Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Kişiye özel!

Çok Gizli, Gizli, Kişiye Özel, Hizmete Özel, Tasnif Dışı gibi ibareler yazışmalarda olsa da artık hayatımızın her noktasında karşılaşabiliyoruz. 
Mesela Tevhit! 
Tevhit nedir? Öncelikle bu kavramın teknik anlamda neyi içerdiğini hep birlikte bir öğrenelim.
Kelime anlamı 'birleşmek'tir.  
Teknik anlamda baktığımız zaman ise arsa birleştirme yani tevhit iki ya da daha fazla arsanın, yani imar izni olan parselin birleştirilmesidir. Arsa sahibinin iki parseli varsa bu iki arsanın birleştirilmesi daha iyi bir proje elde edilmesini sağlar. Bu durumda 2 ayrı parselin birleştirilme işlemleri ile tek arsa haline getirilmesi arsa birleştirme demektir. Bu tevhit işlemleri ile 2 ayrı parsel birleşir ve tek bir parsel olur. Bu arsanın artık yeni bir parsel numarası vardır. Birleşen diğer iki arsanın tapu kaydı kapatılır. Bu her zaman aynı kişiye ait iki parsel de olmayabilir. Farklı kişilere ait parseller de birleştirilebilir. 
Yani şu denilmek isteniyor; 
İki arsa yani parsel düşünün, bir tanesi 45 metre kare ama imar alabilmeniz için şart 70 metrekare! 
Otomatikman sizin orada inşaat yapmanız mümkün değil ve zaten hiç te böyle bir düşünceniz yok. 
İşin özüne geleyim!
3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Ekim 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe giren "Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği" sonrasında bir kaç gün önceki Çatalca'da 140'ın üzerinde böyle parseller var tevhit şartı bulunan, Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel imzalı Ferhatpaşa Mahallesi 79 ada 20 ve 36 nolu parsellerin her ikisinin de metrekareleri toplandığında tek başına yapılaşma şartlarını sağlamadığı için İmar Müdürlüğünce düzenlenen 20 Ekim 2017 tarih ve 119791 sayılı imar durum belgesine göre 79 ada 46 Parsel ile tevhit edilmesi gerektiğini tüm maliklere bildirmiş. 
Yani şöyle ki yüzyıllık yer sahiplerine "Daha iki sene önce belediyenin yeri olan, hatta yeşil alandan imarlı alana döndürüp sattığımız yerin sahibine sizi devrediyoruz. Ona hissedar olun" deniliyor. 
E sola değil de sağa tevhit et beni? Olmaz. İllaki Mert Yapı ile ortak olacaksın! 
İşin neresinden bakarsak bakalım, bana ilginç geliyor. İki sene önce belediyenin ihalesi ile belediyenin yerini alan kişiye yüzyıllık yer sahiplerini ortak et! Saçma mı? 
Saçma ama yasa bu! 
İyi de yasa neden sadece burada? Otopark ve tuvaletlerin olduğu yer ile tevhit yapıldığı ve bu alanda mevcut Çatalcaspor otoparkı da içine katılıp pasaj yapılmak istendiği doğru mu? Çatalca Belediyesi 140'ın üzerinde tevhit şartı bulunan arsa varken neden sadece şu an için buraya bu evrakı yollamıştır? 
Talep Mert Yapı Sahibi Maksut Abbasoğlu'undan mı gelmiştir, yoksa Çatalca Belediyesi bunu kendisine görev mi adletmiştir?
Yani o kadar çok kafa kurcalıyıcı bir durum ki! Düşünsenize üzerinde bir yapı zaten mevcut. Malikler deseki bizim yapımız var, biz neden birleştirelim? Ya da tevhitleri diğer tarafa yani sağa doğru yapsa pastanenin olduğu tarafa doğru gitse, ki tevhit yapılacak on numara ve çarşıya değer katacak projelerin uygulanacağı bir alan....
Valla yüzlerce bu noktada fikir üretiliyor. 
Ve şimdi herkesin merak ettiği tek bir soru var! 
Çatalca Belediyesi'nin iken satılan bu yerlere pasaj yapılabiliyor ise ya da yapılmak isteniyor, Çatalca Belediyesi de bunun için çabalıyor ise bunu neden belediye yapmadı? 

Bunlardan Başkan Cem Kara'nın haberi var mı? Yine yoktur. Nasıl ki Çatalca Belediyesi olarak kaçak yapı tutanağı tuttukları ve karşı karşıya geldikleri kişi ile davayı kaybettiklerinden haberi yoksa, kendisine haber verilmediyse, yine belki de aynı şekilde bu zorunlu ve sen yapmazsan ben yaparım tarzındaki tevhit isteminden de haberi yoktur. 
Kaybedilen davanın ne olduğunu da çok kısa bir süre içerisinde sizler ile paylaşacağım. 
Geçen bir şey söylemiştim hatırlarsanız eğer "Erhan Güzel yürek yemiş sanırım" diye... 
Bugün aynısını tekrar ediyorum. Yüze yakın belki de yüzlerce hissedarı bulunan parseli siz gidip belediye müteahhitlerinden birisinin yeni aldığı parselin içerisine katmaya çalışırsanız, sizin harbiden yürek yemiş olmanız lazım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi