Kokain değil yetki zehirlenmesi

Aslında sorun görüntüleri ortaya çıkan gençte değil o genci kendilerinden olmayan topluma karşı kindarlığa sürükleyerek kişinin kendini “yeni nesil dava adamı” olarak görmesini sağlayan siyasetteydi.


 

Çünkü günümüz siyaseti öyle bir hale getirilmişti ki iktidar partisinden olan yada iktidarın bir Bakanı, Milletvekili, Belediye Başkanı yada İl Başkanı ile fotografınız varsa ve hele ki iktidarın kimliğine sahipseniz bu büyük bir kale inşa etmek için yeterliydi.


 

Aynen dün iki ekmek parası karşılığı araba pazarlarında fotoğraf çeken birinin, önce Kastamonu Belediyesi Kültür Müdürü olarak atanması ve ardından Akp Genel Merkezinde sözde büro personeli olduğu iddia edilmesi gibi.


 

Sadece Akp içinde değildi bu mümin kardeşin yükselişi.


 

Mesela; 1993 doğumlu ve lise terkti ama milyonluk araçlara sahip galerisi ve şirketleri vardı. Ve elbette helal kazandığı parayla rezidanslarda oturmayı hak ediyordu.

Ve bana kalırsa bugün bu görüntülerle tanımasaydık bile gelecekte bu kişiyi “Limak, Cengiz İnşaat, Kolin, Çalık, Sancak ve Kalyon” gibi ağabeylerin rakip olarak görmemiz mümkün olurdu.


 

Beni üzen asıl şey neydi biliyor musunuz? Yıllardır içlerinde barındırıp Kültür Müdürü o da yetmedi Akp Genel Merkez bünyesinde danışmanlık yada onların deyimiyle büro personelliği yapmış partidaşlarına sahip çıkmak yerine “Uyuşturucu batağına saplanmış genç” imajıyla kamufle etmeye çalışmalarıydı.


 

Ki yanılmıyorsam davaya bakan sulh ceza hakimide, kişinin “pudra şekeri” savunmasını yediği için değil, cezanın yatar boyutunun pek fazla olmadığını yada siyasi erk korkusu yüzünden salmış olabilirdi.


 

Ve umarım bugün “kokainin pudra şekerine benzetildiği bir ülkede yarın elinde şırınga ile yakalanıp Eroin değil kendime Kovid 19 aşısı yapıyorum diyenlerle karşılaşmayız.”


 

Bu arada bundan 8 sene önce Gezi olaylarında “Camide içki içtiler görüntüler elimizde, cuma günü arkadaşlara bu görüntüleri göstereceğiz” diyerek yalanlarına Yüce Allah’ı da ortak edenler, o kafalarından uydurdukları görüntüleri bu görüntülerle karıştırmış olacak ki “Cami yerine Audi marka araba, içki içen yerine kokain çeken, çapulcu yerine de mümin” görmüştük.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01