Yüzüncü yılda terörist kalmayacak!

Yüzüncü yılda terörist kalmayacak!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Yüzün altında dağlarda terörist kaldı. 29 Ekim 2023, yani Cumhuriyetin 100'üncü yılında Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız o günde, bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak. Bu ülkede çektirdikleri yeter” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çankırı'nın Eldivan ilçesinde yapımı tamamlanan hükümet konağının açılışını gerçekleştirdi. Burada vatandaşlara seslenen Bakan Soylu, ülkenin çok badireler atlattığını belirterek, "Çok badirelerden geçti bu ülke. Bu ülkenin insanına parmak sallamak, bu ülkenin insanına 'sen kimsin haddini, hududunu bil' demek için binbir türlü senaryonun içine hep beraber gark edildik. Bu ülke zengin bir ülkedir. Bu ülke güçlü bir ülkedir ve bu millet asil bir millettir. Bizi kendimizden emin etmemek için, özgüvenimizi üzerimizden almak için 'siz ne işe yararsınız, siz yapamazsınız, siz beceremezsiniz, siz gerçekleştiremezsiniz' demek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Bu ülke otomobil yapmak istedi, yaptırmadılar. Bu ülke uçak yapmak istedi, yaptırmadılar. Bu ülkeye hizmet etmek isteyen Menderes'ten Demirel'e kadar, Erbakan'a kadar, Türkeş'e kadar her kim varsa bu ülkede anasından doğduğuna pişman etmek için her türlü iftiraları attılar hakaretleri yaptılar" diye konuştu.
 

Kuran-ı Kerim'i bile engellediler
Bir dönem ülkemizde Kur'an-ı Kerim'in okutulmasının engellendiğini ifade eden Bakan Soylu, "Bu ülkenin köylerinde Kur'an-ı Kerim çocuklara okutulmuyordu. Öğretilmiyordu. Biraz önce Allah'u ekber nidalarıyla burada duran jandarmamız, o dönemde devletin talimatıyla köylere gönderiliyordu, 'okutturmayın, engelleyin' diye. Köyün başına 1 tane nöbetçi konuluyordu ki gelenleri görsün, haber versin diye. Türkiye o noktalardan geçti. Ne yaptı bu insanlar sizlere? Dirisinden de rahatsız oldunuz ölüsünden de rahatsız oldunuz. Rahmetli Demirel'in eşine yapmadığınız hakaret kalmadı. Hepimiz sevinmedik mi rahmetli Özal Cumhurbaşkanı olunca, 'alnı secdeye gelen biri cumhurbaşkanı oldu Allah’a hamd olsun' dedik. Yapmadıkları hakaretler, iftiralar kalmadı. Her türlü çelmeleri atmaya çalıştılar. Bir tek bu ülke zenginleşmesin, bu ülke büyümesin, bu ülke serpilmesin, bu ülke etrafındaki coğrafyaya umut olmasın diye. Yapmadıkları kalmadı" dedi.

Terör devleti kuracaklardı
Türkiye'nin güney sınırlarında terör devleti kurulmak istendiğini ancak Türkiye'nin buna izin vermeyeceğini dile getiren Bakan Soylu, "Sınırlarımızın dışında terör olacak biz ona ses çıkaramayacağız öyle mi. Niye çıkarmayacağız, çünkü Amerika kızar. Neden, bize mühimmat verdi, Almanya kızar, neden tank verdi, Kanada kızar neden kamera verdi, yapamayız. Onlar orada duracaklar, bir terör devleti kuracaklar hepsinin ortak kanaati terör devleti kurmaktır. Hakkari'nin sınırından Hatay'a kadar olan hattın tamamına, Türkiye'nin altına, bizim aşağıyla beraber bütün irtibatımızı kesebilecek şekilde bir terör devleti kuracaklar. Kim kurduracak, Amerika kurduracak. Niçin kurduracak, Türkiye'nin sağını, solunu, önünü, arkasını budamak istiyorlar. Hiç hareket etmeyelim, olduğumuz gibi kalalım istiyorlar. Bize baskıyla kabul ettirmeye çalışıyorlar. Şunu söylemek isterim, Afrin’e Zeytindalı harekatına gidiyorduk. Kahramanlarımız ordaydılar, askerimiz, Mehmetçiğimiz, jandarmamız hep beraber büyük mücadele içerisinde. Almanya dedi ki, 'tank giremez' Amerika dedi ki, 'ben mühimmata ambargo koyuyorum, bundan sonra vermeyeceğim.' Kanada, 'benim kameralarımı kullanamazsınız' dediler. Orada içeri girdik, ambargoyu koydular. Zannettiler ki bizi orada karanlıkta bırakacaklar. Zannettiler ki bizi orada dumura uğratacaklar. Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye öyle bir kabiliyet kazandırdı ki, savunma sanayimizde yüzde 20 olan millilik ve yerlilik oranımızı yüzde 80’e çıkardı. Sizin evlatlarınız, savunma sanayinde çalışan sizin evlatlarınız bizim kahraman Mehmetçiğimiz içerideyken o mühimmatları Amerika'nın vermediği, diğerlerinin vermediği mühimmatları, üzerine ay yıldızlı bayrağı, bağrına ay yıldızı basarak bizim mühendislerimiz ürettiler" ifadelerini kullandı.
 

Buralar artık tertemiz
Bakan Soylu, 100'ün altında terörist kaldığını söyleyerek, şöyle devam etti: "Türkiye eski Türkiye değil. Şu anda telaş içerisindeler. Nasıl İdlib'i, Afrin'i, Cerablus'u, Azez'i, Elbab'ı, Rasulayn'ı, terör örgütleri idare edemiyor, Türkiye orada güvenli bölgeler oluşturdu diye. Eskiden Tendürek dağında her tarafta teröristler vardı. Cüdi dağının her tarafında teröristler vardı, eski Türkiye değil. Tendürek dağının tepesinde sadece üs bölgesi ve ay yıldızlı bayrak yok, Türkiye bütün teknolojisini kahraman evlatlarıyla oraya yıktı, üs bölgesi kurmadı, uzay üssü gibi her tarafı görebileceği bir alan inşa etti. Bu dediğim bölgelerin hepsi tertemiz. Yüzün altında dağlarda terörist kaldı. 29 Ekim 2023, yani cumhuriyetin yüzüncü yılında Türkiye Yüzyılı’na adım attığımız o günde, bu ülkenin dağlarında bir tek terörist kalmayacak.”

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.