Kibirlenme padişahım senden büyük Allah var

Ah makam sahipleri ah siz yok mu siz altınıza bir koltuk verilince kendinizi nemrut zannediyorsunuz. Oysa nemrutun bir sinekle canını alan yüce yaradanın gücünü rahmetini  ne çabuk unutuyorsunuz!

Sahi makam sahibi olunca ne his ediyorsunuz merak etmiyor değilim. Bir makam sahibi olunca nedir bu bezirganlık nedir bu kibir hırs bu dünya size kalmayacak bilmiyor musunuz? Önemli olan makam sahibi olmanız değil sahip olduğunu makamaların halka hizmet olduğunu unutmamanızdır. Siz makam seviciler ne yapıyorsunuz geldiğiniz yeri unutup ahkam kesiyor o makamları kendi nefsinizi tatmin etmek veya başka maddi çıkarlarınız için kullanıyorsunuz. Peki makamı kendi şahsi çıkarlarınız için kullanmak bencillik ve ahlaksızlık değil mi?

İnsan insandan üstün olamaz üstünlük takvadır. Gelinen makamların her biri halkın vermiş olduğu makamlardır makam hizmet içindir zimmet için değildir.

Bazı insanlar bi yerlere gelince daha da mütevazilik

 kazanırlar mütevazi olanlar görev süreci dolunca da insanların gözünde yerlerini korumaya devam eder ve her zaman sevilir ve sayılırlar. Fakat bazıları makam sahibi olunca ilk yaptığı iş sevmediği alt rütbe sahibi arkadaşlarına zulum etmeyi seçerler. Zulüm edenler bir gün mutlaka zulüm görürler, zulüm ile abad olunmadığını da görmüş olurlar.

Millete firavunluk yapanın milletin gözünde verecek hesabı çoktur.

Gün olur devran döner lafını bir köşeye yazsalar iyi olur. Zira herkesin bildiği üzere tarihin silemediği kimse yoktur.

Kalın selametle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahattin Demir Arşivi