Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu kimdir? Eğtimi, çalıştığı kurumlar ve uzmanlık alanları

Uzman Psikolog Melda Yakupoğlu kimdir? Eğtimi, çalıştığı kurumlar ve uzmanlık alanları
Melda Yakupoğlu kariyerini başarıyla sürdüren uzman psikologdur. Şu anda Medicell Tıp Merkezi'nde hastalarını kabul etmektedir. Ayrıca Milliyet'in Pembe Nar köşesinde yazarlık yapmaktadır. Katıldığı televizyon programları ve sahip olduğu sosyal medya hesaplarındaki yayınlarla önemli bilgiler vermektedir. Melda Yakupoğlu kimdir? Eğtimi, çalıştığı kurumlar ve uzmanlık alanları haberimizde yer alıyor.

Melda Yakupoğlu, ilkokuldan uzmanlık eğitimine kadar öğrencilik hayatını başarı ile tamamladı. İlkokuldayken başarısından dolayı 2. sınıftan 4. sınıfa atlayan Yakupoğlu, Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümünü de üstün başarı bursu ve ödülü ile ikinci olarak bitirdi. Sonra yine aynı üniversitede “Uygulamalı Klinik Psikoloji” yüksek lisans eğitimine başladı. Evlilikte problem çözme becerilerinin de araştırılmış olduğu “Evli Bireylerde Kontrol Odağı ile İlişkili Değişkenlerin İncelenmesi” adlı projesi ile yüksek lisansını bitirerek uzmanlığını aldı. Psikolojinin Tıbbi Uygulamaları Yetkilendirme sınav sonucu olarak, Sağlık Bakanlığı tarafından, klinik ortamlarda çalışmalarını yapmak için yetki kazandı.

Lisansı ve yüksek lisansı boyunca birçok hastanede ve eğitim kurumlarında staj yaptı. Hastane stajlarını; Tuzla Devlet Hastanesi, Psikiyatri Polikliniğinde, Balıklı Rum Hastanesi Vakfında, Anatolia Kliniklerinde, Yedikule Psikiyatri ekibinin yanında, İstanbul Psikiyatri Enstitüsü ile Surp Pırgiç Ermeni Hastanesinde yaptı. Gelişim stajını, Mimar Sinan Özel Okulları Anaokulu Bölümünde, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık stajını ise Final Dergisi Dershanesinde sınav kaygısı yaşayan ergenlerle görüşmeler yaparak tamamladı.

melda yakupoğlu

Özel Mimaroba Cerrahi Tıp Merkezinde MTM Psikoloji ve Eğitim Birimini kurarak, çocuklar, ergenler, yetişkinler ve ailelerle Uzman Klinik Psikolog olarak çalıştı. 2013 yılından beri, Özel Medicell Tıp Merkezi’nde oluşturduğu Psikoloji ve Eğitim biriminde çalışmaktadır ve Melda YAKUPOĞLU bir AKADEMİ gibi psikoloji öğrencilerini, mezun psikologları, eğitimler vererek ve staj programları açarak mesleğe hazırlamaktadır. Ayrıca yine Medicell Tıp Merkezi içerisinde kurmuş olduğu hamileliğe ve doğuma hazırlık biriminde gebe kadınları doğum psikoloğu olarak nefes egzersizleri ve psikodramatik dışa vurumcu tekniklerle doğuma hazırlamaktadır. Doğuma hazırlık eğitimciliği, doula, hamile ve doğum psikologluğu yapmaktadır. Bu amaçla belirli aylarda doğuma hazırlık eğitimleri vererek hamileleri hem bedenen hem de ruhen grup olarak doğuma hazırlayabildiği gibi bireysel olarak da hazırlayabilmektedir.

