Yetimler gülsün diye varız

Yetimler gülsün diye varız
Suriye savaşı sırasında kurulan Yetim Vakfı hem dünyada hem de Türkiye'deki yetim çocuklarına ve ailelerine destek olmayı sürdürüyor. Damga'ya konuşan Yetim Vakfı Birim Sorumlusu Hakan Eren ve Beylikdüzü Gönüllü Temsilcisi Ömer Meşe, Ramazan bayramında da Yetim Vakfı'nın çocukların yanında olacağını söyleyerek, “Biz yetimlerimiz gülsün diye varız” dedi

Suriye savaşı sırasında kurulumuna karar verilen Yetim Vakfı, çalışmalarını aksatmadan yürütüyor. İnsanlığa emanet edilen, sessiz yetimler için kurulan vakıf, tüm dünya çocuklarına umut olurken, vakfın çalışmalarına ilişkin Vakıf Birim Sorumlusu Hakan Eren ve Beylikdüzü Gönüllü Temsilcisi Ömer Meşe, Damga'ya konuştu. Ramazan ayı boyunca yetim çocuklara ve ailelerine yardım konusunda çalışmaya devam ettiklerini belirten ikili, Ramazan bayramında da çok sayıda çocuğa bayramlık giysilerini ulaştıracaklarını kaydetti.

Yetimler hassasiyet ister

Yetim çocuklara hassasiyet gösterilmesi gerektiğini anlatan Yetim Vakfı Birim Başkanı Hakan Eren, “Yetim dediğimiz konu uzmanlık isteyen bir konu. Her türlü hassasiyeti göstermek gerekiyor. Bizler de bunları önemsiyoruz.  Biz şu an Ramazan'da 30 ülkede çalışma yapacağız” dedi.

yetim vakfı
 

Bayramlık dağıtacağız

Vakfın Beylikdüzü'ndeki çalışmalarına değinen Ömer Meşe ise “Biz Beylikdüzü'ne öncelik veriyoruz. 100 kumanya geldi bize 100'ünü de yetim ailelerine dağıttık. Ramazan kumanyası dediğimiz şeyin yanında bir de çocuklarımıza ait bir paketimiz var. Onları da dağıttık. O paketin içinde diş fırçası, diş macunu, hikaye kitabı gibi şeyler var. Yine bayramda Beylikdüzü'nde 100'e yakın çocuğumuza bayramlık da dağıtacağız. Çocuklarımızı rencide etmeden bir yere toplamadan, ayakkabıları da dahil giysilerini evlerine teslim edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye çok kıymetli

Yetimler konusunda Türkiye'nin çok hassas bir ülke olduğunu anlatan Hakan Eren de “Biz vakıf olarak dünyanın her yerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ben en son Gana'ya gittim. Ve gördüm ki bizim ülkemiz gibisi yok. Türkiye gerçekten çok kıymetli. Türkiye'de bir yardımlaşma kültürü var. Ecdadımız bu kültürle yetişmiş. O yüzden komşumuz yetimse bir sıkıntısı sorunu varsa onlara yardım etmek bizim görevimizdir. Bu topraklarda böyle bir kültür var. Bu kültür de bizim çalışmalarımıza çok yardımcı oluyor” dedi.

Birçok ülkede izimiz var

Yetim Vakfı'nın dünyanın birçok ülkesinde iz bıraktığını anlatan Eren, “Her çocuğun yaşına göre eğitim alması ve sağlıklı bir ortamda büyümesine katkıda bulunuyoruz. Bugünün çocuklarının, yarının yetişkinleri olacağını bilen vakıf, çocukları manevi anlamda da destekliyoruz. Temel haklarının birçoğuna erişemeyen çocuklar için; "Eğitim Faaliyetleri", "İnsani Yardım" ve "Psikososyal Destek" gibi projeleri yürütüyoruz. Dünya genelindeki 18 ülkedeki yetimlere de yardım etmek için hazırlıklarımız da devam ediyor. Filistin, Lübnan, Irak, İran, Suriye, Yemen, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Libya, Mali, Tunus, Togo, Arakan, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan gibi ülkeler için çalışmalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

 

ÖZEL HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.