Kameralarla mı cebelleşeceğiz eğitim mi vereceğiz?

Gelen var, gelemeyen hasta olan var, hastane randevusu olan var. Yani anlayacağınız o ki varda var. Şimdi hal böyleyken rehabilitasyon merkezleri ne yapsın?
Maaş var, SSK var, kira, vergi, stopaj, yakıt, servis, yemek, su, doğalgaz varda var yazsam sayfalar yetmez sığmaz köşelere…
 Sabah 8 akşam 18 nizamiye askeri gibi hazır kıtayız... Servis çıkarken gelirken takip eder haldeyiz kim geldi kim gelmedi diye. Öğrenci gelemedi ise öğretmenin suçu nedir, kurumun suçu nedir? Öğretmen görevinin başında sınıf hazır, materyal donanımı tam, peki sonuç öğrenci gelmedi öğretmen bekledi.
O kadar yıl okumuş, kendini geliştirmiş çocuklarımıza eğitim vermeyi bekleyen öğretmenlerimize yazık. Ailelerin bu sorumluluk bilinciyle hareket etmesi ve çocukları ders saatlerinde okula getirmesi gerekiyor. Bu öyle bir iş ki çok yönlü. Şimdi düşünün servis parasını devlet ödemediği halde servis hizmeti veriyor kurumlar. Öğrencinin kapısına kadar gidiyorlar.
Sonra öğrenci gelmiyor. Hal böyle olunca kiramı azaltıyor, maaş mı,  SSK mı sorarım sizlere?
Birde bu işin Rehberlik Araştırma Boyutu var. 4 ay sonra randevu alır aile zor zahmet. Biri çıkar derki bu çocuğun yaşı büyümüş gerek yok, biri der ki çok gelişmiş raporu kesilsin, biri derki az gelişmiş raporu kesilsin.   Bu nasıl bir mantık 20 yaşında bir engelli bireyin raporunu kesmekte nedir hangi kitapta yönetmelikte yazıyorsa bunlar bize de gösterin bizde bilelim.
Bu nasıl bir niyettir nasıl bir zihniyettir anlamak imkânsız herkes kendi işini yapsın herkes öğrenci odaklı düşünmeli bir engelli bireyi eve hapsetmek kapatmak kimin ne işine yarayacak bilmiyorum.
Kamera, hastane, ram, öğretmen, servis, veli, öğrenci, müfettiş ve milli eğitim bunlara hesap verecek tek kişi veya kişiler kurum müdürleri. Sanki rehabilitasyon merkezleri farklı bir cumhuriyet farklı bir devlete bağlı gibi davranılıyor. Ruhsatı köy muhtarlığından mı almış bu kurumlar? Neden üvey evlat muamelesi yapılıyor. Görmek tanımak çözmek için iç işleyişe hakim olmak lazım kim bunları kabul etmiyorsa gelip bir hafta kurumlarımızda misafir edelim.
Bizim kapılarımız her daim açık bekleriz. Suçlu aramaya günah keçisi aramaya gerek yok ortada bir suç varsa o da sistemsizliktir… Kalın sağlıcakla.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi