Zararına pazarlık!

Zararına pazarlık!
Küçükçekmece Belediyesi 3 aylık kültür merkezlerinin işletilmesi ve etkinlik ihalesi yaptı. Pazarlık usulüyle gerçekleşen ihaleyi 7 milyon 581 bin lira teklif veren Sina Prodüksiyon kazandı. Aynı hizmetin alımı için bu kez 9 aylık açık ihaleye çıkıldı. Açık ihaleye katılan üç firmadan biri olan Bilir Turizm 12 milyon 254 bin liralık teklifiyle ipi göğüsledi. Açık usulle yapılan ihaleyi kazanan firma, pazarlık usulüyle aynı ihaleyi kazanan firmadan işi 3 buçuk milyon daha ucuza yapmış olacak

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER - Pazarlık usulü yapılan ihalelerde rekabet koşulları oluşmadığı için kamu kurumlarının milyonlarca lira zarara uğratıldığı yıllarca konuşuluyordu. Küçükçekmece Belediyesi’nin kültür merkezlerinin işletilmesi ve organizasyon alımı ihalesi buna en iyi bir örnek oldu. Belediyenin hem açık hem de pazarlık usulüyle yaptığı iki ihale arasında 3 buçuk milyon fark olduğu belgeleriyle ortaya çıktı.


Pazarlık usulü yapıldı

Küçükçekmece Belediyesi 29 Aralık 2022 tarihinde ilçe genelindeki kültür merkezlerinin işletilmesi ve organizasyon hizmeti alım ihalesi yaptı. Deprem, salgın hastalık ve doğal afet anında yapılması gereken ve 21/B’ye göre yapılan ihaleye iki firma davet edildi. Sina Prodüksiyon isimli firma, 5 Ocak 2023-31 Mart 2023 tarihleri arasında yapacağı hizmet için 7 milyon 581 bin lira teklif verdi. Küçükçekmece Belediyesi, 3 aylık bir hizmet alımı için 4 Ocak 2023 tarihinde bu şirketle sözleşme gerçekleştirdi.


3 buçuk milyonluk fark

Pazarlık usulüyle yapılan Küçükçekmece’deki kültür merkezlerinin işletilmesi ve organizasyon hizmet alım işi ihalesinin süresi bitmeden bu defa açık ihaleye çıkıldı. 27 Ocak 2023 tarihinde yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 20 milyon 260 bin lira olarak belirlendi. Üç firmanın teklif verdiği ihale adeta kıran kırana geçti. 8 milyon gibi bir kırım yapılan ihaleyi Bilir Turizm 12 milyon 254 bin lira teklifiyle kazanmış oldu. Bilir Turizm, dokuz ay süreyle kültür merkezlerinin işletilmesi ve organizasyon hizmet alım işini yapacak. Pazarlık usulü ihalede 3 aylık bir hizmet alımına  7 milyon 581 bin lira ödeyen belediye, aynı hizmetin 9 ay boyunca alınmasına açık ihalede 12 milyon 254 bin lira ödeyeyecek. Bu şekilde Küçükçekmece Belediyesi'nin pazarlık ve açık ihale usulüne göre yaptığı aynı işten kamuyu 3 buçuk milyon zarara uğrattığı görüldü. Bu arada pazarlık usulüyle ihaleyi kazanan Sina Prodüksiyon isimli şirketin İBB Kültür A.Ş.’den de çok sayıda organizasyon ihaleleri aldığı görüldü.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.