Yeşil kalsın diye kestik

Yeşil kalsın diye kestik
İBB Emirgan korusunda kesilen ağaçlarla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Ağaçların İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün onayı ile korunun yeşil kalabilmesi için kesildiği belirtildi

İBB'den yapılan açıklamada, “İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı “Emirgan Korusunda ağaç kesildiğine dair ihbar üzerine yapılan denetimlerde daha önce kesimine izin verilen ağaçların dışında izinsiz olarak İBB tarafından 54 adet çeşitli türlerde ağacın kesildiği tespit edilmiştir” açıklaması kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Emirgan korusu, İBB mülkiyetindeki 11 tarihi yeşil alandan biri. İBB, İstanbulluların sahibi olduğu Emirgan korusuna da gözü gibi bakıyor. Üzerine düşen sorumluluğu, dürüstçe ve eksiksiz yerine getiriyor” denildi.

Kuru ağaçlar kesildi

Açıklamanın devamında, 23 Eylül 2021 tarihinde Emirgan korusunda uzman ekibin yaptığı kuru ağaç tespiti sonucu Olağanüstü Hasılat Etası raporu hazırlandığı belirtilerek, “Bu rapor, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü’nce onaylandı. Sahadaki tüm işlemler bu rapor izni doğrultusunda yapıldı.

Emirgan korusunda kuru ve devrilme riski taşıyan ağaçlar, İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince tespit edildi. 30.12.2021 tarihinde 3177760 sayılı Olağanüstü Hasılat Etası raporu ile onaylanarak, işlem yapılmak üzere Kentsel Ekolojik Sistemler Müdürlüğümüzü iletildi. Tespiti Orman İdaresince yapılan ve yine onların onayı ve izniyle tehlike arz eden 130 kuru ağaç, 13 -16 Haziran 2022 tarihlerinde alandan uzaklaştırıldı. Zaman kaybedilmeden, kaldırılan ölü ağaçların yerine 17 Haziran tarihi itibariyle yeni, sağlıklı yetişkin ağaç dikimi işlemine başlandı. Ay sonuna kadar 13 farklı türden toplam 175 yeni ağaç Emirgan Korusuna kazandırılacak” ifadeleri kullanıldı.

İtiraz edilecek

Açıklamanın sonunda, “Kamuoyunu yanıltıcı, gerçeklerden uzak, yanlış bir algı oluşturmak amacındaki bu sorumsuz açıklamanın ardından, korularımızı korumak ve sürdürülebilir gelişimine katkı vermek için çaba gösteren tüm belediye çalışanlarının emeğini, alın terini hiçe sayanlar hakkında, İBB aleyhine kesildiği beyan edilen para cezasının tarafımıza tebliğ edilmesinden hemen sonra yasal haklarımızı kullanarak İstanbul Bölge İdare Mahkemeleri yoluyla itiraz edilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.