Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Kör olmak lazım!

“Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’i başarılı buluyor musunuz?” sorusunu sorduğumuzda yüzde 80 ila yüzde 90 arasında “EVET” cevabını alıyor ve hala daha “Yok ya yapamıyor” dersek… E artık kusura bakmayın ama “Kör müsün sen birader” cevabını da şak diye alırız.

Bugün Çatalca’nın her bir noktasında, mahallesinde hizmet! Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner imzalı bir çok yeni yeni şeyler… Hem de en uzak köy (Mahalle) bile bu hizmetlerden nasibini alıyor ise “Adam yapıyor be!” cümlesini Karacaköy’de de Karamandere’de de Binkılıç (Atatürk ve Fatih) Mahallesi'nde de Yalıköy’de de Başakköy’de de… Her mahallede duyarsınız. Elbette ki muhalefet olacak! Muhalefet olmaz ise iktidarlar saltanata doğru yol alır. Ben bu anlamda CHP İlçe Başkanı Mehmet Çoban’ı da asla sorgulamam. Adam muhalefet edecek.

Lakin siz halk ne diyor ona bakacaksınız. Bugün ekonomiksel anlamdaki zorluklar olmasa, ülke olarak bu kadar dar boğazda olmasak, daha nelerin yapılabileceğini, yada şöyle diyeyim, geçtiğimiz 10 yıl boyunca Cem Kara başkan ile de bu ilçe üzerine kurduğumuz hayalleri paylaşırdık, bugün çok yakın dostum olan Mesut Üner ile de hayallerimizi paylaşıyoruz. Birçoğunun gerçekleşiyor olmasını görmek de beni 40 yıllık Bahadır Sügür’ü muhteşem derecede mutlu ediyor. Çatalca birileri istese de istemese de gelişiyor. Ve gelişmeye devam edecek.

Ve göreceksiniz ki 5 yıllık Belediye Başkanlığı döneminin sonunda Mesut Üner ismi “Adam yaptı be” diye telaffuz edilecek.

Yanlışları yok mu? Var tabi ki! Alışılagelen yani alıştığımız Belediye Başkanı profilini çizemiyor gözümüzde. Otorite yok mesela! Herkese “Abim, kardeşim” diye hitap ediyor. Sinirlendiği zamanlarda da “Laf çakar” pozuna bürünüyor. Yaşlılara, Engelli kardeşlerimize ve gerçekten ihtiyaç sahibi gördüğü zaman ki yufka yürekliliği ise tartışılmaz.

Şimdi yeni yeni dedikodular türüyor… AK Parti aday göstermeyecek, ya da başka bir ilçeden aday gösterilecek, ya da başka bir partiye geçecek gibi söylemler ile dolaşanlar var, sağda ve solda. Hem sağdan, hem soldan dedikodular.

Biz bu dedikodulara, ta geçmişten, 1980’lerden beri alışığız. Nüfusu bizden çok daha fazla ve bizden çok daha fazla gelişmiş bir ilçeden adaylığını konuşanlar da, başka partiden aday olacak diyenlerde bu adamı başarılı buluyor bence… 2024 olmadan kitapçıktaki tüm vaatler yerine geldi diyecek kadar hem de.

E onlar da kör değil tabi ki! Görüyorlar ve Biliyorlar! Adam çalışıyor beyler! Çalışıyor.

Şimdi birileri diyecek ki “Bahadır zaten onu destekliyor.” Ben bu dediklerimi yalanlayacak kişi ile mahalle mahalle gezmek isterim. 39 mahalleyi de gezelim. Çatalca turu yapalım hep birlikte. Bahadır’ın tek derdinin bu ilçe halkına kalıcı hizmetlerin bırakılmasını sağlamak olduğunu bir anlasalar… Ah bir anlasalar. Bugün Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, yarın Ahmet, Mehmet, Hasan , Hüseyin, Ayşe yada Fatma… Her birisinin yaptıklarından kalacak olanlar? Ben buna bakıyorum. Allah bu ilçeye tarihinden bu yana bir çivi bile çakmış olan tüm Belediye Başkanlarından da razı olsun. Vefat edenlerin ruhları şad olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi