Yeniden Refah iktidar olacak!

Yeniden Refah iktidar olacak!
Yeniden Refah Partisi (YRP) Esenyurt İlçe Başkanı Selçuk Güneş, Damga'ya iddialı açıklamalarda bulundu. YRP'nin gelecek seçimin sonucunda Türkiye'de iktidar olacağını söyleyen Güneş, “2023'te iktidara geldiğimizi herkes görecek. İnanmıyor olabilirler ama tarihte bunun örnekleri çok” dedi

Yeniden Refah Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Selçuk Güneş, Damga'ya konuştu. İlçe gündemine ve Türkiye siyasetine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Güneş, YRP'nin geleceğe çok güçlü bir şekilde hazırlandığını söyledi.YRP'nin herhangi bir ittifakın içinde olmadığını sadece merkez sağ partileriyle ittifak yapma gibi bir durumu değerlendirdiklerini fakat bundan da vazgeçtiklerini söyleyen Güneş, “Fakat bu konuda da diğer partilerle uzlaşma sağlanamadı” dedi. Güneş, “AKP'nin elinde son bir argüman kaldı. HDP'den misin CHP'den misin diye muhafazakar kesime yükleniyor. “Camileri ahır yaptılar” diyor, “teröristler” diyor. Sağ seçmeni konsolide etmeye çalışıyor. Fakat biz istedik ki  bu argümanı ellerinden alalım. Sağ partiler olarak kendi ittifakımızı kuralım ama şimdi böyle bir şey görünmüyor. 6'lı masa var. Oraya bakınca pek iş tutmadığını görüyoruz. Dağılacağını düşünüyoruz. Biz tek başımıza yolumuza gidiyoruz. Üçüncü bir ittifak olursa içine girebiliriz. Olmazsa da bunun için uğraşmıyoruz, önümüze bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

En çok üye yapan partiyiz

Esenyurt özelindeki çalışmalarından da bahseden Güneş, YRP'nin Esenyurt'ta en çok üye yapan siyasi parti olduğunu belirtti. Güneş, “Son 2 ayda malum Ramazan süreci vardı. Ramazan ayında çok deşifre etmeden bir elin verdiğini diğer elin görmediği yardımlar yaptık. Kardeşlerimizin verdiği desteklerle kendi üyelerimize sonra kişi ayırt etmeden bize ulaşan herkese yardım ettik. Bunları da tabii basına aktarmadan çalıştık. Çünkü bunun iki türlü noktası var. Birinicisi çok istek oluyor bunu geri çevirmek zorunda kalıyorsunuz böyle olsun istemedik. İkincisi de bunların gösterilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Onun dışında ilçedeki esnaf ziyaretleri ve ev sohbetlerimiz devam ediyor. Ramazan'da bin üye elde ettik. Esenyurt'ta en çok üye yapan parti olduk. Ramazan sonrakindeki süreçte de programlarımızı aksatmadan sürdürdük. Üye standımıza çok ciddi bir ilgi vardı. Halkımızın teveccühü bizi çok mutlu etti. İstanbul'da yüz bine yaklaşıyoruz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Bizim Esenyurt noktasındaki hedefimiz çok ciddi. Gençlik kollarımızda 40 arkadaşımızdan oluşan bir yönetimimiz var. Kadın kollarımızda başkanımız ameliyat olunca çalışmalarımız biraz sarktı. Yerine bir atama da yapamadık ama bugün itibariyle kadın kollarımızda da harekete geçeceğiz” dedi.

Çok ciddi oy oranımız var

Yeniden Refah Partisi'nin bugün seçim olsa çok ciddi oy oranlarına ulaşacağını da kaydeden Güneş, “Ağustos sonuna kadar İstanbul'da yüz bin üye hedefliyoruz. Şu an 70 bin üyemiz var. Türkiye genelinde ise 215 bin üyemiz var. Esenyurt'ta da hedefimiz 15 bin üye. Şu an 8 bin 700 üyemiz var. Bizim baraj sorunumuz yok. Esenyurt'ta yaptırdığımız bir ankette yüzde 8,8 oy oranına sahip çıktık. Türkiye'de de Doğu ve Güneydoğu'da yüzde 10, İstanbul'da yüzde 9,6. Genelde ise yüzde 9,4 oranında oyumuz var. Mevcut anketlerde bunu göremiyorsunuz çünkü insanlara sorulan anketlerde Yeniden Refah Partisi yok. İnsanlara mevcut AK Parti, CHP, MHP gibi partileri sayıyorlar. Bizim seçmenimiz biz Yeniden Refah Partisi'ne oy veriyoruz dediğinde bizi 'kararsızlar' arasına yazıyorlar. Ama kararsızların büyük bir kesimi Yeniden Refah Partisi'nin oyudur” ifadelerini kullandı.


