Kerimoğlu Esenyurt'a, Çapan Küçükçekmece'ye!

Yerel seçim öncesi kritik yapmayı sürdürüyoruz. Bugün günlerden Esenyurt.
Daha doğrusu CHP Esenyurt.
CHP'nin Esenyurt'tan 2014 seçimleri belediye başkan adayı ve daha sonra 2015 genel seçimlerinde milletvekili adayı olan Çetin Çapan dün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak şunu söyledi:
''Bu dönemde çok soran arkadaşım oluyor. Aylar öncesinden verdiğim sözü hatırlatıyorum. Esenyurt Belediye Başkanlığı için kesinlikle aday değilim. Aday olmak isteyen ve öne çıkarak aday olan her arkadaşımı da sonuna kadar destekleyeceğim....''
*
Bu açıklamadan da anlaşılacağı üzere Çetin Çapan Esenyurt için bir adaylık beklemediğini ancak Çapan'ın daha önceden Küçükçekmece için böyle bir talebi olduğunu da belirtebiliriz.
Peki kardeş Çetin Çapan böyle düşünürken ağabey Gürbüz Çapan ne düşünüyor dersiniz?
Bu sonuçta Çetin Çapan'ın fikri.
Bir de ağabey Çapan'a sormak gerek ama ben her iki isime de sormadan kendi yorumlarımla devam etmek istiyorum.

Gürbüz Çapan ne yapar?
Şahsen ben Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan'a bir şans verildiği taktirde Esenyurt'tan başka bir yere talep açmayacağını düşünüyorum.
Ve seçim sonuçlarına falan bakmaksınızın olur da CHP'nin Esenyurt'ta Gürbüz Çapan adaylığında yerel seçimlere gidişini kurgularsak bu durumun ciddi bir heyecan yaratacağını, her ne kadar Adalet ve Kalkınma Partisi son genel seçimde aldığı oy oranı bakımından açık ara önde görünse de bu adaylığın ilçede seçimleri kritik bir noktaya taşıyacağını söyleyebilirim.
Peki madem bu durum CHP'yi Esenyurt'ta kritik noktaya taşıyor o halde iki soru gelebilir.
Birincisi kardeş Çapan 2014'de neden bu heyecanı yaratmadı?
İkinci soru; kardeş Çapan neden Esenyurt'u değil de Küçükçekmece'yi istiyor?

Hemen cevaplayalım.
*
Önce birincisi; Çetin Çapan aslında 2014 seçimlerinde % 34.6 oranında oy alarak çok değil bir sene sonra yaşanan genel seçimleride partisinin aldığı 25,6 oranından yaklaşık yüzde 10 daha fazla oy alarak önemli bir başarı yakaladı. Ancak hem bu başarı seçimleri almaya yetmedi hem de Çetin Çapan çok daha fazla performans göstermesine rağmen 15 yıl ilçede belediye başkanlığı yapmış, çok daha fazla bireye dokunmuş, HDP seçmeninin daha çok sempatisini kazanmış bir Gürbüz Çapan kabul edelim ki CHP'nin oyunu daha fazla yukarı taşıyabilirdi.
Bu taşıma seçimi almaya yeter miydi?
Bilemem.
*
Gelelim ikinci sorunuza; Çetin Çapan Esenyurt'u değil Küçükçekmece'nin adayı olmak istiyor.
Çünkü; CHP Esenyurt denince bu durumun sadece Çapan ailesi, Çapan kardeşler, kardeş Çapan, ağabey Çapan üzerinden tartışmalara mehal vermesin.
Kardeş olsalar bile aslında iki ayrı kişi oldukları, iki ayrı özelliklerde siyaset adamı oldukları, amaçlarının sadece Esenyurt'ta iktidar olmak, Esenyurt'ta siyaset yapmak olmadığı amacın, Cumhuriyet Halk Partisi'ne hizmet olduğu, görev verildiği taktirde herhangi bir yerde de CHP'ye çalışmak olduğu ve hizmet etmek olduğu anlaşılsın.

Kerimoğlu Esenyurt'a gönderilir mi?
Peki madem CHP Esenyurt'u yazıyoruz.
Daha önceki yazılarımızda da ara ara CHP Esenyurt'un olası adaylarından bahsetmiştik.
CHP İlçe Başkanı Ali Gökmen'in kafasından böyle bir adaylık geçtiğini.
Eski aday adaylarından Tuncay Marangoz'un bu konuda kolları sıvadığını.
Eski ilçe başkanlarından Kemal Deniz Bozkurt'un son iki yerel seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de en güçlü aday adaylarından birisi olduğunu.
Eski il genel meclis üyelerinden ve son ilçe kongresinde sadece 3 (üç) oy ile Ali Gökmen'e karşı ilçe başkanlığını kaybeden Abdullah Başpınar'ın aday adayları arasında adının geçtiğini.
Özellikle HDP'li seçmenlerin oyunu almak için CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'un parti üst yönetimi tarafından CHP Esenyurt adayı olarak görevlendirileceğini.
Daha önce de dillendirmiştik.
Peki bu isimler burada durmakla birlikte daha önce Esenyurt'ta belediye başkan adayı olup kaybeden, 2014 yerel seçimlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Bakırköy adayı yapılan Dr. Bülent Kerimoğlu bu defa Esenyurt adayı yapılır mı dersiniz.
Yine burada da 'Adam Bakırköy'ü bırakıp Esenyurt'a niye gelsin' diye soru yöneltebilirsiniz.
Biz de bu soruyu; 2017 yılında görevden alınan belediye başkanları olduğu günlerde CHP'de bir çok belediye başkanının ciddi sıkıntılar yaşadığını, Kerimoğlu'nun bunlardan birisi olduğu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'un bu durumu öğrendiğinde üzüldüğü ve günü geldiğinde gereğini yapacağını yakın çevresine ilettiği bilgisi ile cevaplayabiliriz.
Bir başka değiş ile daha önceki seçimlerde kaybetmesine rağmen ciddi performans gösterdiği Esenyurt'ta bu seçimde daha fazlasını göster ve seçimi al gel diye Kılıçdaoğlu'ndan görevlendirme gelebileceğini de söyleyebiliriz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi