Yedi gün yedi gece eğlence

Yedi gün yedi gece eğlence
Çatalca Belediyesi'nin düzenlediği sevgi ve barış temalı Erguvan Festivali sona erdi. 7 gün 7 gece devam eden festivalde çok sayıda ünlü şarkıcı Çatalcalılarla buluştu.

Bu yıl 22'incisi düzenlenen Çatalca Erguvan Festivali, muhteşem bir finalle sona erdi. 27 Ağustos Pazar günü Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’nde düzenlenen kokteylle açılışı yapılan festival 7 gün 7 gece sürdü. Festival kapsamında Çatalca'nın tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtıldığı, yöresel ürünlerinin ön plana çıkarıldığı, spor turnuvaları ve konserlerin olduğu birçok etkinlik gerçekleşti.

Festival coşkusuna sadece Çatalca halkı değil tüm bölge halkı yoğun ilgi gösterdi.

Açılışı Kıraç yaptı

Festival 27 Ağustos 2023 Pazar günü Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’nde açılış kokteyliyle başladı. Kokteyl sonrasında Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi amfitiyatroda toplanan davetliler kortej halinde Cumhuriyet meydanına geçti. Cumhuriyet meydanında da festival ateşi yakılmasıyla Erguvan Festivali resmen başlamış oldu. Bu programın ardından Mehmetçik Meydanı’ndaki festival alanında DJ performansı sahne aldı. Festivalde yer alan stantlar Başkan Mesut Üner tarafından ziyaret edildikten sonra, günün sanatçısı Kıraç sahne aldı ve ilk gün çok büyük coşkuyla festival tamamlandı.

haber.jpg

İrem Derici coşturdu

Mehmetçik Meydanı’ndaki festivalin ikinci günü “Çocuk Animasyonu” ve “Çocuk Sahnesi” ile başladı. Aynı anda “Uzay Çadırı” festival alanında çocuklar için hazır oldu. Saat 17.00’da ise “Bebek Emekleme” yarışması halka neşeli anlar yaşattı. Bu keyifli ve eğlenceli yarışmanın ardından saat 20.30’da Ceylan Konat gecenin ilk konserini gerçekleştirdi. Gecenin finalinde ise İrem Derici sergilediği performansla ilçe halkını coşturdu.

Bedavacı sahneye çıktı

Erguvan Festivali’nin üçüncü günü Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Ahşabı sanata dönüştüren Ayhan Tokmak’ın sergisi katılımcıları adeta büyüledi. Eş zamanlı olarak Mehmetçik Meydanı’ndaki festival alanında saat 16.00’da Çocuk Animasyonu, Çocuk Sahnesi ve Uzay Çadırı çocuklara keyifli anlar yaşatmaya devam etti. Saatler 20.30’u gösterdiğinde Burak Akagün sahne aldı. Saat 21.30’da ise Derya Bedavacı sevenleriyle buluştu. Muhteşem geçen festival günü meydanda bulunan otağ çadırında şef Cengizhan Sönmez ile Türk Sanat Müziği Korosu konseriyle son buldu.

Festivalde zafer coşkusu

Festivalin 4. gününe ise 30 Ağustos coşkusu damga vurdu. Her gün olduğu gibi Çocuk Animasyonu ve Uzay Çadırı saat 16.00’da çocuklar için hazır oldu. Aynı akşam saat 20.00’da Belediye önünde toplanan Çatalcalılar Zafer Yürüyüşü yaptı. Zafer yürüyüşüne katılanları Bando İstanbul ekibinin sahne gösterisi karşıladı. Zafer coşkusu dolu gün Ekin Uzunlar konseriyle son buldu.

Yüzler boyandı

Festivalin 5. gününde çocuklar için Yüz Boyama etkinliği gerçekleşti. Saat 20.30’da ise gençlerin özlediği ve beklediği o an geldi. Başkan Mesut Üner’in döneminde üçüncüsü gerçekleşen Colorap 3 festival alanını renklendirdi. Meydanda renkli anlar yaşanırken DJ Erdem Kınay ile gençlerin coşkusu tavan yaptı. Renkli gece Köfn konseriyle son buldu.

haber2.jpg

Tavla turnuvası

Festival etkinliği heyecanı ilk gün olduğu gibi altıncı günde de devam etti. Etkinlik programı otağ çadırında saat 13.00’da Tavla Turnuvası ile başladı. Çocuk Animasyonu ve Uzay Çadırı ile devam etti. Saat 17.00’da Yöresel Börek Yarışması gerçekleşti. Saat 18.30’da festival heyecanı Ferhatpaşa İlkokulu bahçesine Streetball turnuvasıyla taşındı. Streetball sonrası saat 20.30’da Dj Performansı gençleri coşturdu. Sevilen sanatçı Merve Özbey saatler 21:30’u gösterdiğinde sevenleriyle buluştu. Muhteşem festival günü otağ çadırında sıra gecesi organizasyonunda Mehmet Şerif Aydın konseriyle son buldu.

İmparator sahneye çıktı

Festivalin finalinde ise İmparator İbrahim Tatlıses sahneye çıktı. Son gün de otağ çadırında Tavla Turnuvası ile başladı. Çocuk Animasyonu ve Uzay Çadırı da son günde de festival alanındaki yerini aldı. Saat 18.00’da En Şık Pati Yarışması hayvanseverlerle buluştu. 18.30’da Streetball turnuvasının final maçları oynandı. Final maçını Survivor-2023 yarışmacıları; Asena Demirbağ, Ertuğ Onur Yaşlıoğlu, Yusuf Yıldız, Özgür Tetik, Tunga Sayan ve Osmancan Ural’ın izlemeye gelmesi gençler için sürpriz oldu. Saat 20.30’da Dj Performansı sonrası saatler 21.30’u gösterdiğinde İbrahim Tatlıses sevenleriyle buluştu.

haber3.jpg

TEŞEKKÜRLER ÇATALCA

Festival hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bazen öyle durumlar vardır ki mutluluğun ve huzurun tarifini yapmak oldukça güçtür. Tam dört buçuk yıl boyunca Çatalcamız Cumhuriyet tarihine geçen efsane hizmetlerimizle adeta altın çağını yaşarken, sadece ilçemiz değil tüm bölgemizin çekim merkezi haline gelen kültür-sanat etkinliklerimizi de gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşadık. Efsane hizmetlerimizi ilçemize kazandırma yolunda halkımızın huzuru ve mutluluğundan güç aldık. Öncelikle festivale katılımlarından dolayı ilçe halkımıza çok teşekkür ederim. Sonrasında ise bu unutulmaz organizasyonu kusursuz tamamlamak için gece-gündüz demeden çalışan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Daha nice organizasyonlarda sizlerle birlikte olmak umudu ve dileğiyle teşekkürler Çatalca” dedi.

KIYASIYA YARIŞTILAR

Çatalca Belediyesi'nin düzenlediği sevgi ve barış temalı Erguvan Festivali'inde bebek emekleme ve börek yarışmaları dikkat çekti. Yarışmaya katılan anneler; daha yaşını doldurmayan bebekleri ile tepsi tepsi böreklerin en lezzetlisini hazırlayarak jüri karşısına geçti. 'Çatalca'nın En Hızlı Bebeği Benim' sloganıyla Mehmetçik Meydanı'nda düzenlenen emekleme yarışmasına 39 yarışmacı katıldı. Birbirinden sevimli bebekler parkurda terlerken, aileleri ise bebeklerin dikkatini çekebilmek için kıyasıya yarıştı. Bebek Emekleme Yarışması'nda ilçenin en hızlı bebeği Ömer Yıldırım, ikincisi ise Aysima İzci oldu. Birinci olan bebeğin annesi Ece Kızılırmak Yıldırım müthiş heyecan yaşadıklarını son derece mutlu olduğunu belirtti. Çatalcalı vatandaşların büyük ilgi gösterdiği yarışmayı Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Eşi Aydan Üner de takip etti. Yarışmanın birincisine gram altın hediye edildi. Daha sonra kadınlar tepsi tepsi en lezzetli böreği yapmak için yarıştı. Ispanaklı, patatesli, peynirli, havuçlu, patlıcanlı ve kıymalı çeşit çeşit 100 tepsi börek profesyonel jüri tarafından değerlendirildi. Hem göze hem de mideye hitap ederek finale kalan 100 tepsi börek içinden dereceye girenler ödüllendirildi. Börek yarışmasında hazırladığı bir tepsi ıspanaklı börekle birinci olan Safiye Boyraz'a gram altın hediye edilirken tüm katılımcılara da sürpriz hediyeler verildi. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner “Festivalimizde sevgi barış temasını en iyi şekilde yansıttık. Festival konserden ibaret değil börek yarışması, bebek emekleme yarışmaları, çocuk animasyonları, gençlerin de eğlenebildiği ünlü şarkıcılarında olduğu harika bir etkinliğe imza attık. 'Birlikte Çatalca'yız sloganımız ile durmaksızın güzel işlere imza atmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:AYŞE ANLI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.