Kılıçdaroğlu, Soyer, İmamoğlu ve Akgün'e çağrımdır!

12 Temmuz tarihinde, "İstanbul'da yaşıyor, İzmir’de iştirake başkan atanıyor!" başlığı ile 10 yıl Silivri Belediye Başkanlığı yapan, 31 Mart seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun Binali Yıldırım'a 11 bin oy fark atmasına rağmen, 3 bin oyla seçimleri kaybeden Özcan Işıklar ile ilgili yazdım.

****
İstanbul'da yaşamasına rağmen, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın iştiraki olan bir şirketin başına atanmasını eleştirdim. Aynı zamanda Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın fahiş fiyatlarla kiralanan araçlarla ilgili yaptığı açıklamaya yer verdim.

****
Işıklar, yıllarca 16 araca aylık 411 bin lira kira ödemiş, Yılmaz ise göreve gelir gelmez, eski araç ihale kiralama işini iptal etmiş ve aynı araçları 105 bin liraya kiraladığına dair açıklama yapmıştı. Ben de bunun üzerine savcıları göreve çağırdım.

****
Aylık 308, yıllık 3 milyon 618 bin liralık israf yapan Işıklar ile ilgili savcıların harekete geçmesini istedim. Bu sadece bir kalemde yapılan israf ve suistimaldı.

10 yılda hangi kalemlerde neler yapıldığını, Başkan Yılmaz önümüzdeki günlerde açıklamaya devam edecektir. Açıklama yapılmaz ise de, arka planda büyük bir anlaşma yapılmış  olacağını düşüneceğim.

"Oylarımız bölündüğü için kaybedilmedi, Işıklar'dan dolayı seçim kaybedildi!"
Bu yazım üzerine Silivri Değirmenköy'de belediye başkanlığı, üç dönem ilçe başkanlığı, kurultay delegeliği yapmış olan Mümin Tuğlu bir açıklama gönderdi.
Tuğlu yaptığı açıklamada; "yazdıklarının tamamına katılıyorum" diyerek, 10 yılda hiçbir iş yapmayan Işıklar'ın 300 milyon borç bıraktığını, korumaya aldığı 4-5 kadrosunu da CHP'li belediyelerde göreve getirilmesine katkıda bulunduğunu anlatıyordu.


****
“Silivri Belediye meclis toplantısında kiralamalarla ilgili komisyon kurulma kararı alındığını, Özcan Işıklar'ın  5 yıldır emir eri gibi kullandığı CHP İlçe Başkanı’na, gece üçlere dörtlere kadar CHP meclis üyelerinin komisyonlardan çıkma talimatı verdiğini ancak başarılı olamadığını anlatan Mümin Tuğlu, "Silivri’de 5 tane aday adayı olduğu halde kibirinden yanına yaklaşılmayan, burnu yere düşse yardımcısına aldıran Özcan Işıklar, yüzde yüz alınabilecek bir seçimi kaybetmiştir. Ne acıdır ki bu beceriksiz ve basiretsiz ilçe başkanı Suna Göçengil ve seçimi kaybeden Işıklar, hiçbir tavır göstermeden Teyyo Pehlivan gibi ortalarda gezmektedirler. Aksine ödüllendirilmektedirler. Özcan Işıklar’ın, İzmir'e vereceği hiçbirşey yoktur. Ancak İzmir’i de kirletecektir. İşin detayını bilmeyen Silivri dışındaki parti yetkililerine; 'oyumuz bölündü onun için kaybettik'  mesajını vermektedir. Oyun bölünmesi ile seçim kaybedilmedi. Diğer ilçelerde seçim alan başkanlarımız Ekrem İmamoğlu kadar oy alırken, 10 yıl görev yapan Özcan Işıklar, Ekrem İmamoğlu’ndan 14 bin oy az almıştır. Bölündüğü varsayılan oy 6 bindir. Geriye 8 bin oy kalıyor. Bu oylardan 3 bin oy alsa seçim alınacaktı. Büyükçekmece ve Büyükşehir bünyesinde tekrar ”TÜRAM” diye ucube projeyi hayata geçirmek için çaba ve oyun peşindedir. Silivri Türam projesi tam bir kandırmaca projesi olup trilyon harcanmıştır. Bu gerçekleri dile getirdiğim için Silivri İlçe Başkanlığı hakkımda soruşturma açmıştır. "Kargadan korkan darı ekmezmiş” derler. Ayrıca “Güneş balçıkla sıvanmaz" mış! Parti büyüklerimiz ve yetkililer duyana kadar, bu gerçekleştirilen dile getireceğim.”

TÜRAM Projesi ile ilgili detayları açıklayacağım!
Silivri'de Özcan Işıklar'ın seçim kazanamayacağını ve kaybedeceğini herkes bilmesine rağmen CHP Genel Merkezi bile lades diyerek, Muharrem İnce'nin dünürü olması nedeniyle Işıklar'ı aday yapmıştır. CHP'lilerin bile oy vermeyeceğini açık açık ifade etmelerine rağmen aday yapılan Işıklar, İmamoğlu'ndan yaklaşık 11 bin daha az oy alarak seçimi kaybetmiştir.


 ****
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e çağrı çıkarıyorum.
AK Partili belediyelere yönelik israf, kadrolara liyakatsız insanların atanmasıyla ilgili açıklamalar yapıyorsunuz.

Neden İstanbul'da yaşayan birinin İzmir'de bir iştirakin başına atanmasına izin veriyorsunuz? Neden seçim kaybetmiş hem de bile bile lades demiş birini ödüllendiriyorsunuz?

İzmir'de Işıklar'dan daha iyi atadığınız şirkette görevlendirebileceğiniz adam mı kalmadı?

****
Önümüzdeki günlerde, Silivri Belediyesi'nde Işıklar'ın talimatıyla kurulan "TÜRAM Projesi’ne" ne kadar para harcandığını ve üretilen ve satılan ürünlerden bir kuruş bile neden kasaya para girmediğini detaylı şekilde yazacağım.

*****
İmamoğlu'na ve Akgün'e de buradan çağrı çıkarıyorum. Silivri'de TÜRAM diye bir proje hikayedir. Bu hikayeye sakına ortak olmayın. 


Son söz: Özcan Işıklar gibi adamların yapması gereken siyasi olarak emekliliğini istemek ve kenara çekilmektir. Şayet, CHP başarısız adamlardan medet ummaya devam ederse, siyaseten bitmiş adamları tribünlere göndermezse, beş yıl sonra gelinecek nokta umutları tüketmek olacaktır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi