Yeter ki sen kitap oku!

Yeter ki sen kitap oku!
Gaziosmanpaşa Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri dolayısıyla “evde kitap okuma” kampanyası başlattı. Bu kapsamda “evde kal” çağrısına uyan Farika Kitaplı Kahve müdavimlerinin talep ettiği kitaplar steril olarak evlerine ulaştırılıyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen vatandaşlar ve kitap okuyan gençler için "evde kitap okuma" kampanyası başlattı. Alınan tedbirler çerçevesinde Farika Kitaplı Kahve üyelerinden evde kal çağrısına uyan vatandaşların okumak istediği kitaplar, belediye ekiplerince kitap müdavimlerinin kapılarına kadar teslim ediliyor. Kampanya ile vatandaşların karantina günlerinde dışarı çıkmaması, evde kitap okuması ve kaliteli vakit geçirebilmesi amaçlanıyor. Kitap okuma kampanyası kapsamında Gaziosmanpaşa Belediyesi Farika Kitaplı Kahve’nin görevlileri, üyeleri tek tek arayarak okumak istediği bir kitap olup olmadığını soruyor. Ardından belediye görevlileri talep edilen kitapları kitap müdavimlerinin evlerine götürüyor. Okuyup tamamladıkları kitaplar ise tekrar teslim alınıyor. Vatandaşlardan teslim alınan kitaplar, sterilize edip 14 gün karantina kuralına uygun olarak saklanacak.

Üye olmak gerekiyor
Kitap için başvurular Farika Kitaplı Kahve'ye yapılmaktadır. Vatandaşların, Farika Kitaplı Kahve ile sosyal medya adresleri üzerinden iletişime geçip üye olması gerekmektedir.

Uzaktantan eğitim de başladı
Gaziosmanpaşa Belediyesi, lise ve üniversite hazırlık öğrencileri ile sanat akademisi öğrencilerinin eğitimlerinin aksamaması için de online hizmete başladı. Öğrenciler, Youtube üzerinden Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin kanalına giriş yaparak eğitim videolarına ulaşabiliyor. 8. sınıfta okuyan ve bu yıl liseye hazırlanan bilgi evi öğrencilerine; Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi, İngilizce ve Sosyal Bilgiler olmak üzere 5 branşta online hazırlık eğitimleri veriliyor. Üniversiteye hazırlanan 500 öğrenci için ise; Gençlik Merkezi hazırlık kursları kapsamında Geometri, Tarih, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Edebiyat ve Coğrafya dersleri online olarak işleniyor. Tüm dersler, müfredata uygun biçimde bilgi evlerindeki branş öğretmenleri tarafından anlatılıyor. İnternet ortamına yüklenen videoların altında konuyla alakalı öğretmenler tarafından hazırlanan testler yer alıyor. Öğrenciler, bağlantı linkine tıklayıp testi açarak soru çözümü yapabiliyor.

Akademi canlı yayın yapacak
Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi ise öğrencilerle birlikte online canlı yayın eğitimine hazırlanıyor. Sanat eğitmenleri, kurulacak uygulama üzerinden kendi öğrencileriyle video konferans üzerinden buluşarak canlı yayın üzerinden eğitimler gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum