Zamanla yarışıyorlar

Zamanla yarışıyorlar
Başkan İmamoğlu’nun talimatıyla, İzmir’e hareket eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı birimler, bütün saha ekipleri gibi canlı bedenlere ulaşmak için en kritik süre olan 72 saatin tamamlanmasından önce, var gücüyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

İBB’ye bağılı, 164 personel ve 37 araç arama kurtarma çalışmalarının üçüncü gününde şu zamana kadar; İzmir Bayraklı Adalet Mah. 283/14 Sokak’ta 16 yaşındaki İnci Okan ve Ahmet Citim’i; İzmir Bayraklı Mansuroğlu Mah. 258 Sokak’ta Seher Perinçek isimli bir vatandaş ile ikiz kız çocukları Ezel ve Elzem yaralı olarak kurtardı. Ancak ne acı ki, oğlu Umut ise cansız olarak enkaz altından çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Deprem sonrasında; iki Genel Sekreter Yardımcısı, üç Daire Başkanı, üç İştirak Şirketi Genel Müdürü, üç İBB Meclis Üyesi ve İBB Proje Koordinatöründen oluşan ekip incelemelerde yapmak için bölgede bulunuyor.


Bin kişiye gıda hizmeti

İBB’ye bağlı Lojistik Destek ekipleri, dört mobil büfe ve günlük 8 bin adet mobil malzeme ile (hazır kek, hazır çorba, çay vb) ortalama 1000 kişiye, üç öğün yemek desteğinde bulunuyor. İBB Park Bahçeler ekipleri de üzerinde 16 tuvalet bulunan 4 karavan ile bölgede hizmet veriyor. İBB’ye bağlı İSBAK ekibi bölgeye götürdüğü jeneratör ve şarj üniteleriyle ile enkazda arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekiplerin ve vatandaşların telefon şarj ihtiyacını da karşılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.