Kadının adı varsa AKP sayesinde vardı

Mesela bundan 19 yıl öncesine kadar kadının bir adı yoktu güzel ülkemde. Hatta babam gözyaşlarına hakim olamayıp müjdeler olsun hey oğul artık annen ve ablanında bir adı olacak dediğinde sevinçten çılgına dönmüştüm.
Bu arada anneme Hamdiye ablama da Tülay adını vermiştik.

Böylelikle modernleşme ve çağdaşlaşma yolunda ilk adımı kadınlara ad vererek atılmıştı.
Ardından ateşi bulmuş, incir yaprağı ile örttüğümüz edep yerlerimizi kumaşlarla örter hale gelmiştik.

Etek giydiği için dövülen, minibüslerde tecavüze uğrayan, sapıkların asansör fantezilerine maruz kalan, hamile kadının sokağa çıkamaz, kadın kahkaha atamaz diyen zihniyet gitmiş yerine özgürlük ve eşitlik yanlısı bir iktidar gelmişti.

Biz X ve Y kuşaklarına göre Z kuşağı çok daha şanslıydı. Çünkü AKP gibi özgürlükçü, eğitim sevdalısı, gençlerin geleceğe daha güvenle bakabilmesi adına iş olanakları yaratan, demokrasi aşığı bir yönetime sahiplerdi.
Neyse ki bizler gib Rahmetli Turgut Özal, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit gibi yasakçı ve diktatör zihniyetin baskılarına maruz kalarak büyümemişlerdi.

Sadece bu kadarla mı sınırlıydı!
Elbette hayır!
Kadınlar eğitim haklarını Akp sayesinde geri kazanmıştı.
Hatta ablam ilkokula anca benim evlendiğim tarih olan 2002 yılında başlayabilmişti.

Bir diğer güzel adım da kadına seçme ve seçilme hakkının verilmesiyle atılmıştı.
Böylelikle İlk Kadın Milletvekilini, İlk Kadın Mühendisi, İlk Kadın Doktoru, İlk Kadın Avukatı, İlk Kadın Pilotu, İlk Kadın Çiftçiyi, İlk Kadın İşçi’yi Akp’nin yenilikçi, çağdaş, özgürlükçü ve eşitlikçi politikaları sayesinde görmüştü güzel ülkem.

Şaka bir tarafa da hala Kadını Erkekten farklı kılan özelliğin ne olduğunu aradan 91 yıl geçmesine rağmen çözememiştik. Oysa ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Bizim toplumumuz için ilim ve fen lazım ise, bunları aynı derecede hem erkek hem de kadınlarımızın iktisap etmesi lazımdır.” diyerek son noktayı koysa da bugünün rantçı siyasetinin kadına neyin eşitliğini yada neyin adaletini vermeye çalıştını anlamak mümkün değildi.

Bu vesile ile; Tarlada çalışan, üretime katkı sağlayan, doktor olup insanlara can veren, hukuk olup adalet dağıtan, Öğretmen olup evlatlarımıza ışık tutan ve evinde insanların malına, mülküne, ırzına, namusuna göz dikmeyecek vatansever evlatlar yetiştiren bütün kadınların günlerini kutluyor önlerinde saygı ile eğiliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01