Zeytinburnu'na hastane müjdesi

Zeytinburnu'na hastane müjdesi
Zeytinburnu Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan AK Partili Muhammet Kaynar müjdeyi verdi.

Zeytinburnu Belediye Meclis Toplantısı'nda konuşan AK Partili Muhammet Kaynar, Kazlıçeşme Mahallesi’nde dönüşümü mümkün olmayan alanlara karşılık hak sahiplerine tahsis edilen Rezerv Konut alanlarının ardından, mülkiyeti belediyeye geçen alanın hazineye devir edeceğini ve söz konusu alanın tam teşekküllü bir devlet hastanesi olması yönünde bakanlığın hazırlık yaptığının müjdesini verdi.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin mayıs ayı ikinci toplantısında Kazlıçeşme Mahallesi 3339 ada, 20 parsel sayılı 13. 808,06 metrekare yüzölçümlü alandaki devir sözleşmelerini imzalayan maliklere ait taşınmazların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (Hazine) devredilmek üzere Belediye adına tescil işlemlerinin gerçekleşebilmesi için meclisten yetki aldı.

Takas edilmişti
Zeytinburnu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl Kazlıçeşme Mahallesi 3339 ada, 20 parsel sayılı 13. 808,06 metrekare yüzölçümlü alandaki hak sahipleriyle başlattığı görüşmelerde Millet Bahçesi’nin hemen yanı başında yer alan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından inşa edilen Rezerv Konutları takas teklifine sunmuştu. Bir yıl içerisinde maliklerle arsa bazında 2/3 oranında mutabakat sağlayan Zeytinburnu Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, geçtiğimiz ay devir sözleşmelerini yaparak konutların anahtar teslimlerine başlamıştı.
Devir sözleşmelerini imzalayan maliklere ait taşınmazların Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (Hazine) devredilmek üzere Belediye adına tescil işlemlerinin gerçekleşebilmesi için meclisten istenen yetkiye ‘Evet’ diyen muhalefet meclis üyeleri, Kazlıçeşme Mahallesi’ndeki 13. 808,06 metrekare alana ne yapılacağını sordu.

Plan yapma yetkisi bakanlıkta
Konuyla ilgili söz alan İBB’li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, söz konusu alanla ilgili plan yapma yetkisinin Bakanlıkta olduğunu ve büyük ihtimalle sağlık alanı olacağını söyledi. Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un ilçedeki ‘Kentsel Dönüşüm’ ile ilgili gayretinin inkar edilemeyeceğini ve üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirdiğini söyleyen Kaynar, “İlçemizdeki okul ve kamu alanlarının dönüşümü büyük ölçüde tamamlandı, tamamlanmaya da devam ediyor. Vatandaşların da yapılarını dönüştürebilmesi için meclis olarak kolaylaştırıcı kararlar aldık. Ciddi anlamda yenileme var. Bakanımız Murat Kurum, Zeytinburnu özeline ilişkin önemli projeleri açıkladı. Beştelsiz, Veliefendi, Çırpıcı, Seyitnizam, Sümer, Telsiz ve Arnavut Mahallelerinde toplam 400 bin metrekare alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Merkezefendi ve Arnavut Mahallelerindeki vatandaşlarımız da dönüşümde ‘Yarısı Bizden kampanyasından da istifade edebilecek.” diyerek devam etti.

Kamu alanı olarak değerlendirilecek
Kazlıçeşme Mahallesi 3339 ada, 20 parsel sayılı 13. 808,06 metrekare yüzölçümlü alanın da maliklerle yapılan sözleşmeye göre önce belediyeye devrinin gerçekleşeceğini, sonrasında ise Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına (Hazine) devredileceğini belirten Kaynar, “Plan yapma yetkisi bakanlıkta ancak büyük ihtimalle sağlık alanı olacağını söyleyebilirim” diyerek, alanın kesinlikle kamu alanı olacağından kimsenin endişesi olmaması gerektiğini belirterek, “İnşallah yakın zamanda tam teşekküllü bir devlet hastanesi olacağı noktasında müjde verilecek” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.