Kaybeden Irak

ABD askerlerinin Irak hükümetinin aldığı karara uyup Irak'ı terk ederler mi?

Dikkat ederseniz ABD İran ile kapışıyor fakat bu kapışma İran üzerinde değil, Irak toprakları üzerinde gerçekleşiyor. İki kapışan ülkeden birisi kazanacak, diğeri de kaybedecektir.

Dünyanın süper gücü olan ABD İran'la Irak toprakları üzerinde çatıştığına göre burada kaybeden ülke açıkça Irak görünüyor.

ABD ile İran birbirine girdi. Her kapışmada bir kazanan bir de kaybeden olur.

Peşinen söyleyelim bu denklemde kaybeden biri var ama ne ABD ne İran, kayıpta olan taraf Irak'tır...

ASIL MESELE İRAN DEĞİL, ÇİN!

Birinci Dünya Savaşından önce İngiltere ne kadar güçlüydü, dünyaya balans ayarı veriyordu. Her yerde İngiliz’ler vardı. Peki, İkinci Dünya Savaşından sonra ne oldu, eski o bilinen İngiltere kalmadı. Onun yerine hangi ülke geldi, 1947'de ABD geldi. Şimdi önümüzdeki süreçte ABD'de aynen böyle olacak. Peki kimi göreceğiz, Çin'i.

21 yüzyıl yeni bir dijital dünyaya giriyoruz, bu yeni bir dünya düzenidir, dördüncü sanayi devrimi başlıyor, dünya tarihine format atıyorlar.

ABD mezhep savaşlarında kullanmak için İran'ın zaman zaman haddi aşmasına bile göz yumdu. İran, Rusya ve Çin ile birlik kursa da Orta Doğu'daki mezhepçi savaşları ve faaliyetleri ABD'ye yarıyordu. Kasım Süleymani (1957, İran - 03.01.2020, Bağdat) suikastı ile birçok amacı vardı. ABD bir taşla onlarca kuş vuracak şekilde plan yapar, dedik. En büyük mesaj Çin'e verildi. Çin petrol ve enerji ihtiyacının büyük bölümünü İran'dan karşılar. İran ABD'nin eline geçerse Çin ekonomik olarak zarar edip küçülür.

İran merkezli patlak verecek bir Orta Doğu savaşı Çin'in ticaret yollarını çökertir ve Çin'i batırır. ABD, bundan dolayı İran merkezli bir çatışma ve savaş tehdidi ile Çin'i sürekli tehdit etmektedir. Çin'in başlattığı İpek Yolu ve Kuşak Yol Projesinin en önemli güzergahı İran’dır. Bu proje tamamlandığında ABD ciddi zayıflayacak ve düşüşe geçecektir. Çin, İran'a kadar 900 kilometrelik elektrikli tren yolu döşemeye başladı bile. ABD İran üzerinden Çin'i tehdit etmeye devam ediyor. Süleymani bir bahanedir.

İran Dış işleri Bakanı Cevat Zarif (1960, Tahran), 2016 yılında Çin ile "Kapsamlı Stratejik İşbirliği Anlaşması" imzaladı. Buna göre Çin, İran'a 400 milyar dolarlık petrol, doğal gaz, sanayi, ulaştırma ve altyapı yatırımı yapacak. Ayrıca Çin, İran’daki projelerini korumak amacıyla en az 5000 kişilik bir askeri gücü de ülkede konuşlandıracak. Evet İran'a Çin askerleri ve güvenlik güçleri geldi bile. ABD nasıl çıldırmasın.

İran aynı zamanda gerektiğinde büyük Çin donanmasının Basra Körfezine gelmesi için anlaşma yaptı. ABD Türkiye ve İran üzerinden Çin'e peş peşe psikolojik ve fiziki operasyonlar çekiyor.

ABD, Türkiye'nin dahil olacağı büyük bir mezhep savaşı başlatmayı planlıyor. Bunun üzerinden Orta Doğu ve Çin'e büyük darbe vurma peşinde. Türkiye diplomatları ve istihbaratı İran ile bu durumu konuştu ve belli konularda dikkat edilmesi konusunda anlaşma yapıldı. Özellikle iki ülkenin diyaneti bunun önüne geçmek için görevlendirildi.

Toplum ne zaman çöker...

- Bilim adamları susar , cahiller konuşursa...

- Ehliyetli , liyakatli insanlar dışlanır, menfaatçi mankurtlar tercih edilirse...

-İndirilen din yerine , uydurulan din anlatılırsa.

- Emek sahibi insanları enayi yerine koyup,

emeklerini reklamlarına malzeme yapanlar söz sahibi olmuşlarsa...

- Sivil Toplum Kuruluşları kültür, yardımlaşma ve dayanışma yerine rantın peşine düşerse...

- İçinde insanlık namına bir derdi olmayan ve proje üretmeyenler koltukları işgal ederse ...

- Eğitimi sadece okula hapsedip, hayatın gerçeklerinden koparırsak...

- İdealist ,mücadeleci gençlerin şevklerini kırıp, baba parasıyla büyümüş zengin çocukları baş tacı edersek ...

Ateizm ve Deizm neden artıyor...

1- Müslüman kılıklı kişiler zulmediyor, Müslümanlar bu zulme sessiz kalıyor ...

2- Müslümanlar tevazu yaşam yerine lüks ,şatafatlı ve israf ile yaşıyor ...

3- Müslümanlar inandığı gibi değil, yaşadığı gibi inanmaya başladığı için...

4- Sekülerizm artık hastalık haline geldiği için...

5- Müslümanlar iyilikte, hayırda ve hasenatta yarışmak yerine , mal , makam ve mevki de yarıştığı için...

Bu yaman çelişkileri görenler ateist ve deist oluyorlar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Onur Karakoç Arşivi