Yavuz Selim Tuncer: 13 liralık ibriği 65 liraya üflemişler!

Yavuz Selim Tuncer: 13 liralık ibriği 65 liraya üflemişler!
İBB tarafından tanesi 65 TL'ye alınarak mezarlıklara yerleştirilen ibrikler Meclis toplantısında gündeme geldi. AK Parti'li Yavuz Selim Tuncer, ibriklerin Malatya'da alındığını hatırlatarak, “Malatya'da bir fiyat araştırması yaptım. İBB'nin aldığı ibriklerin tanesi 13 TL. Ama İmamoğlu, İstanbul halkına 65 liraya üflemiş bunu” diye konuştu

İBB Meclisi ekim ayı toplantıları hararetli tartışmalara neden oluyor. Meclis'te gündem dışı söz alan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sert eleştirilerde bulunan AK Parti Meclis Üyesi Yavuz Selim Tuncer, “Sayın İmamoğlu, 'Bundan sonra belediye başkanının yönettiği meclislere alışacaksınız' demişti. Ama Ekrem İmamoğlu’nun yüzüne hasret kaldık” dedi.

Topbaş bizi tokatlardı

Dönemin KİPTAŞ Genel Müdürü ve Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’la birlikte KİPTAŞ’ta görev yaptığını ve 20 yılda 80 bin konut ürettiklerini söyleyen Tuncer, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Her yıl 20 bin toplamda 100 bin konut yapacağım” sözlerini hatırlatarak, “İBB bugüne kadar 140+120 konut yaptı. İnanın biz KİPTAŞ'ta görev yaparken merhum Kadir Topbaş’a '140 konut yapacağız’ şeklinde bir cümle kursak tokatı yerdik. Biz binlerce temel attık, Siz Tuzla’ya temel attınız, onu da kaçak alana attınız” eleştirisinde bulundu. KİPTAŞ’ta olduğu dönemlerle ilgili CHP'li medya üzerinden algı yaratılmaya çalışıldığını belirten Tuncer, “Sizinle hesaplaşacağız” dedi.


Susturmayacaksınız

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olma hayali ile il il gezdiğini ifade eden AK Partili Yavuz Selim Tuncer, “Deniz Baykallar, Önder Savları saf dışı bırakmış CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sen biraz hafif kalırsın” öngörüsünde bulundu. Yavuz Selim Tuncer, konuşmalarına oturdukları sıralardan tepki gösteren muhalefet üyelerine dönerek, “Bizi susturmayacaksınız. Doğruları yüzünüze baka baka konuşacağız” diyerek devam etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mezarlıklara ibrik asma icraatına şahit olduklarını belirten Tuncer, “İbrikler de Malatya'dan benim memleketimden alınmış. Bir Malatyalı olarak arkadaşlarıma ibrik fiyatlarını sordum. Malatya'da o ibriklerin fiyatı 13 TL ama İmamoğlu, İstanbul halkına 65 liraya üflemiş bunu” ifadelerini kullandı.


Geldikleri gibi giderler

İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ise iktidara sert eleştiriler yöneltti. İktidarı kast ederek, “Geldikleri gibi giderler” diyen Özkan, “Cumhuriyetin önemini anlayanlar, değerini bilenler gücün karşısında asla boyun eğmezler, yalana, eğriye, hurafeye, kanmazlar, kandırılmazlar” ifadelerini kullandı. Özkan, yerli ve milli olduğunu iddia eden mevcut iktidarın, turistlerin konaklaması için bir sürü otel varken, yabancıya ev satıp beraberinde vatandaşlık verdiğini ve İstanbul’un en gözde merkezlerinin bugün yabancıların elinde olduğunu ifade etti. İBB’nin açtığı yurtlara da değinen Özkan, “25 yıldır peşkeş çekmedikleri uydurma vakıf, dernek kalmamış ama 1 milyon 200 bin üniversite öğrencisinin olduğu İstanbul’da 1 tane bile İBB yurdu açılmamış maalesef” eleştirisinde bulundu.


Umut olamıyorsunuz

İYİ Partili İbrahim Özkan'a cevap veren AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, “Geldikleri gibi giderler” sözlerini eleştirdi. Gökkuş, “Bu ülkeye sizler umut olamıyorsunuz. Sorunları çözecek olan yine AK Parti’dir” dedi. İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın yurt sorunu ile ilgili söylediği sözlere de cevap veren Gökkuş, bazı sivil toplum kuruluşu ve vakıfların vatanını milletini, bayrağını korumak için cansiperane çalışan bu kurumlardan ve çalışanlarından özür dilemesi gerektiğini belirterek, “Biz rektörleri okula sokmayan bir gençlik istemiyoruz” dedi.



VERDİĞİNİZ NAMUS SÖZÜNE NE OLDU?

İBB Hukuk Komisyonu Başkanı AK Partili Muhammet Kaynar, Meclis kürsüsünden çok sert açıklamalarda bulundu. İBB’de yapıldığını tespit ettikleri yolsuzlukları 17 başlık halinde sıralayan Kaynar, İBB’yi seçilmişlerin değil, ‘danışman’ diye isimlendirilen kişilerin yönettiğini savundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Tek bir kişi bile işten çıkarılmayacak. Size namus sözü veriyorum” sözlerini hatırlatan Kaynar, “İBB'den bugüne kadar 13 binin üzerinde işçi çıkarıldı. 44 bin 995 kişi ise işe alındı. Tarihin hiçbir döneminde bu kadar işçi kıyımı ve partizanca işe alım olmadı. Bu namus sözüne ne oldu? Hatırlatınca yüzünüz kızarıyor mu?” diye sordu.

İhtiyaç fazlası olduğu gerekçesiyle işçi çıkaran CHP’li İBB yönetiminin, mevcut işçi sayısının 4 katı işçi aldığını söyleyen Kaynar, bu kişilerin de geçmişte CHP'de siyaset yapanlar olduğunu açıkladı.


 

MURAT PALAVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.