Yardımlaşma olmadan olmaz

Yardımlaşma olmadan olmaz
Türkiye Sakatlar Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Ahmet Bağbekleyen ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret etti. Türkiye Sakatlar Derneği'nin 300 bin üyesi bulunduğunu belirten Bağbekleyen, “Yoksullluğun olduğu yerde yardımlaşma ve dayanışma olmadan olmuyor. İstanbul'da 6 şubemiz var. Bizimde şu anda 70 üyemiz bulunyur” bilgisini verdi.

Belediyenin kendilerine yer tahsisi yaptığını belirten Ahmet Bağbekleyen, “Bizim esas çalışma alanımız toplumun engelliye bakışını değiştirmek. Beylikdüzü'nün engellilere bakışı olumlu bir durumda. İlçemiz fiziki olarak da yüzde 70 oranında engellilerin yaşamı için uygun” dedi. “Engelliyi anlamak için engelli olmak gerekmiyor” diye konuşan Bağbekleyen, “Toplumsal ahlakımızı kaybettik. Engellilere yardım maksadıyla 10 TL veren birisi apartmanında engelli birisinin kalmasını istemiyor. Yani bir tezat var” ifadelerini kullandı.


Yanlış algıları yıkacağız

Toplumda engelli engelsiz ayrımı yapmadıklarını dile getiren Bağbekleyen, “Derneğimizin tüzüğüne göre genel başkan ve şube başkanları engelli olmak zorunda. Biz Beylikdüzü şubesi olarak toplumun yanlış algılarını yıkmaya çalışacağız. Şubemizde 5 asil 5 de yedek üyemiz var” diye konuştu. Dernek bünyesinde yaşlı bakım kursu vereceklerini dile getiren Bağbekleyen, “Bu eğitimi Halk Eğitim Merkezi ile birlikte vereceğiz. Buradan mesun olan kursiyerlere sertifika verilecek. Eğitimlerimizde psikologlardan yardım alınacak” açıklamasında bulundu. Toplumda engellilere karşı popülist bir yaklaşım olduğunu belirten Bağbekleyen, “Dernek olarak apolitik bir derneğiz. Bünyemizde her görüşten insan var” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.