Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde göçmen krizi!

Zeytinburnu Belediye Meclisi'nde göçmen krizi!
Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında göçmen krizi çıktı.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısında İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler ve AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Kaynar arasında göçmen krizi çıktı. Kaynar, Güreler'i teneke milliyetçiliği yapmakla suçladı.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı Kazlıçeşme Sanat Merkezi içerisinde bulunan belediye Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler, göçmenlere ilişkin son dönemde yapılan açıklamalara tepki gösterdi, Ak Partili Meclis Üyesi Muhammet Kaynar’da konunun muhatapları kendileri olmadığını söyleyerek, “Bu konu Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin konusu değildir” karşılığını verdi.


Tito artığı ne demek

Rumeli kökenli olduğunu belirten İYİ Partili Güreler, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş hakkında söylediği “Tito artığı” sözlerini eleştirerek, “Neden her seçim döneminde Rumelilere laf söyleniyor. Tito’nun artığı ne demek. Göçmenlerle ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle AK Partili Yalova Milletvekili Meliha Akyol yeniden ödüllendirilerek adaylaştırıldı. Neden konuşmayayım?” dedi.


10 gün daha sabredin

Seçime sayılı günler kala belediye meclisinde bu tür konuşmaların doğru bir yaklaşım olmadığını belirten Ak Partili İBB Meclis Üyesi Muammer Kaynar ise “Kime laf söyleyeceksen söyle ama burada bu konular neden konuşuluyor? Bu konuşmalar seçime doğru toplumun bir kesimine verilen mesajlardır, yeri de burası değildir” diyerek, Yalova milletvekili Meliha Akyol’un sözlerinin çarpıtıldığını, bununla alakalı da basın açıklaması yaparak yanlış anlaşılmadan dolayı özür dilediğini söyledi. Şehit yakına ettiği küfürle hafızalara kazınan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’dan bahseden Kaynar, “Peki siz ne yaptınız? Kameralar önünde sinkaflı küfürler eden birini aldınız milletvekili yaptınız. Peki özür dilediniz mi?” ifadeleriyle İYİ Partili Gürele'yi “Teneke Milliyetçiği” yapmakla itham etti. 15 Mayıs’a sayılı günler kaldığını, milletin en iyi hakem olduğunu ve millet ne derse başlarının üzerinde olduğunu ifade eden Muhammet Kaynar, “10 gün daha sabredin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum