Yörünge şaşmadı

Yörünge şaşmadı
Üsküdar Belediyesi’nin yörüngesi şaşmadı. Belediyenin 2020 yılından beri konser, etkinlik sahneleri ışıklandırma ihalelerini hep aynı şirkete verdiği görüldü. Belediyeden yirminin üzerinde ihale alan şirketin bir önceki dönem yönetim kurulu üyesi olan isim dikkat çekti. AK Parti eski milletvekili Resul Tosun'un geçmişte ilgili şirketin müdürü olduğu ortaya çıktı. Şirkete 2 ayda 70 milyonluk ihale verildiği belirlendi

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - AK Parti eski milletvekillerinden Resul Tosun’un daha önce ortağı olduğu ve müdürlük koltuğunda oturduğu şirkete Üsküdar Belediyesi’nden 2 ayda 70 milyonluk iki ihale verildi. Belediyeden sadece bir yılda beş ihale alan şirketin İTO kayıtlarına göre şimdiki sahibi Hilmi Öztürk. Şirketin sermayesi ise 1 milyon 260 bin lira olarak gözüküyor.

İhale tarihleri yakın!

Yıllardır Üsküdar Belediyesi’nden ihale alan Yörünge Eğitim Organizasyon firmasının Kamu İhale Kurumu kayıtlarına göre aldığı ihalelerin tarihlerinin birbirine yakın olması dikkat çekti. 12 Aralık 2022 tarihinde belediyenin “2023 yılı ulusal ve uluslararası kültürel ve sanatsal etkinlikler ile dijital etkinlikler ve video mapping hizmet alım işi” başlığıyla yaptığı ihaleye iki firma teklif verdi. İhalenin yaklaşık maliyeti ise 51 milyon 924 bin lira olarak belirlendi. Bir yıl süreli işi 49 milyon 861 bin liraya Resul Tosun’un müdür koltuğunda oturduğu eski şirketi kazandı. Üsküdar Belediyesi’yle Yörünge Eğitim Organizasyon şirketi 10 Ocak 2023 tarihinde sözleşme imzaladı.


2 ayda 70 milyon!

49 milyonluk etkinlik ihalesinin ardından Üsküdar Belediyesi iki ay sonra yani 27 Şubat 2023 tarihinde yaklaşık maliyeti 19 milyon 980 bin lira olan ikinci bir ihale daha yaptı. “2023 yılı açık ve kapalı alan sahne, ses, ışık sistemleri kurulumu ve video mapping gösterimi” adıyla yapılan ihaleye 2 firma katıldı ancak bir firmanın teklifi geçerli sayıldı. Teklifi geçerli olan firma ise iki ay önceki ihaleyi kazanan Yörünge Eğitim Organizasyon firması oldu. 20 Şubat 2023 sözleşmeli ihalenin bedeli ise 18 milyon 875 bin lira olarak belirlendi. İki ihalenin başlangıç ve bitiş sürelerinin aynı olması dikkat çekti.


REKABET NEREDE?

Üsküdar Belediyesi’nin iki ay içerisinde yaptığı, başlangıç ve bitiş süreleri aynı olan iki ihalenin teknik şartnamesinin rekabet koşullarını ortadan kaldırdığı görüldü. İhale teknik şartnamesinde “Bu ihalede benzer iş olarak kabul edilecek işler” maddesine eklenen “Açık veya kapalı alanlarda gerçekleştirilen her türlü ses ve sahne sistemleri kurulumu ve video mapping hizmet işleri benzer iş olarak kabul edilecektir” isteğinin iki ihalede de olması dikkat çekti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.