yeniden refah partisi

2023'te iktidarız

YRP'nin 2023'te iktidar olacağını iddia eden Güneş, “2023'te iktidar olacağız. Bazıları inanmıyor ama hiç belli olmaz. 90'lı yıllarda anketler yine bizi göstermiyordu ama sandıklarda ciddi bir sürpriz yaptık yüzde 11 oy aldık. 94'te Erdoğan'ın kazanmasına kimse ihtimal vermiyordu. Zülfü Livaneli kazanır dediler Bedrettin Dalan kazanır dediler İlhan Kesici kazanır dediler. Erdoğan'a kimse inanmıyordu. Ama kazandık. Yani o zamanda anketlerde yoktuk. Şimdi tarih tekerrür edecek. Geçmişte İstanbul'u CHP'den almıştık, 2024'te de alacağız” şeklinde konuştu.

Esenyurt çok kopuk

Esenyurt'un nüfus alnamında çok yoğun olduğunu ve hizmetin her yere ulaşmadığını da anlatan Güneş, “Esenyurt büyük bir yer ama maalesef birbirinden çok kopuk. Akçaburgaz kendi özerkliğini oluşturmuş, Mehterçeşme'nin Esenyurt'la alakası yok. Kıraç ayrı bir bölge gibi takılıyor. Yani Esenyurt'ta her bölge bir ilçe, şehir gibi. Yani Mehterçeşme'nin, Cumhuriyet mahallesi sakinlerinin Esenyurt ile hiç alakası yok. Belediyede işleri olmadıkça merkeze bile gelmiyorlar. Akçaburgaz'ın zaten sadece hiç ilgisi yok. Kıraç da Esenyurt'tan ayrılıp ilçe olmanın yollarını arıyor. Hizmet gidiyor mu peki? Ne yerelin ne hükümetin Esenyurt'a hizmeti gitmiyor. Çünkü nüfus yoğunluğu çok fazla” dedi.

Kaymakam eşit davranmıyor

Esenyurt İlçe Kaymakamı'na yönelik eleştirilerde de bulunan Güneş, “Kaymakam bir belediye başkanı gibi davranıyor. İki başlılık var. Kaymakam her haliyle yönetime karışıyor. Tamamen bir siyasi partinin propagandasını yapıyorlar. Örnek vereyim biz bir okulla program yapmak istedik Mehterçeşme'de bize izin vermediler. Siyasi partileri almıyoruz dediler. Ama farklı bir okulda AK Parti ve kaymakam birlikte fidan dikti. Siyasi ayrımcılık olunca bu belediyeye de yansıyor. Belediye ile ortak bir iş yapamaz hale geliyor. En azından pandemi sürecinde bile ortak çalışmalar yapamadılar bir kopukluk oldu. Belediye ayrı kaymakamlık ayrı çalıştı. Sadece Esenyurt'ta değil İstanbul Valisi'nin de böyle yaptığını düşünüyorum. Kaymakam bey iyi bir insan olabilir ama politik davranıyor. Halbuki siz devlet adamısınız. Siyasi partilerle işinizin olmaması lazım. AK Parti ile çok sayıda programda gözükmesi hoş olmuyor. Bu hoş bir şey değil” diye konuştu.

Belediye başkan adayı olmam

Gelecek yerel seçimde belediye başkan adayı olmayacağını da belirten Güneş şöyle konuştu; “Yerel seçimde belediye başkan adayı olmayacağım. Partimin çok kıymetli, değerli arkadaşları var. Esenyurt'ta bin 631 sandığımız var. Bugün 950'sine atamasını yaptık. Müşahit atamalarımız yapıldı. Hedefimiz Ağustos sonu bütün sandıklarımızın müşahitlerini sağlamak. İster baskın olsun ister zamanında olsun biz seçime hazırız.”

ÖZEL HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.