Zincirlikuyu Metrobüs Durağı yenilendi

Zincirlikuyu Metrobüs Durağı yenilendi
Her gün yaklaşık 200 bin kişinin kullandığı Zincirlikuyu Metrobüs Durağı Temizken Güzel Projesi kapsamında yenilendi. Yoldan geçen araçların sebep olduğu hava kirliliğine karşı kendini ve havayı temizleyen boya ile duvarları yeniden renklendirilen durağa aynı zamanda, zemin bilgilendirme ve yönlendirmeleri sistemi, yeşil bitkiler ve atık ayrıştırma kutuları da eklendi.

‘Temizken Güzel’ projesini hayata geçiren ev bakım markası Cif, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle günlük 200 bin kişinin kullandığı, İstanbul’un en çok kullanılan toplu taşıma duraklarından Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’nı yeniledi. İstanbul için toplu taşıma ağının kalbi niteliğindeki Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’nda yapılan çalışmalar, bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Unilever Türkiye Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Leyal Eskin Yılmaz’ın katıldığı çevrimiçi bir toplantıda anlatıldı. Toplantının moderatörlüğünü ise Cif marka elçisi oyuncu Doğa Rutkay Kamal gerçekleştirdi.

İMAMOĞLU, “DUYARLI KURUMLAR VE BİREYLER KATILIMCI YÖNETİM ANLAYIŞIMIZI GÜÇLENDİRİYOR”

‘Temizken Güzel’ projesiyle ilgili düşüncelerini anlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sivil toplum kuruluşları ve özel kuruluşlarla toplumsal fayda yaratacak, sosyal yaşamı keyifli hale getirecek, şehrin havası ve suyuna sahip çıkacak işler yapmayı önemli buluyoruz. Bu anlamda Temizken Güzel son olarak Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’nda yapılan çalışmalarla da çok değerli bir proje oldu. Zincirlikuyu’nun yaşadığı dönüşüm İstanbulluların çok daha olumlu bir deneyim yaşamasına fayda sağlayacak. Her zaman ifade ettiğimiz gibi toplumun katıldığı, kitlesel bir yönetim anlayışını başlatmak zorundayız. Toplumsal yönetimde en önemli husus ortak akıl sürecinin devreye alınması. Duyarlı kurumlar ve bireyler katılımcı yönetim anlayışımızı güçlendiriyor. Bu şehirde yaşayan herkesin İstanbul’un yönetiminde söz sahibi olduğunu bilmesini istiyoruz. Bunun somut bir örneği olan Temizken Güzel projesinde İBB ve Unilever’in katkılarıyla kalıcı bir çözüm ve bilinç oluşturduk. Bu adımın diğer kurumların da katılımını güçlendireceğini düşünüyorum.” dedi. 

KENDİNİ VE HAVAYI TEMİZLEYEN BOYA KULLANILDI 

Durağın yenileme çalışmalarında, yoldan geçen araçların sebep olduğu hava kirliliğine karşı kendini ve havayı temizleyen boya ile duvarlar yeniden renklendirildi. Ayrıca gün ışığı tonlarında doğal aydınlatma da kullanıldı. Durakta yaşanan yaya trafiğini rahatlatmak için zemin bilgilendirme ve yönlendirmeleri sistemi ve yeşil bitkiler durağa eklenen diğer unsurlar oldu. Bunlara ek olarak Cif Çöpkapar’lar tarafından İstanbul Boğazı’ndan toplanan atıklar da denizlerdeki kirliliğe yönelik bilinci artırmak için Zincirlikuyu Metrobüs Durağı’nda sergileniyor.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.