Kar havası oldu trol havası!

BİR afet yaşıyoruz günlerdir. Ülkenin dört bir yanında kardan fırtınadan yağmurdan yollar kapandı. İnsanlar zarar gördü. Sanırım görmeye de devam edeceğiz. Bir beylik laf edeyim yeri gelmişken, doğa ile oynarsanız, dere, göl yataklarını imara havaalanına vs açarsanız. Sonucuna da katlanırsınız. Yok efendim dünyanın bilmem kaçıncısı, daha iyisi dünyada yok avezeleriyle göz boyanan anlı şanlı İstanbul Havalimanı en önemli günlerde uçuşlara fırtına ve kar yüzünden kapandı. Halbuki bu alan yapılmadan önce çıkan tartışmalarda bilim adamları bunu öngörmüş uyarmıştı. Ama nafile bir inat ile yapıldı.
 

Piste hastane yapan tek ülkeyiz
Bu işin böyle olacağının ötesinde bugünkü siyasi iktidar Dünyada ilk kez bir havalimanının pist ucuna barakalardan Sahra Hastanesi de yaparak Atatürk Havalimanı'nı öldürmek yok etmek istedi. El hak bu afet yine gücünü gösterdi. Atatürk Havalimanı'nı ranta çevirmek isteyenleri kendine muhtaç kıldı. Ulaştırma ve İçişleri Bakanı karayolu kapalı, İstanbul Havaalimanı pert iken yine Atatürk havalimanı'nı kullanmak zorunda kaldı.Süleyman Soylu ve Adil Karaismailoğlu çatısı çöken yeni İstanbul Havaalanı'na değil, iktidarları tarafından kapatılan Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Allah'ın sopası yok ki. İnsanda biraz utanma olur! 20 yıldır tek başınıza iktidar olduğunuz ülkede, başkent Ankara'dan, mega kent İstanbul'a gidilemiyor!
 

Bilimi aklı reddetmek akıl işi mi
Bilimi ve aklı reddedip Helikopterden Havaalanı yeri seçersen, Metrosunu yapmadan havaalanını açarsan iki günlük kar yağışında Almanların Kıskandığı Havaalanı palavrası yerle bir olur. Koca Bakanların, beğenmediğin Atatürk Havalimanına inmek zorunda kalır. Bence Atatürk Hava Limanı en kısa zamanda yeniden açılmalıdır.Bu arada İstanbul Hava Limanı metros yolalrı ulaşımı sorun olmaktan çıkarılmalıdır.İstanbul Havalimanı’nda 25 bin yurttaş mahsur kaldı. Çünkü iktidar ‘çılgın proje’yi seçime yetiştirmek için, metrosu bulunan Atatürk Havalimanı’nı kapatıp metro inşaatı bitmemiş İstanbul Havalimanı’nı vaktinden önce hizmete açtı. Üç gündür bu işbilmezliğin faturasını ödedik.

Önlem yerine laf üretmeyi bırakın
Biz vatandaşlar, mağduriyetler yaşanmasın diye önlemler alınmasını beklerken -ki bu yüzden vergi veriyoruz. “bir şey yapsa da eleştirsek” ya da “orası sizin, burası bizim” mantığıyla belediyeleri “Topal ördek” bırakma fikrinin altından ezilen hep halk oluyor..İki gün yağan kar yağışını koordine edemeyenler, olası İstanbul depremiyle yüzleşince ne yapacak diye korkmuyor değilim! Zira, “Yolun aşağısı bize değil belediyeye ait”, “Yukarı kısım belediyenin değil bakanlığa bağlı” sözlerini yangın felaketinde de kar felaketinde de duyduk.Deprem olunca siyasi polemiklerinizin bitip enkazdan bizi kurtarmanızı mı bekleyeceğiz, yoksa burası belediyeye bağlı diye merkezden bir birimin kurtarmaya gelmesini mi? Biz, hangi yönetime ait olması hiç umurunuzda değil. Biz Türkiye Cumhuriyetine aitiz ve artık siyasi polemiklerin değil gerçeklerin konuşulmasını istiyoruz.
 

Soylu "İniş izni vermediler"
Bakan Süleyman Soylu “3 havalimanı da iniş vermedi, pilotumuz risk aldı Atatürk Havalimanı'na indik”dedi.Bu bir itiraf! O zaman İçişleri Bakanı Süleymen Soylu'ya sormak gerekir; İstanbul'da zorlu şartlarda güvenli bir şekilde inilebilecek tek havalimanı olan Atatürk Havalimanı'nı neden yerle bir ettiniz?
 

Bu durum AKP'dir
Sonuç; İstanbul Havalimanı AKP'dir. Şatafatlı, yaldızlı, varaklı, gürültülü, en büyük olduğu iddiasında ama kriz anlarında işlevsiz, çöp. Atatürk Havalimanı ise Cumhuriyet gibi. Paramparça edilmiş, yağmalanmış, terk edilmiş ama başı sıkışan ona sarılıyor, en zor anlarda bile işlevsel.
Birde bakarsak AKP ağzına gelen kötü havanın yağan ve neredeyse bir metreye ulaşan kar ve fırtınanın da sorumlusu "Eyyy CHP". Aklıma gelmişken söyleyim AKP döneminde üç kez saatlerce karda yolda kaldım hatta sabahladım. Bir başkasında donma tehlikesi geçirdim ama AKP'yi suçlamak aklıma bile gelmedi ama yaşananlara bakınca gelmesi gerekmiş. Son derece samimiyim bu konu da.
 

Eski bakan yazdı ama unuttu
Dr.Betül Sayan Kaya 65.Hükümet Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ve AKP Mkyk Üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili. Kendisi İstanbul'da yaşanan afeti kendi penceresinden değerlendiriyor. Diyeceğimiz yoktur.Yaptığı paylaşımla Maşallah kar yağmur fırtına zam zulüm enflasyon ne varsa unuttuk. Daha doğrusu öyle sansın. "Balık rakı " ile trollerle diğer yandaşlar uğraşsın. Ortalığı ceviz kabuğuna sığmayacak yapay gündemle karıştıranlara İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu şöyle yanıt verdi: "Kar yağışı sadece İstanbul’u değil, tüm ülkeyi olumsuz etkiledi. Ankara-İstanbul karayolu kapandı. Yeni havalimanında ve bağlantı yollarında sıkıntılar hala sürüyor. Ama “vurun abalıya” misali malum medyada varsa yoksa İBB’den bahsediliyor.
3 yıldır süren İstanbul’u kaybetme hazımsızlığı öyle bir noktaya geldi ki, 19 saat boyunca sahadan ve AKOM’dan karla mücadeleyi yönetirken, 1 saatlik yemek molam bile konuşulur oldu.
Bu zamana kadar, devletimiz, ilçe belediyelerimizle koordineli çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. Binlerce çalışanımızın emekleri ortadayken, 19 saatlik mesaide, 1 saatlik yemek molamın neden gündem yapılmaya çalışıldığı malumdur. Milletimiz bu hazımsızlığı iyi bilmektedir".
Büyütülen olay aslında bu yani "balık rakı" durumu falan yok ortada. Herkesin acıktığı zaman yaptığı bir iş ki bu yemek önceden rezerve edilmiş olduğu anlaşılıyor. Ayrıca İBB tüm birimleri ile Kar nedeniyle meydana gelen aksaklıkları gayet başarılı yönetti. Yönetmeye de devam ediyor. Önemli olan durum budur. Gelelim eski bakanın bu alışkanlıklarına. Kendisi geçtiğimiz Ağustos ayında yaptığı paylaşımla İBB'yi hedef almıştı. Hayvanseverlere ses yükseltmedikleri için serzenişte bulunmuştu. Ancak görüntüler şehri AKP'nin yönettiği 2018 yılına aitti.O da hemen tweetini silmişti.
 

Eksik yanlış elbette eleştirilecektir
Dostlar; İBB'nin eksiği hatası olduysa eleştirilebilir tabi, hesap da sorar vatandaş, lakin millet can derdindeyken işi gücü bırakıp bakanıyla milletvekiliyle troll medyasıyla 'bakın balıkçıda rakı içiyor' vs diye yalan ve iftira peşinde koşmak saf kötülüktür,ve bence işte bu yüzden yine kaybedeceksiniz.
Son bilmem kaç yılın en yoğun karı yağdı haberinin altına bir arkadaş “kar yerine keşke biraz da ar yağsaydı” yazmış.Ne kadar doğru ve ne çok ihtiyacımız var.
Siyaset çamur atmak, hep benim dediğim olacak, demek değildir. Eleştirmekte. Aynı topraklarda yaşıyoruz. Aynı gemideyiz. Sıkıntı olunca hep birlikte çekiyoruz. "Vay sen yaptın vay ben sana bunu yaptırmam" gibi kısır çekişmeler sonuca bizi ulaştırmıyor Dostlar. Ancak koparılan kıyamete ve İstanbul'u 25 yıl ülkemi 20 yıldır yöneten paramparça eden AKP zihniyetine bu "Balık Rakı yalanıyla" balık hafızası bizde bulunmadığından hatırlatmak isterim ki;
 

Bunları da yazın bir kenara
AKP'li Belediye Başkanı rahmetli Kadir Topbaş döneminde İstanbul’a yağmur yağıyor , 31 insanımız boğularak ölüyor; Sustunuz!
Ormanlarımız yanarken “Yangın Uçağımız yok, bozuk, kullanılamıyor” dediler, ciğerlerimiz yandı; Sustunuz !
Sinop’ta, Kastamonu’da sel baskını oldu 80 üzerinde vatandaşımız hayatını kaybeti yine ; Sustunuz! Trabzon’da, Rize’de, Kastamonu’da “rant” uğruna dere kenarlarına imar verdiniz, insanlarımız Hem canından, hem malından oldu yine; Sustunuz !
İstanbul Hava Limanı o bölgede doğa koşulları nedeniyle, “yapılmamalı” dendi, “Rant” uğruna doğa katledildi. Yine ; Sustunuz! İstanbul’a kar yağdı. Neymiş efendim İmamoğlu balıkçıya yemeğe gitmiş, İstifa etmeliymiş! Aynı kolaycılık çamur at izi kalsın mantığı. Bakınız Ulaşım ve Altyapı Bakanlığı’na ait karayolları da kardan kapandı, insanlar saatlerce yollarda kaldı, yine Sustunuz !
Sahi, siz nasıl bir iç dünyası olan insanlarsınız ? Sahi, siz neden utanırsınız? Sizin yüzünüz hangi durumda kızarır ?

SON SÖZÜM; Bazı insanları her zaman, bütün insanları da bazen kandırabilirsiniz; ama bütün insanları her zaman kandıramazsınız. Abraham Lincoln

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay Apaydın Arşivi