İyiliğin rotası olmaz!

Adıyaman seferimizde yaşadıklarımdan bazı örnekleri sizlere anlatmak istiyorum. İlk durağım olan Adıyaman’da İHH ile benim gibi yetimlerin olduğu bir organizasyonda çocukların bayram sevinci yaşamalarına vesile olmanın mutluluğu sardı yüreğimi... Küçük küçük çocuklar vardı bizi karşılayan, belki de hayattan beklediği mutluluğu bulamamışlardı. Hatta hiç eşofman takımları bile olmamıştı. Ama gözlerindeki sevinç parıltıları ve mutluluk görülmeye değerdi. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) yetimlere sahip çıkın, onları sevin, koruyun yetimlerin başını kim okşayıp severse Allah’ta onlara darlık yüzü göstermez demiştir. Biz onlarla paylaştık sevinçlerimizi bu bayram. Bir nebze bu sevaba nail olabildiysek ne mutlu bize.
İkinci durağımız güzel ilçemiz olan Kâhta idi. Kahta’da yüzlerce engelli kardeşimiz bizi Sevinç’le karşıladı, bizleri bağırlarına bastılar. Nasıl mutlu olduklarını kelimelerle anlatamam size. Düşünsenize yüzlerce mahsum göz size umutla bakıyor. Allahım sen onlara zor gün gösterme, annesiz babasız bırakma, anneleri onların kanatları ayakları herşeyleri... E birde yiğit başkanım var orda.
Serkan Aslan Kahta Bedensel Engelliler Dernek Başkanı yiğit başkanım engellilerin umudu Eli ayağı olmuş. Allah ondan razı olsun. Bir diğer kahraman ise Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak engelli kardeşlerimiz için büyük hassasiyet gösteren adam gibi adam... Allah ondan ve tüm emeği geçen herkesten razı olsun.
Üçüncü durağımız Adıyaman Güven Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin birbirinden şirin melekleri bizlere muhteşem bir karşılama yaptılar. Hediye alma dağıtma esnasındaki heyecanları dünyalara bile değerdi. Bizde onları her zaman engelli kardeşlerimize sahip çıkan gönül veren Ali Kemal Karınca kardeşimize emanet ettik.
Dördüncü durağımız da Adıyaman’ın güzel ilçesi Gölbaşı idi. Gölbaşı’ndaki manzara ise bambaşkaydı. Yüzlerce engelli kardeşimiz Gölbaşı Kent Konseyi Başkanı Niyazi Arslan’ın destekleri ile Kent Konseyi’nde istihdam ediliyor. Hepsi birer aslan gibi çalışıyor, evine ekmek götürüyor. Konuşmam esnasında duygulanan bir annenin hüzünlenmesi az önceymiş gibi gözlerimin önüne geliyor. Dünyanın en iyi ve fedakar annelerinden biriydi. Kendini engelli yavrusuna adamış... Onun gözyaşlarını ölsem unutamam, varol annem.
Beşinci durak Adıyaman’ın harika bir ilçesi Besni...Yürekleri bir başka güzel bir hediye alırken bile gururlanan almak bile istemeyen yiğit hemşehrilerim, sizin tertemiz yüreğinizden annelerinizin ellerinden öpüyorum. Bir de iradeli bir Belediye Başkanımız var; İbrahim Öztürk başkanım. Besni’de ulaşmadık bir gariban fakir engelli bırakmamış. Var ol başkanım, biz seninle gurur duyuyoruz. Senin gibi yüreği güzel insanlar lazım milletimize.
Biz bayramı iliklerimize kadar yaşadık.
Güzel yoldaşlarımız da bize eşlik etti. Başta emeğini bizden esirgemeyen sayın Cumhurbaşkanımızın çocukluk arkadaşı Adıyaman’ın değerlerinden Salih Kaya Amcaya, Vakıf Yönetim Kurulu Üyemiz Tuncay Okutan’a, vakıfımızın Danışma Kurulu Üyesi Uzman Klinik Psikolog Sema Balık Okutan’a, Değerli dostum Ali Kemal Karınca’ya ve Mehmet Karaca’ya sevgi sınır tanımaz projesine destek veren tüm gönüllülerimize teşekkür ederim. Dilerim ki herkes böyle projelerde yer alır ve sevginin tüm engelleri ortadan kaldırdığına birlikte şahit oluruz.
İstanbul da hazırlıklar esnasında bizlere destek veren en başta Engin Demir,
Güven Özel Eğitim Ali Kemal Karınca,
Buse Tekstil Şenol Bey,
Gülins tekstili Sıddık Bey,
Moodlife Tekstil Cumali Bey,
Joana Tekstil Mahmut Bey,
Avcı Tekstil Ahmet Bey,
Eceler Tekstil Nedim Bey,
Cüno Tekstil Şahin Bey,
Wien Kids Adil Bey,
Mako Tekstil bayram Bey,
Alabay Tekstil Uğur Bey,
Favns Tekstil Ahmet bey,
Usgolf Aslan Bey,
Salman Tekstil Asker Bey,
Generall Avrupa Mehmet Bey,
Marmara Gıda Yılmaz bey,
Demirler Tekstil Hakan Bey,
Viran Ayakkabı Ahmet Bey,
Çetinkaya Tekstil Mehmet Bey,
ve Anahtarcı Musa Bey’e vakfımız ve Adıyaman halkı adına sonsuz teşekkürler.
“Dünyayı iyilik kurtaracak...”
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi