Kadına şiddet bir halk sağlığı sorunudur!

Sözlerime nasıl başlayayım, nerden başlayacağımı bilemiyorum kelimeler kaldı dilimin ucunda bu satırları yazarken bile ürperdim. O vahşet geçti gözlerimin önünden kanlar içinde saatler sonra öleceğini bilmeyen bir anne evladına bakıyor. Diliyle gözleriyle evladım, evladım diye haykırıyor hemde hepimize haykırıyordu, hepimizden utanıyordu. Belki bizleride suçluyordu, Bizleri suçlamakla haklı değil mi sizce de hangimiz suçlu değiliz? Hangi vatandaş, hangi devlet, hangi hükümet adamı, hangi bürokrat, hangi polis, hangi esnaf söyleyin hangimiz suçlu değiliz? Hangimizin payı yok. Kimler sadece suçsuz kimler biliyor musunuz? Savunmasız anne kuzuları varya daha ceza ehliyeti olmayan evlatlarımız varya hani sakın ölme, beni bırakma diye annesinin yanında çığlık atan, feryadıyla dağı taşı sarsan kız varya işte o günahsız.
Ne olacak şimdi! siz söyleyin o cani birkaç sene yatacak daha sonra insan kılığında içimizde dolaşmaya nefes almaya devam edecek. Belkide başka insanların hayatlarına mal olacak, Bin yıl ceza verseler, zindanlarda çürütseler, her sabah bir kırk katır dayak atsalar, idam etseler 10 yaşındaki küçücük kız çoçuğun yaşadığı psikolojik travmayı atlatabilir mi? Ruhunun bedeninin yaşadığı deformasyon tedavi edebilir mi?
100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde bu şekilde toplumun vicdanını yerle yeksan edenlere gerekli cezalar verilmedi.
En iyi yaptığımız iş at içeri 3-5 sene besle adi canileri cezası bitince potansiyel tehlike olarak halkın içinde elini kolunu sallayarak gezsin dolaşsın.
Hepimiz kısmen suçlu olsak da vatandaşının mal ve can güvenliğini sağlamak hükümetin de devletinde yegane görevidir.
Adli mekanizmalar her türlü adaletsizlik, ahlaksızlık, şerefsizlik, istismar yaşanan ve yaşatılan yerde ivedilikle devreye girmelidir. Aksi takdirde adalet tecelli etmediği sürece vatandaşta devletine karşı güvensizlik duyar ve kendi adaletini kendi aramak için suça meil eder.
Adaletin olmadığı yerde zulüm vardır zulmün olduğu yerde adalet hükmünü kaybetmiştir.
Artık kadınlar ölmesin çocuklar ağlamasın yüreklerde kapanmayacak yaralar tahribatlar oluşmasın.
Kalın sağlıcakla…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi