Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Kazım Kolcuoğlu kimdir?

Av. Kazım Kolcuoğlu aslına bakarsanız ilçemiz Çatalca’nın iftihar etmesi gereken isimlerin başında gelen birisi idi. Ki zaten bizler ediyorduk. 
1933 yılında Kolcuoğlu Ekmek Fırınını açan Neşat Kolcuoğlu ve Hasibe Kolcuoğlu’nun ilk çocukları olan ikizlerinden bir tanesidir. 1945 yılında babaları ilçemizde ekmek fırını işletirken, anneleri Hasibe hanım Rize Çayeli İlçesi Maden Köyünde Kasım ve Kazım isminde ikiz evlat dünyaya getirdi. 
Kazım Kolcuoğlu İlkokulu Çatalca Ferhatpaşa İlkokulunda okudu. Daha sonra şimdilerde öğretmen evi çay bahçesi olarak kullanılan, bizlerin Çatalca Kız Meslek Lisesi olarak hala telaffuz ettiğimiz binada ikiz kardeşi ile birlikte ortaokul okudular. İkizlikleri o kadar benzermiş ki, ayırt edilmeleri mümkün değilmiş. 
Daha sonra her iki kardeş de, Haydarpaşa Lisesi’nde öğrenimlerine devam ettikten sonra Kazım Kolcuoğlu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini, Kasım Kolcuoğlu ise İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini kazanmışlar. 1967 yılında Hukuk Fakültesini bitiren Kazım Kolcuoğlu 1968-1970 dönemi Dünya Gençlik Teşkilatı (W.A.Y.) Avrupa Konseyi Gençlik Merkezi (CENYC) üyesi olan Türkiye Milli Gençlik Teşkilatı'nın genel başkanlığını yaptı. 
İstanbul Barosunda kısa sürede içerisinde yer bulan Kazım Kolcuoğlu’nun yükselişi 1978 yılında başlamış. 1978-1983 yıllarında Orhan Adli Apaydın başkanlığındaki İstanbul Barosu'nun yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmış, 1997-2001 yıllarında Türkiye Barolar Birliği yönetim kurulu üyesi olmuş bu dönem içerisinde 2000-2001 yıllarında Sayman üye olmuştur. 
2002 Yılında yapılan İstanbul Barosu Seçimlerinde Başkan seçilen Kazım Kolcuoğlu 2008 yılına kadar bu görevini sürdürmüştür. 
Kazım Kolcuoğlu’nun ikiz kardeşi Kasım Kolcuoğlu ile İBB ve Çatalca Belediye Meclis Üyesi olan Süleyman Kolcuoğlu’da siyasette isimlerini bir çok anlamlı yere yazdırmıştır. CHP’nin Kurucu ilçe başkanı Kasım Kolcuoğlu’dur. Yani aile olarak isimleri İstanbul ve Türkiye’de bir hayli duyulmuş ve tanınmıştır. 
Çatalca’da yapılan yeni adliye binası ile ilgili de gösterdiği çabalar ilçe halkı tarafından gayet iyi bilinir Av. Kazım Kolcuoğlu’nun… 
Öncelikle bu bina için bile ben kendisinden "Allah Razı Olsun" diyorum.
Bu yazdıklarım bile aslında üstün körü, sadece bildiklerimden ibaret olanlar. Aslına bakarsanız , sıralamaya kalksak bir çok unvan yazmamız gerekir. 
Demem o ki, Av. Kazım Kolcuoğlu ismi ilçemizin adına onur ve gurur duyulacak bir isimdir. Bugün cenazesi defnedilecek. Saat 11.00’de İstanbul Baro Binasında merasim olacak. Oradan sonra öğle namazına müteakip cenaze namazını eda edeceğiz. Sonra Çatalca Ferhatpaşa Mezarlığındaki Aile Kabristanlığına defnedeceğiz. 
Allah taksiratını affetsin. Gani gani rahmet eylesin. Sevenlerine ve tüm Kolcuoğlu ailesine bir defa daha başsağlığı diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi