Yardım TIR'ları yola çıktı

Yardım TIR'ları yola çıktı
Tuzla Belediyesi, yangından etkilenen Manavgat'a bir TIR dolusu yardım malzemesi gönderdi. Ayrıca yanan alanları söndürme çalışmalarına destek verilmesi amacıyla 2 su tankeri de yola çıktı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınları, yerleşim ve tarım alanlarına da sıçradı. Türkiye’yi acıya boğan yangınlar ve yaşanan can kayıpları için Tuzla Belediyesi de harekete geçti. Tuzla Kaymakamlığı koordinasyonunda, Tuzla Belediyesi ve Türk Kızılayı Tuzla Şubesi iş birliği ile içerisinde gıda kolisi, hijyen seti ve temel ihtiyaç malzemelerinin olduğu yardım TIR’ı yola çıktı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda bulunan gıda kolilerinin yardım TIR’ına yüklendiği sırada dualar edildi. Yardım TIR’ı ile birlikte Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatıyla bölgeye 2 su tankeri de gönderildi. Tuzla Kaymakamı Ali Akça, yangın bölgelerinde yaşanan olayların herkesi derinden üzdüğüne dikkat çekerek, “Son zamanlarda Türkiye’de meydana gelen yangınlar içimizi çok acıttı. Tuzla olarak ülkemizde veya ülkemizin dışında yaşanan zor durumlarda yardım etme şuuruyla hareket eden insanlar olarak çok tez organize oluyoruz. Biz Tuzla’dan ihtiyaç olan her yere birçok yardım TIR’ı gönderdik. Yardım bize inancımızın, kültürümüzün öğrettiği bir husus. Bu yaptığımız yardımlar biraz insan olmamızın gereği, yaratıcımızın bize bildirdiği bir emrin gereği. Oradaki yaralara derman olma, yaraları sarma anlamında gerçekten insan hissettiren bir organizasyon” dedi.
 


Birbirimize destek olmalıyız

Yangın bölgelerine geçmiş olsun dileklerini ileten Dr. Şadi Yazıcı, “Bir anda bu kadar yangının olması şaibeler doğuruyor. Hukuk bununla ilgili gerekli araştırmayı yapacaktır. Bizim yapmamız gereken maddi durumumuz, imkânlarımız ne olursa olsun doğal afetler karşısında yardımlaşmak, dayanışma, birbirimize destek olmaktır. Bizler elimizden geleni yapmaya gayret gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.