Kaymak Azmi Ekinci'nin!

Esenyurt 1989 yılında belde belediyesi olduğunda sıradan bir Anadolu köyünden farksızdı.
Yol yok.
Su yok.
Altyapı yok.
Plan yok.
Düzen yok.
Dr. Gürbüz Çapan önce partisi SHP'de (O zaman CHP kapatılmıştı...) kıran kırana geçen aday adaylık yarışı, sonra kıran kırana geçen bir yerel seçim yaşayarak Esenyrt Belde Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.
1989, 1994 ve 1999 seçimlerinde de aynı partiden aday olarak seçimlerden başarı ile çıktı.
2004 yılında ülke genelinde yaşanan AK Parti dalgası ve Esenyurt'ta dört ayrı sol partinin dört ayrı Kars - Ardahan – Iğdır kökenli adayı yarışınca aradan Necmi Kadıoğlu sıyrıldı ve seçildi.
Çapan daha sonra 2009 ve 2014 yıllarında aday adayı olmasına rağmen birçok engellemeleri geçemediği için bir türlü aday olamadı.
***
İşte o Gürbüz Çapan görevde kaldığı süre içerisinde, Esenyurt'u ne kadar modern, ne kadar çağdaş, ne kadar çevreci, ne kadar teknolojiye yakın bir kent yapmaya kalktıysa.
Kendisinden sonra bu göreve gelen Necmi Kadıoğlu da; o kadar beton yığını, o kadar keşmekeş yaşam alanı, o kadar işin içinden çıkılmaz bir kent yapmaya kalktı.
Nüfusu yüzbini bulamayan bir kent bir anda bir milyonluk nüfusa, ülkenin en fazla bütçeli ilçe belediyesine, hastahanelere, okullara, üniversiteye kavuşsa da, kentteki imar kaosu Kadıoğlu'nun koltuğu kaybetmesine neden oldu.
Kadıoğlu'da aslında, 2004, 2009 ve 2014'de yerel seçimleri başarı ile atlatmış ve ilçe halkına daha iyi bir hizmet vaadetmişti.
Ancak aşırı hırs ve ego Kadıoğlu'na belediye başkanlık koltuğundan çok daha fazla şey kaybettirmişti.
***
Derken daha önce meclis üyeliği yapan Ali Murat Alatepe, Kadıoğlu'ndan boşalan kısa süreli göreve getirildi.
Alatepe koltuğa oturur oturmaz eski başkan Kadıoğlu ne yapıyorsa farklı yöntemler yapmaya başladı.
Suriyelileri evlerine göndermeğe başladı.
Makam kapılarını kırdı, daha şeffaf yönetim vaad etti.
Arabasında mama taşıyarak hayvanseverleri mutlu etti.
İşçi bayramında işçiler ile mesai geçirerek emekçileri mutlu etti.
Belediye başkan yardımcılarına, müdürlere, amirlere, şeflere insiyatif kulanma şansı tanıdı.
Bir iki defa ulusal basının dikkatini çeken konuşmalar yaptı.
Belki de gündeme gelirsem adaylığı daha garanti altına alırım diye düşündü.
Aslında şu sivri çıkışları dışında yaptığı bütün etkinlikler çok doğru ve olumluydu.
Ne yazık ki Alatepe'de günümüz siyasi arenanın ve dengelerinin gerçeği ile yüzleşti ve partisi tarafından aday yapılmadı.
***
Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ilçe belediye başkan adaylarını açıkladığı ana kadar Alatepe'nin aday olma ihtimalini bekleyenler az değildi.
İki gün önce yazdığım, 'İşte AK Parti İstanbul İlçe Adayları' başlığı altındaki köşe yazısında Esenyurt adayının Azmi Ekinci olacağını yazdığımda çok okurumuzdan tepki almıştım.
Azmi Ekinci'nin daha önceden kendisine adaylık teklifi edildiğini ancak Esenyurt'tan gelen tepkiler yüzünden geri çekildiğini, kendi bölgesi olan Sancaktepe'ye talip olduğunu söylüyordu o okurlarımız.
Derken Azmi Ekinci aday oldu.
Esenyurt'a geldi.
AK Parti'nin Esenyurt İlçe Teşkilatı’yla buluştu.
Buluşmaya Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe ve AK Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik ile birlikte çok sayıda partili katıldı.
Belediye Başkan adayı Azmi Ekinci’yi teşkilata takdim eden AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik, “Esenyurt teşkilatının gücünü dostumuza düşmanımıza hep beraber göstereceğiz inşallah. Belediye Başkanımız ve Başkan adayımız burada. Hep birlikte birlik ve beraberlik içerisinde Esenyurt’ta rekor kıracağız. 1 Nisan sabahına kadar uyku yok durmak yok yola devam” diye açıklamalarda bulundu.
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat     Alatepe ise Azmi Ekinci’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emaneti olduğunu belirterek, “Biz hizmeti biliyoruz. Bizim hizmet anlayışımızın başındaki insan Recep Tayyip Erdoğan. Gerisi yalan, gerisi dolan, bir tek siz gerçeksiniz. Allah başkanımızın iyasetinde güzel işler yapmayı nasip etsin. 1 Nisan sabahına kadar kendim için yüzde yüz çalışıyorsam yüzde elli de O’nun için burada çalışacağım” diye açıklamalarda bulundu.
AK Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Azmi Ekinci ise burada yaptığı konuşmada; 'Esenyurt’ta ki sorunları, eksiklerini biliyorum. Esenyurt’ta 10 sene içerisinde son derece önemli mesafeler kat edildi. Bundan sonra eksik kalanları hep birlikte tamamlayacağız. İnsan merkezli bir anlayışla hareket edeceğiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, millet yaşasın, milleti yaşat ki vatan yaşasın, vatanı yaşat ki bayrak dalgalansın. Bizim felsefemiz budur. Bundan sonra çalınmadık kapı, girmedik ev bırakmayacağız. AK Parti olarak 31 Mart’ta tekrar tarih yazacağız” dedi.
***
Her ne kadar daha Cumhuriyet Halk Partisi ve diğer partiler Esenyurt adaylarını açıklamadılar.
Cumhur İttifakı adayı belli.
İyi Parti ile CHP arasında gerçekleşecek görüşmelerden sonra CHP'nin İstanbul adayları ve bu iki partinin durumu netleşecek.
Esenyurt'ta ciddi bir seçmen kitlesi olan HDP'nin henüz adayı açıklanmadı.
Bu isimler açıklandıktan sonra daha net bir öngörüde bulunabilsek de, Esenyurt'ta AK Parti adayı Azmi Ekinci'nin kazanmaya en yakın isim olduğunu söyleyebiliriz.
Üç dönem Gürbüz Çapan'ın inek yetiştirdiğini, üç dönem Necmi Kadıoğlu'nun süt sağdığını ve şimdi kaymak yapma görevinin Azmi Ekinci'de olacağını da söyleyelim.
Esenyurt'a ithal aday istemiyoruz diye günlerce kapı kapı dolaşanların, toplantı yapanların da şimdilik kulaklarını çınlatalım yeter...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi