti

Bu çarpıklığın İmam Hatibe ve temsil ettiği değerlere de zarar verdiğini dile getiren Reşat Ok, “Tamamen Türk bürokrasinin bir hastalığı olan, yaranma, şirin görünme gayretlerinin bir sonucu olarak ortaya çıkan bu çarpık durum, imam Hatip Lisesi öğrencilerimizi ve mezunlarını da üzmektedir” dedi.  Zeytinburnu’ndaki bu çarpıklığın bir an evvel giderilmesi ve ilkokul çağındaki çocukların ilçe dışında okumaya mahkum edilmesinin önüne geçilmesini isteyen MHP’li Meclis Üyesi Reşat Ok, “İnşaası tamamlanan Sümer İlk Okulu’nun ilk okul öğrencileri için hizmete açılması ilçemizi yönetenlerden talebimizdir” çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.