Yol kapalı bahanesi ile güzergah değiştirdiler ama polis yine yakaladı

Yol kapalı bahanesi ile güzergah değiştirdiler ama polis yine yakaladı
İstanbul Sultangazi'de polisin toplu ulaşım araçlarına denetim yaptığını öğrenen minibüs şoförleri güzergah değiştirdi. Kontrolden kaçmak isteyen minibüslerin birinden 20 yolcu çıktı. Farklı yollardan gitmeye çalışan iki şoföre ceza kesildi.

Sultangazi'de koronavirüs ile mücadele kapsamında polisin toplu taşıma araçlarına yönelik denetimleri devam ediyor. Eski Edirne Asfaltı üzerinde polisin denetim yaptığından haberdar olan bazı minibüs sürücüleri, polise yakalanmamak için farklı güzergah kullanmaya başladı. Durumdan haberdar olan ekipler, denetimlerini bu yöne kaydırdı. Sosyal mesafenin korunması amacıyla içinde en fazla 7 yolcu bulunması gereken minibüsler, tek tek durdurularak kontrol edildi.

Sosyal mesafe hiçe sayıldı
Denetimden kaçmak için sürcüsünün farklı güzergah kullandığı bir minibüs ekipler tarafından durduruldu. Denetim noktasına yakın bir otoparka çekilen minibüsten 20 kişi çıktı. Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı minibüste bulunan yolcular aşağı indirilerek, polis tarafından uyarıldı. 


3 bin 150 lira ceza
Durdurulan bir başka minibüste bulunan fazla yolcular aşağı indirildi. Polis minibüs sürücüsüne, “Neden farklı güzergah kullanıyorsunuz?" diye sordu. Güzergah üzerindeki yolun kapalı olduğunu belirten sürücüye polis tepki göstererek, yolun açık olduğunu, uygulamadan kaçmak için farklı güzergah kullandıklarını söyledi. Minibüs sürücüsü, denetimi görüntüleyen gazetecinin sorusuna ise farklı cevap verdi. Güzergahları dışına çıkan ve fazla yolcu taşıyan iki minibüs sürücüsüne Umumi Hıfzısıhha Kanunları gereğince 3 bin 150 TL para cezası kesildi.

Sürücülere uyarı
Ekipler, Uğur Mumcu Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu'nda denetimlerini sürdürdü. Burada yapılan denetimlerde ekipler, araç sürücülerini sosyal mesafe konusunda uyardı. Sürücünün yanındaki koltukta oturan yolcular ise, sosyal mesafe kuralı kapsamında arka koltuklara yönlendirildi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.