“Yarısı Bizden” TOKİ nasıl başvuru yapılır?

“Yarısı Bizden” TOKİ nasıl başvuru yapılır?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından herkesin merak ettiği TOKİ kentsel dönüşüm yarısı bizden kampanyasına nasıl başvurulur?

Fatma Müge Yücetürk - TOKİ tarafından İstanbul’da kentsel dönüşüme girecek evler için düzenlenecek “Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasının detayları büyük merak konusu oldu. İstanbul’da yaşayan ve evini kentsel dönüşüm ile yenilemek isteyen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün duyurulan kampanyanın başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki TOKİ Yarısı Bizden kampanyasına nasıl başvuru yapılır? Başvuru için gerekli olan koşullar nelerdir? İşte tüm merak edilen yanıtlar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün İstanbul’da Gaziosmanpaşa’da yaptığı konuşma sırasında açıkladığı TOKİ kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası çok sayıda kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Özellikle kampanyanın koşulları ve başvuru aşamaları araştırılıyor. Kampanyaya dair tüm bu detaylar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından açıklandı.

TOKİ “Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına nasıl başvuru yapılır?

Bakan Kurum’un sosyal medya hesabından yayınladığı bilgilere göre, Yarısı Bizden kampanyasına başvurular 26 Nisan ile 29 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Evini kentsel dönüşüm ile yenilemek isteyen mülk sahipleri başvurularını e-devlet üzerinden yapacak. Daha sonra, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı uzmanları tarafından tüm başvurular incelenerek binalara dair keşif raporları hazırlanacak. Protokol işlemlerinin gerçekleştirilmesinin ardından ise proje ve ruhsat alma aşamalarına geçilecek.

TOKİ Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası ne zaman başlıyor?

İstanbul’daki yüksek riskli binalar için düzenlenen TOKİ Yarısı Bizden kampanyasının başvuru tarihi 26 Nisan 2023 Çarşamba olarak açıklandı.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyası ödeme şartları nelerdir?

Bakan Kurum tarafından yapılan "5 Adımda Yarısı Bizden" paylaşımları ile kampanyanın tüm detayları vatandaşa sunuldu. Buna göre, borçların yüzde 10’u peşin kalanı ise 10 yıl vadeli olarak ödenecek. Peşin ödemenin ardından kalan 750 bin TL’lik borçlanma için taksit tutarları 5625 TL olarak belirlenirken, 900 bin TL’lik ödemenin taksiti ise 6750 lira olacak.

TOKİ Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyası faiz oranı nedir?

Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasının faiz oranları da merak edilen konular arasında yer alıyor. Yapılan açıklamada, evini kendisi dönüştürmek isteyenlere 0,74’lük faiz oranıyla kredi verileceği açıklandı.

TOKİ Yarısı Bizden kampanyası kredi tutarı ne?

Kentsel dönüşüme katılmak isteyenlere yönelik 0,74’lük faiz oranıyla verilecek kredinin tutarı ise 1 milyon 250 bin lira olarak belirlendi.

Evler ne kadar sürede tamamlanacak?

TOKİ tarafından başlatılan projede, boşaltılan binaya yapılacak inşaatın en geç 2 yıl içerisinde bitirilmesi öngörülüyor.

Taşınma yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm “Yarısı Bizden” kampanyası ile evini boşaltan kişilere 10 bin 500 lira taşınma yardımı ve her ay kira desteği sağlanacak.

Kira desteği tutarı yükseldi

Kampanya kapsamında açıklanan bir diğer önemli bilgi de kira tutarlarına yönelik oldu. Buna göre, İstanbul’da kira yardım tutarının 3 bin 500 TL’den 5 bin 250 TL’ye yükseltildiği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.