Yakupoğlu, alanda kullanılan geçerliği ve güvenirliği olan birçok ölçme ve psikolojik değerlendirme testlerinin eğitimlerini alarak uygulama yeterliliği kazanmıştır. Psikolojik testler üzerine çok sayıda yıllar süren eğitimler almıştır. 2 yıl 4 dönem Yard. Doç. Dr. Gaye Saltukoğlu’ ndan Psikolojik Testler eğitimi aldı. Bunun yanında Türk Psikologlar Derneği’nden, Gelişimsel Çocuk Nörolojisi Derneği’nden, Rorschach Projektif Testler Derneği’ nden, KİM Psikolojiden eğitimler aldı. 3 yıl Doç. Dr. Tevfika Tunaboylu İkiz’ den, 2 yıl Uzm. Psk. Funda Akkapulu’ ndan, 2 yıl Yard. Doç. Dr. İrem Erdem Atak’ dan eğitimler aldı. 1 yıl Dr. Psk. Ayşe Şahan’dan ve 1 yıl Yrd. Doç. Dr. Pervin Sevda Bıkmaz’ dan danışan görerek süpervizyon eğitimleri aldı.

melda yakupoğlu
 

Birçok özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, anaokulunda, hastanede, çocuklar ve aileleriyle çalıştı. Psikolojik testler uygulayarak, terapilerini sürdürdü. Anaokulları, ilköğretim okulları ve eğitim kurumlarında eğitici seminerler verdi. İş yerlerinde motivasyon ve iletişim becerileri ile ilgili çalışmalar düzenledi, atölye çalışmaları yaptı.

Alanındaki yenilikleri, yakından takip ederek, konferanslara, work-shop’ lara, kongrelere olabildiğince katılmaktadır ve gönüllü aktivitelere önem vermektedir. Yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir. Boş zamanlarını değişik kültürleri tanımakla geçirmektedir. Bu amaçla değişik kıtalardan 30’dan fazla ülkede bulunmuştur.

Dışavurumcu sanat terapileri, resimlerin ve çizimlerin değerlendirilmesi üzerine eğitimler almıştır. Hobileri sanat çalışmaları yapmak, moda, desen çizmektir. Çizdiği desenler, Paris ve Londra Moda Fuarlarında sergilenmiştir. Desenleri bazı markalarca çeşitli ürünlerde değerlendirilmektedir. Bu hobisi ile sanat terapilerini birleştirerek kişisel imaj ve ruhsal bütünlüğü sağlamada yaratıcı atölye çalışma grupları açmaktadır. Desenlerin, renklerin anlamlarından ve karşı tarafa verilmek istenen imajlardan yola çıkarak psikoloji bilgisini kişisel imaj danışmanı olarak da kullanmaktadır.

Yakupoğlu çeşitli konularda yazılar yazmaktadır. “Ya Hep Ya Hiç Tarzı Aşk” adlı yazısı “Kadın Gözünden Aşk” adlı kitapta, “Mağdur Bir Kadının Psikoterapi Öyküsü” adlı yazısı, “Kadınlardan Erkeklere Empati Mektupları” adlı kitapta yer almıştır. Kitapla ilgili röportajları çeşitli gazetelerde yayınlanmıştır ve Aktüel Dergisinde tanıtılmıştır. Editörü olduğu ve kendi yazdığı 3 kitabı daha yayına hazırlanmaktadır. “Borderline Aşk Kaçıyor” “Uzmanların Gözünden Evlilikler, İlişkiler ve Kendilerinden Örneklerle” “Kadınların Kadınlara Uyguladıkları Şiddet” kitapları basım aşamasındadır.

melda yakupoğlu

Online Terapi yoluyla yurt dışı kaynaklı birçok vaka takip etmektedir. Daha önce İsveç, Dubai, Amerika, Almanya gibi ülkelerden vakalarla çalışmıştır.

2009 yılından beri klinik psikolog olarak binlerce danışan ve vaka tecrübesi olmuştur. Alanda aktif olarak çalışan bir uzmandır. Ruh sağlığı ve psikoloji ile ilgili sosyal medyada ve yazılı basında yazılar yazmaktadır, tv programlarına katılmakta ve kendisine sorulan soruları cevaplamaktadır. Daha ayrıntılı bilgi için; [email protected] adresinden kendisine ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.