Kent Konseyi istifa etmeli mi?

Çatalca Kent Konseyi'nin an itibarı ile görevinden istifa edip yerine yeni yönetimin seçilmesi gerektiği kanaatindeyim. Çünkü taraflı olan bir kent konseyi başkanı, bundan sonraki çalışmalarda destek göremeyecektir. Tüm siyasi partilere ve tüm sivil toplum örgütlerine eşit mesafede olması ve objektif bir değerlendirme içinde olması gerekirken, tüm bunlardan uzak taraflı bir anlayışla hareket etmesi, yerel yönetimin bir yan kuruluşu gibi göstermekte. Oysaki kent konseylerinin çalışma esası şöyle tanımlanmakta;

Kent konseyi, kentteki önemli aktörleri bir araya getiren bir platformdur. Kamu kurumlarının, sivil toplumun, meslek örgütlerinin, siyasi partilerin ve muhtarların temsilcileri, kent konseyinde bir araya gelir. Kent konseyi, her türden farklılığa açık olarak bir kentin büyük buluşma arenasıdır. Kent konseyi dışlayıcı ve ayrıştırıcı olmak yerine, olabildiği kadar çok kapsayıcı olma ilkesine dayalıdır.

Kent konseyinin hukuki dayanağı, belediye kanunudur (madde 76). Kent konseyinin ilk kuruluşu, belediye başkanının çağrısıyla olur. Ancak kent konseyi, belediyenin bir birimi, müdürlüğü veya uzantısı değildir. Sivil bir oluşumdur.”

Ancak kent konseyi başkanı tüm bunların dışında, ötekileştirici, dışlayıcı ve ayrıştırıcı tutumu ile göz önünde cereyan etmekte… Üzülerek söylemek gerekirse Çatalca Kent konseyi belediyenin bir kolu imiş gibi çalışıyor olması Çatalca’da büyük bir rahatsızlığa yol açtığını söyleyebilirim.

Umarım kent konseyi heyeti en kısa zamanda toplanır ve Çatalca kamuoyuna yakışır, hizmet üreten objektif bir yönetim seçerler…


 

Hizmetlere laf yok

ama bedelini bilen var mı?


 

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'in, seçildiği günden bu yana çok önemli hizmetlere ve projelere imza attığını söylemek yanlış olmaz sanırım. Çatalca’yı adeta şantiyeye çeviren ve 39 mahallesin de hizmet götüren Üner’i tebrik etmemek haksızlık olur düşüncesindeyim.

Ancak hizmet götürüyor olması ve çalışıyor olması Üner’in eksiklerini görmezlikten geleceğiz anlamını taşımamalı…

Taktir edildiği kadar eksiklerini de gözler önüne sermeliyiz. O zaman objektif bir değerlendirilmeye tabi tutuluruz. Herses gibi ben de bir yurttaş olarak Çatalca’da yapılan Millet Bahçesi'ni, Cem Kara Yaşam Vadisi'ni ve buna benzer diğer mahallerdeki hizmetlerini taktir edenlerden biriyim.


 

Ama; benim bir türlü anlayamadığım bu hizmetler hangi bütçe ile yapıldığı ve hangi firmalarca yapılmakta olduğu. Sanırsam taktir ettiğimiz kadar da bunları sorgulamak da en doğal hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Ben şahsen Belediye Başkanı sayın Mesut Üner’in bu ve buna benzer birçok soruya bir açıklık getirmesini bekleyenlerdenim.

Başkan Üner, iyi niyetli ve Çatalca’ya gerçekten hizmet etmek isteyen biri olduğundan hiç kuşkusuz bir lafımız yok, olamaz da.

Ancak; yapılan ihalelerle ilgili kafalarda birçok soru işaretlerin oluştuğunu da söylemek gerekiyor. En azında şu ana kadar Çatalca’ya yapılan yatırımların maliyetinin ne kadar olduğunu hepimiz merak ediyoruz.

Ne kadar objektif ve şeffaf bir belediyecilik anlayışına sahip olduğunu bekleyip göreceğiz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Aslan Arşivi