Utanmaz arlanmazlar!

Utanmaz arlanmazlar!
Kağıthane'de 15 yaşındaki E.Y.'ye çalıştığı fabrikada dayak atıp, kamerya çeken 2 sanığın yargılanmasına başlandı. Haklarında 8 aydan 3 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istenen sanıkların savunmaları, avukatları duruşmaya gelmediği için alınamazken, psikolog eşliğinde ifade veren E.Y., "Yere yatırıp tekme ve yumrukla vurdu. Diğeri de cep telefonuyla kameraya çekti" dedi

Kağıthane'deki bir fabrikada çalışan ve 7 yıl önce beyin ameliyatı geçiren 15 yaşındaki E.Y., aynı iş yerinde çalışan 30 yaşındaki Yücel B. tarafından dövüldü. Bayram Samet K. da dayağı cep telefonuyla kayda aldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük tepki çekerken, soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan ikili, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Haklarında jet hızıyla iddianame hazırlanan tutuksuz sanıklar Yücel B. ve Bayram Samet K.'nin yargılanmasına bugün İstanbul 20. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmaya sanıklar ile mağdur çocuk E.Y. ve babası Ayhan Y. katıldı. Tutuksuz sanıkların savunmaları, avukatlarının mazeret bildirerek duruşmaya gelmemeleri nedeniyle alınamadı.

Şikayetçi oldu

Mağdur E.Y.'nin ifadesi ise psikolog eşliğinde alındı. E.Y. ifadesinde, "Babam cezaevindeydi. Ben de sanık Bayram'ın babasına ait işyerinde çırak olarak çalışıyordum. Ara sıra sebepler bulup, Yüce  beni dövüyordu. Az da olsa diğer sanık Bayram da dövüyordu. Bir keresinde çalışırken elim testereyle kesildi. Sanık Bayram'ın babası, 'Sigortan yok başımızı belaya sokma. Doktora cam kesiği dersin' diye söylendi. Ben de amcamla gittiğimde testere kesiği demiştim. Olay tarihinde çalışırken Yücel beni çağırmış ama ben gürültü nedeniyle duymadım. Gelip beni eliyle dövdü. Yere yatırıp, tekme ve yumrukla vurdu. O sırada Bayram da cep telefonuyla kameraya çekti. Bir yandan da güldü. Bayram vurmadı. Daha sonra sanık Yücel çekilen videoyu bana atmış. Amcam telefonumda görünce karakola gidip, şikayetçi olduk. Ben sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Devamlı aşağılanmış

Hakimin, elinin nasıl kesildiğini sorması üzerine E.Y., "Bu olay daha önceden olmuştu. Sanık Yücel benim elimi tutarak makinenin altına götürüp kesmedi, beni itekleyince savruldum. Elim döner testereye değdi ve kesildi. Bu son olayda ise, Bayram video kaydını yaptıktan sonra gelip başıma birkaç kere vurdu" yanıtını verdi. Duruşmada söz verilen psikolog ise, mağdur çocuğun sanıklar tarafından devamlı şiddet gördüğünü anlattığını belirterek, "Devamlı aşağılanmış ve baskı altında tutulmuştur" dedi. Daha sonra söz alan sanıklardan Bayram Samet K , "Mağdur çalışırken testerede elini kendisi kesmiştir. Son olayda, video kaydını yapan benim" dedi. Yücel B. de  aleyhine olan ifadeleri kabul etmediğini söyledi. Mahkeme, sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmasına, savunmalarının gelecek celse alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

UYKUSUNDA  BİLE AĞLIYOR

Duruşma sonrasında adliye önünde açıklama yapan baba Ayhan Y., "'Baba gel, dövdü beni' dedi. Telefonuma görüntüleri geldi. İşyerine gittim, 'çık sen dedi, halledeceğiz' dedi bana. Sonra polisler evi bastı, çocuğu almak için. İfade verdik, davacıyız dedik" dedi. Oğlunun, elinin sanıklar tarafından kesildiğini söylediğini ifade eden baba "Kendi kendine sayıklıyor, uykusunda ağlıyor . Sanıkların çocuğuMu sürekli darbettiklerini olaydansonra öğrendim" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.