Stjepan Hauser kimdir? Instagram hesabı ve fotoğrafları

Stjepan Hauser kimdir? Instagram hesabı ve fotoğrafları
Koronavirüsün etkili olduğu ve evlerimizde çok daha fazla vakit geçirdiğimiz bugünlerde özellikle klasik müzik dinleyenlerin yeni keşfi olarak da adlandırılabilecek Hırvat kökenli çellist Stjepan Hauser Türk müzikseverlerin de yeni gözdelerinden biri. Peki, Stjepan Hauser kimdir? Instagram , Youtube hesabı ve fotoğrafları haberimizde…

Youtube ve Instagram’da profesyonel klipleriyle yer alan çello virtüözü olan Hırvat kökenli sanatçı son dönem dünyada milyonlarca takipçisi olan da bir fenomen. Onu kliplerinde ya bir şelale kıyısında, ya dağ başında, ya dansçıların arasında ya da denizin ortasında çıplak ayaklarıyla çellosunu konuştururken izleyebilirsiniz. Performansları esnasında izleyenleri ile çok sıra dışı bir bağ kurmayı seven ve mimikleriyle karizmasını konuşturan ünlü sanatçının dünya çapında bilinen arkadaşı Luka Suliç ile birlikte çok özel konserlerde performanslar sergilediği 2cellos adında da bir grubu bulunuyor.

Micheal Jackson'ın ‘Smooth Criminal’ şarkısını çalarak ünleri yayıldı, her tarzda çalabiliyorlar olmalarına rağmen ilk tercihleri genelde en çok klasik müzik oluyor.

Hauser, müzik eğitimini Londra'da almış günümüzün en iyi çellistlerinden biri olarak sayılıyor. Çelloyu şiir gibi çalmasıyla biliniyor. Günümüzde bir çok klasik müzik duayeni ile çalışması mevcut ve orkestral sahne faaliyetlerinde kendisinin fazlasıyla izleyeni bulunuyor.

TUTKUNUN DİLE GELMİŞ HALİ

Hayranları Hauser’ın mesleğiyle aşk yaşayan bir çellist olarak tanımlıyor. Yakışıklı ve sempatik olmasının yanında 'tutku' kelimesi onunla yeniden hayat buluyor.

Mozart’ın eserleri başta olmak üzere klasik müziklerin öne çıkan şarkılarının yanı sıra en gündemde olan pop şarkılarından film müziklerine kadar çok geniş bir yelpazede çellosu ile şarkıları yeniden yorumluyor.

Ayrıca müzisyen kız arkadaşı Benedetta Caretta ile gerçekleştirdikleri sıra dışı performanslar da dünyada genelinde milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Ünlü müzisyen Stjepan Hauser’ın kendisine ait bir Instagram ve Youtube hesabı bulunmaktadır. Burada paylaştığı fotoğraflarla binlerce etkileşim elde etmektedir. Kendisini instagramda 2,4 milyon takipçisinin olduğu @hausercello adresinden takip edebilirsiniz. Youtube’de 1,7 milyon kişinin takip ettiği Hauser hesabına abone olup bu muhteşem performansları da ilk siz izleyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.