Kıssadan son buluşlar

Almanya, Mainz'daki Moleküler Fizyoloji Enstitüsü'ndeki bilim adamları tarafından yapılan analiz, bitki ve mineral kombinasyonlarını tüketen insanların hasta olma olasılığının daha düşük olacağını buldu.

Cinsiyet hormonu olarak bildiğimiz östrojenin beyin işlevlerinde de etkili olduğu ve sinir hücrelerinde de üretilebildiği ortaya çıktı.
Bu sebepten özellikle Alzheimer hastalığı için
düşük östrojen düzeylerinin büyük önem kazandığı ve risk faktörü olduğu görüldü.

Washington üniversitesi öğrencileri fotoğraf çekebilen, video kaydedebilen, görüntülü arama yapabilen hatta internete bağlanabilen kontak lensler geliştirdi.

Diş macunundan şampuana kozmetiklerden oyuncak ve mutfak gereçlerine kadar 2 binden fazla üründe buluna triklosan isimli antibakteriyel kimyasala kısa süre ve düşük dozlarda maruz kalmanın bile kanser riskini artırdığı belirlendi.

Türkiye'de, ilk kez Finike'de bir üretici tarafından denendikten sonra üretimine başlanan çarkıfelek, diğer adıyla passiflora meyvesi, yoğun talep görüyor. Üretici Mete Apaydın, "İnanılmaz bir talep var. Sadece Türkiye içinde değil, dünyada çok büyük talep var. Türkiye için olmazsa olmaz fırsat bir meyve olacak" dedi.

Michigan Üniversitesi uzmanları tarafından yapılan araştırmada işlenmiş gıda yiyenlerin bunları azalttıklarında sigara, alkol ve uyuşturucu bırakıldığında da ortaya çıkan eksiklik belirtilerinin görüldüğü tespit edildi. Gönüllü denekler üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda patates kızartması, pasta, pizza türevi işlenmiş gıdaları bırakanlarda sigara, alkol ve uyuşturucu maddeyi bırakanlardaki gibi huzursuzluklar yaşandığını ortaya koyuldu.

Dijital dünyanın gelişmelerinde gelinen son nokta internet üzerinden karşı tarafa limonata yollamayı başardılar. Karşı tarafdaki suyun ph değerini ve rengini değiştirerek tadını limonataya benzetmeyi başardılar. Şimdi de internet üzerinden koku yollama üzerinde çalıştıklarını açıkladılar.

İlkeli Köşe; İnsan içten yanmalı bir varlıktır. Yaptıkları ve yapacakları için motivasyon kaynağı yine kendisidir..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlke Duyan Arşivi