Kadıköy Belediyesi'nde grev sona erdi! En düşük işçi maaşı 5 bin 275 TL

Kadıköy Belediyesi'nde grev sona erdi! En düşük işçi maaşı 5 bin 275 TL
16 Şubat’ta greve başlayan Kadıköy Belediyesi işçileri, ilçedeki çöpleri toplamama kararı almıştı. Bu gün Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı, aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle 16 Şubat'ta işçiler greve başladı. 2 gün süren grev bu gün sona erdi.  Belediye ile sendika arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı ve Kadıköy Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı, aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı, aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlendi.

Kadıköy Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, DİSK Genel-İş Sendikası ile sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşma ile sonuçlandığı bildirildi. Açıklamada, “İmzalanan sözleşmeyle, Kadıköy Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmiştir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.