Yeniden ibadete açılan Kariye Camii nerede, yol tarifi, resimleri, ne zaman yapıldı, tarihi, önemi ne?

Yeniden ibadete açılan Kariye Camii nerede, yol tarifi, resimleri, ne zaman yapıldı, tarihi, önemi ne?
İstanbul’da bulunan Kariye Camii’nin yeniden ibadete açılmasının ardından birçok kişi caminin konumunu, açık adresini ve tarihini araştırmaya başladı.

2020 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile cami statüsüne çevrilen Kariye Cami ibadete açıldı. Daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olan yapı, müze ve depo olarak kullanılıyordu. Kariye Cami’nin yeniden ibadete açılmasının ardından tarihi yapıyı görmek isteyen kişiler caminin yerini, tarihini ve fotoğraflarını araştırmaya başladı. İşte Kariye Camii hakkında tüm bilinmesi gerekenler…

kariye-camii-nerede-depo-1-4-3-1598030606.jpg

Kariye Camii nerede, nasıl gidilir, açık adresi?

Kariye Camii, İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda yer alan Fatih ilçesinde bulunuyor. Edirnekapı semtinde Derviş Ali Mahallesi’nde yer alan yapı, Kariye Cami Sokağında konumlanıyor. Kariye Camii açık adresi ise şöyle: Derviş Ali, Kariye Cami Sk. No:18, 34087 Fatih/İstanbul…

kariye-cngc.webp

Kariye Camii kim yaptırdı, ne zaman yapıldı?

Kariye Cami, 6. yy’da kilise olarak inşa edildi. Doğu Roma İmparatorluğu döneminde saray kilisesi olarak kullanıldı. 1551 yılında Osmanlı İmparatoru Sulan II. Beyazid’ın sadrazamı Atik Ali Paşa tarafından camiye çevrildi. 1945 yılında alınan bir kararla Kariye Camii müze statüsüne alındı.

kariye-camii-ibadethaneye-aciliyor-3172.jpg

Kariye Camii açıldı mı, tadilatı bitti mi, ne zaman ibadete açılacak?

İstanbul’un simge tarihi yapıları arasında gösterilen Kariye Camii, tadilat çalışmalarının tamalanmasının ardından 6 Mayıs 2024 günü düzenlenen törenle yeniden ibadete açıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.