Kanun birdir!

Kanunlar toplumun temel dayanaklarıdır. Şöyle bir bakarsak; iş, aş, seyahat, evlilik, vergi öderken, KDV öderken aldığın her hangi bir üründe kanun nizamı birdir. Kişi veya kişilere göre kanun olmaz, kişilere göre kanun uyarlanmaz bilakis kişiler kanunlarla hayatlarını sürdürmek zorundadır. Ha aksini iddia eden olursa da bu durumda kanun gereğini yapar.
Kanun fert olarak ayrım yapmaz şehir, renk, din, dil ve ırk ayrımı yapmaz yapamaz... Bürokratlar devletin birer neferidir. Devlet bir sistemdir, sistemi uygulayan kollar bürokratlardır. Bürokratlar adaletli olmakla yükümlüdürler adaletli olmayan bürokratlar kamuoyunda güven kaybederler. Adaletsizlik yaparlarsa bir gün mutlaka adaletten nasiplerini alırlar. Ya da şöyle düşünün; bir kurum amirinin görevi halka hizmet etmek bir sorun olduğunda çözmek müdahale etmek olmalı. Sorun çıkaran değil sorun çözen olmalı çünkü devlet o amiri sorun oluştuğunda çözmesi için kurum amiri yapmıştır. Ama bazen öyle bir hal alıyor ki kaosu önlemesi gereken herkes kaos çıkarıyor. Adaletle hükmetmeyen bir devlet asla ebedi varlığını sürdüremez devleti devlet yapan millettin iradesidir...
Bakın bir ülkede adalet yoksa barış da olmaz. Adalet ve barış yoksa hiçbir özgürlük güvende değil demektir. Her zaman, her yerde haksızlık olur. Önemli olan haksızlığa uğrayan hakkını alabiliyor mu, haksızlık yapanın yaptığı yanına kâr kalıyor mu?
İş ehline veriliyor mu, liyakat görevlendirmede esas alınıyor mu, yoksa rüşvet ve torpille, yakınlık derecesine göre mi istihdam yapılıyor? İnandığınız gibi yaşayıp, düşündüğünüzü özgürce ifade edebiliyor musunuz, malınız, canınız, namusunuz güvende mi?
İş ehline verilmeyince sonra diyoruz ki bunun cezası bu mu olmalıydı, nasıl böyle olur? Mesela ülkemize misafir gelen engelli bir turistin birini polis darp etmiş. Aldığı ceza 704 tl para cezası bu mu adalet. Şimdi Mazlumla zalim arasındaki bu ince çizgiyi kim koruyacak?
Bu tarz haberleri duydukça aklıma direk şu söz geliyor; “Adalet mülkün temelidir” Bu sözün bir insan tarafından söylenmiş en önemli sözlerden birisi olduğunu söylesek abartmış olmayız sanırım. Umarım bu adalet en kısa zamanda engellilere yönelikte sağlanır.
Kalın selametle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi