Kader mi senaryo mu?

Dünya ülkeleri nelerle uğraşıyor biz nelerle uğraşıyoruz?
Hani atı alan Üsküdar’ı geçti derler ya ortada at bile kalmadı. Avrupa uzayda ekin ekmeye başladı biz hala saman ithal ediyoruz.
Gelişmiş tüm dünya ülkeleri yarını değil kendinden kaç sonraki nesilleri düşünüp ona göre hesap yapıyor. Biz niye millet olarak bu kadar rahatız bilemiyorum. Düşmüşüz incik boncuk derdine,
hal böyleyken yarınlarından emin olmak mümkün değil
Sözde Ankara’ya Milletvekili olarak seçtiklerimiz ülkemizi uluslararası arenada en iyi düzeyde temsil edip zirveye taşısınlar diye. Lakin seçtiklerimizde bu mantık ve düşünceler nerede?
Halkın TBMM ye verdiği yetkiyle mazbatalarınızı aldınız dokunulmazlık zırhına büründünüz çakarlı arabalarınız oldu halkın içinede korumalarla girdiniz.
Ama görüyorum ki siz halkın vekilleri, bakanları olarak hizmet dışında bir çok faliyete imza attınız. Siz sanıyormusunuz ki hep bakan, vekil, Başbakan Cumhurbaşkanı olarak kalabileceksiniz. Bu halk verdiği gibi almasınında bilir.
Tarihin tozlu sayfaları bunun nice örnekleriyle doludur.
Adaletin bağımsız ve tarafsız olduğu üreten gelişen yüz yıllar sonrasını hesap eden bir Türkiye olsun diye uğraş vermeniz lazım.
Fakat kimi düştü şan şöhret derdine kimi düştü para pul derdine kimi düşmüş zevk-i sefa derdine...
Herkes şehvete kapılmış sanki ölümsüzlük iksiri içmişler.
Adaletsizlik, kibir, makam, hırs, kin nefret aşkı almış başını gidiyor.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın okul sütü ve üzümü bile verilmiyor aylardan beri adı da tasarruf olmuş.
Her belediye de binlerce kişi bankamatik memuru olmuş temizlik hizmetlerine bakan Müdür hazretlerinin bile makam arabası var. Milyar dolarlar israfa kurban ediliyor bu paralarla ne Profösör ve bilim adamı yetiştirilir biliyor musunuz?
Ama nerde bizim vekillerin hepsinin derdi hasbi değil abi hesabi olmuş.
20 yıl önce bir takım elbise alamayacak olan bazı kişiler Range Rover’lara biniyorlar tabi ne oldu sonuç olarak ne oldum delisi oldular. Halkla iletişim bitti, dava aşkı bitti, para ve makam aşkı başladı. İlla şov yapacaksınız hadi bırakın bütün janjanlı hayatlarınızı halkla birlikte sade sıradan bir hayat yaşayın. Ama bu yürek nerde? Hadi hepimize geçmiş olsun. Tüketen değil üreten bir Türkiye olma dileğiyle veselam.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi