İstanbul’un kırklanması lazım!

Bilindiği gibi İstanbul’un 39 ilçesi mevcuttur.

Bu ilçelerin bazılarının mülki ve yerel yöneticilerinin sözlerine bakıldığında, nüfusun çok olması nedeniyle, hizmetin tam olarak verilemediğinden yakınırlar.

Bunların başında nüfusu bir milyonu aşan Esenyurt gelmektedir. Esenyurt İstanbul’un olduğu gibi Türkiye’nin de en çok nüfuslu ilçesidir.

Geçtiğimiz günlerde Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt gazetecilerle yaptığı  sohbet sırasında kendisini anlatırken, nüfus yoğunluğundan bahisle hizmetin tam olarak yetiştirilemediğini, buna rağmen yoğun çalışmalar sonunda eksik kalmadığını, ilçede işsiz ve sığınmacıların çok olduğunu bunların ilçeye büyük yük olduğunu, bu nedenle ilçede asayişin bozuk olduğunu bunu mülki idare ve Emniyet güçlerinin de belirttiğini açıkladı.

Evet, Esenyurt son yılların en çok olaylı ilçelerinden biri haline geldiği doğrudur. Hırsızlık, kap-kaç, kavga, sarkıntılık, bölgesel çatışmalar oldukça yoğun görülen hadiseler olarak biliniyor. Genç lerin arasında uyuşturucunun yayılması ise ayrı ve büyük bir sorun olarak her geçen gün büyüyor.

ÖNERİM

Esenyurt nüfusu nedeniyle hizmetin aksadığını söylüyor sa, ve yine aynı yörede Başakşehir, Küçükçekmece ve Avcılar Belediye ve Mülki amirlerin yükünü azaltmak ve halka hizmeti daha da yaygınlaştırmak için bu bölgeye 40. İlçenin kurulması bir zaruret haline gelmiştir.

Bu ilçe Esenyurt’tan; Ardıçevleri, Esenkent, Evren Ota Sanayi, Ak Batı ve Ak Koza, Avcılar’dan Göl Eveleri, Göl Panoroma, Tahtakele kendi nüfusunu geçmiş olan Ispartakule, Başakşehirden, Bahceşehir, Boğazköy, Vadi evleri, Şahintepe’si alınır.

Öte yandan bu guruba Sazlıbosna ve Hadımköy ve çevresi de katılınca en az 3-4 yüz bin nüfuslu yeni bir ilçe oluşturulması gereklidir.

Oluşacak bu ilçenin adına Esenbahçe ya da başka bir isimle de kurulabilir.

Bu saydığımız yerleşim yerlerinden, Ispartakule, Tahtakale, Gölevleri ve Göl Panaroma Avcılar sınırları içinde olmasına karşın Avcılar ilçesi ile hiçbir bağı ve yolu yoktur.

Yine aynı şekilde Bahceşehir. Boğazköy, Şahintepesi’nin de Başakşehir ile bir bağlantısı ve yolu yoktur.

Buralarda yaşayan insanlar derdini ya da şikayetini anlatmak için kilometrelerce yol kat etmek ve zaman kaybetmek durumundadır.

Önerdiğim yerler bir araya getirilip 40. İlçe oluşturulursa Belediyeler, Mülki Amirler ve asayiş yönü ile Kolluk Kuvvetleri de çok rahat edecektir.

Bu konuda bir referandum yapılsa eminim ki, bu referandumdan 40. İlçe çıkar ve herkes rahatlar. Öneri bizden gereği ise İç İşleri Bakanlığı’ndan.

Esenyurt’un yaramaz çocukları kim?

Belediye Başkanı Bozkurt, gazetecilerle sohbeti sırasında Esenyurt’ta yaramaz çocukların olduğundan bahsetti ama kimler olduğunu anlatmadı. Buna gazetecileri de ekleyerek, “Sizler Kadıoğlu döneminde bu tür sorular sorabiliyor muydunuz? Bizim dönemimizde demokrasi var eleştirilere açığız” dedi.

Peki yaramaz çocuklar kim sorusu ya da açıklaması ortada kaldı. Sonrasında, bu yaramaz çocuklar, “Eski personelden çalıştıramadıkları olabilir” dendi.

Bazı tekliflerin meclisten geçmesini önleyen AKP üyeleri olabilir” dendi.

Yeni atanan personel ya da yardımcılarının veya bürokratlarının yeterli olmadığı ve bekleneni veremediklerini kasdetmiş olabilir” dendi.

Seçim döneminde canla başla çalıştıkları halde bekledikleri ilgiyi ya da beklentilerini alamayan CHP liler olabilir” dendi.

Bunlar anladığım kadarıyla sonra Esenyurt’ta daha da yayıldı.
tüm bunlar karşısında Bozkurt Başkan, “Yaptırdığım ankette benden memnun olanların oranı yüzde 60, hizmetin iyi gittiğini söyleyenlerde o civarda, bu zamana kadar çabamla 7 bin civarında işsize iş buldum. Personelin maaşını zamanında ödüyorum. Bu nedenle kendimi başarılı sayıyorum” dedi.

Bu arada belediyenin envanterin’de olan kayıp malları da aradığını ve bulacağını da açıkladı.

Başkan öyle diyorsa ne diyelim.

Yolu yönü açık başarısı daim olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Dolu Arşivi