Kansız terör

Son yılların kansız terörü olan gıda terörüne dikkat... Uzmanlar uyarıyor; gıda terörüne dur demezsek kısa bir süre içerisinde toplum olarak asosyal ve obez nesillerle karşı karşıya kalacağız. 1970’li yıllardan sonra hayatımıza giren mısır şurubu neredeyse insan sağlığına %100 zararı ispatlanmış olmasına rağmen satılan tüm hazır gıdalarda kullanılıyor. Ne acıdır ki kanser hastalığının arttığı son yıllarda mısır şurubu için devletin gıda politikasını değiştirmesi gerektiğinin farkına yeni vardık. Tam 40 yıl sonra!
Dünyaya geldiklerinde bizi sevinç gözyaşlarına boğan çocuklarımıza, o minicik bedenlerine zarar vermelerine izin mi vereceğiz? Bu gıda terörüne kim dur diyecek? 2008 yılında olmaz denilen oldu ve ülkemiz adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sigarayı yasaklayarak bir devrime imza attı. Şimdiyse çok geç ama zararın neresinden dönebilirsek kardır diyebileceğimiz bir devrime daha ihtiyaç var. Mısır şurubu belki de yasaklanan sigaradan bedenimize çok daha fazla zarar veriyor. Yediğimizden içtiğimize tüm hazır gıdalarda kullanılan mısır şurubu şerbetinin kullanımı bir yasayla ufakta olsa kısıtlandı ama oldukça yetersiz. Tek suçlu mısır şurubu olsa keşke! Bunun yanında tabi daha ne terör olayları sergileniyor gıda ürünlerinde. Yediğimiz paketlenmiş hazır keklerin raf ömrü tam 1 yıl. 1 yıl boyunca bir kek nasıl taze kalabilir? Tabi ki katkı maddeleri ile. Onlar birer zehir hem de en     tatlısından.. 
Son yıllarda çocuklarda şeker hastalığı, kalp krizi, kolesterol yüksekliği oldukça arttı. Sebebi açık değil mi? Minicik bedenler ellerimizden kaymadan geleceğimize lütfen sahip çıkalım. Bizler bilinçli ebeveynler olarak en azından kendi evimizin önünü süpürelim ve hazır gıdaları hiçbir şekilde almayalım. Zehirlenmek için üstüne bir de para veriyoruz düşünsenize. Bizler almayalım ki talebin düşmesi sonucunda zorlayıcı olabilelim. Sen almazsan, ben almazsam kime satacaklar o yıllar boyu bozulmayan, kanser yapan ürünleri?
Aslında konuya ilişkin en can alıcı ve en gerçek ifadeyi sona saklayarak gözler önüne sermek ve aklınızda son okuduğunuzla kalmak istedim. Amerika’da üniversitede yapılan bir araştırmaya göre normalde bir insan vücudu öldükten sonra yaklaşık 24 saat gibi kısa bir sürede çürümeye başlıyorken hayatımıza giren uzun ömürlü hazır gıdalar sayesinde artık toprak altında cansız beden yaklaşık 10 günde çürümeye başlıyormuş.
Bir sonraki aya kadar tüketmediğiniz ve tükettirmediğiniz hazır gıdalar sayesinde sağlıklı kalmanız dileğiyle… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi