Korona günlerinde birazcık eğlence molası

Sizin günleriniz nasıl geçiyor bilmem ama ben pek şikayetçi değilim. Yapmak istediğim seyahatlerin planları suya düştü ama ne yapalım, sağlık olsun. Birikmiş kitaplarım, dergilerim var. Henüz dinleyemediğim müzikler, izleyemediğim filmler var. Hepsini sıraya sokup, aradan çıkaracağım bu vesile ile.

***

Sadece, Netflix dizisi olan”La Casa De Papel’in son sezonunu bir çırpıda izlediğime yanıyorum. Keşke tasarruflu izleseymişim. Bu ev karantinası daha da devam ederse, evin kullanmadığım alanlarını kullanmayı düşünüyorum. Mesela kitap okumalarımı yapmak için diğer odaya gitmek gibi...Haa, belki de de hiç alakasız bir yabancı dil öğrenmeye başlayabilirim. Bugünlerde Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim verdiği programları izlemekte hobilerim arasına girmek üzere. Veliler, siz de bakın ve ne kadar kaliteli bir eğitim verildiğini anlayın.

***

Bugün aklıma nerden geldiyse, Derya Baykal’ın eskiden yaptığı programlar geldi. Yıllar önce bir gün, tuvaletteki ve mutfak lavabo altındaki borulara dantel örüyorlardı ve benim TV ile irtibatımı tamamen kesmeme sebep olmuştu. Şimdi kıymetini anlıyorum, meğer toplumun buna da ihtiyacı varmış! Fotoğrafta da göreceğiniz üzere, bisküvi etrafına yapılan danteli görünce anladım.(Umarım bu şakadır, gerçek olmamasını diliyorum.)

***

Bu karantina günlerimizde iyi ki mizah var diyorum. Öyle zeki, öyle yaratıcı, eğlenceli şeyler okuyup izliyorum ki, bazen kendi kendime gözlerimden yaş gelene kadar kahkaha atıyorum.

Günlerdir içimiz karardı, hepimiz endişeliyiz. Zaten hava da oldukça kasvetli. O sebeple biraz gülümsemek adına, bugün eğlenceli bir şeyler seçtim.

***

Arkadaşın biri gezginler için bir tur programı yazmış;

“Sabah 07:30 da tuvaletten hareket. Gezi evraklarının kontrolünden sonra holün sınırını geçip, mutfaktaki açık büfede kahvaltımızı alıyoruz. Kahvaltı sonrası, kahve eşliğinde salon gezisi... Gezimiz süresince salonun enteresan yerlerini ziyaret ediyoruz.(Kanepe, koltuk, masa, sandalye gibi.)Saat;14:00’ te öğlen yemeğimizi alıyoruz, içecekler fiyata dahildir. Öğlen yemeğinden sonra, evin en güzel yeri olan balkon ziyaretimiz, temiz havası ve güzel manzarası ile sizleri bekliyor olacak. Akşam üzeri dönüşe geçiyoruz ve geç saatte yatak odalarına varıyoruz.(Tur sonu).

Kim yazdıysa ellerine sağlık, hala gülüyorum.

***

Devam edelim;

“Anneannem 64 yaşında. 65 yaş üstüne sokağa çıkma yasağı gelince”yarım Semiha’larla parka gidecektik. Onlar kaç yaşında acaba?”diyor.

***

”Aile hekimleri olarak yurtdışından Türkiye’ye giriş yapanları her gün telefonla arayıp sağlık durumları hakkında bilgi alıyoruz. Bazı vatandaşlar bize su arıtma satıcısı muamelesi yapıyor. Bir teyze;”Allah belanızı versin, bıktım sizden”deyip, telefonu suratıma kapattı.

***

”Anneme dışarı çıkma, virüs kapanlar nefessiz kalıyor, boğularak hayatını kaybediyorlar dedim.”Biz zaten doğduğumuzdan beri bir gün yüzü görmedik şu dünyada”diye cevap verdi. Konu nerden buraya geldi, hiçbir fikrim yok.!

***

“Geçen hafta birisi;”Önümüzdeki 500 yıl boyunca kesinlikle yaşanmayacak bir olay söyle dese,”öğrenci yurdunda karantinaya alınmış yaşlı umrecilerin yurttan kaçmak için polisle çatısması”derdim.

***

Virüs uzmanı İspanyol doktor;”Bir futbolcuya ayda 1 milyon euro maaş veriyorsun. Bir araştırmacı hekime ise 1.300 euro. Korona virüse karşı ilaç bulması için Ronaldo’ya gidin.”

***

”Çekirdek paketinin beş liralık olanında 1268 tane, iki liralık olanında 326 tane çekirdek var. Haberiniz olsun.”

***

Bir de virüsün sebep olduğu şeyler anlatılmış.

“Fuhuş %70, flört %50, alkol-içki tüketimi %50, kumar oynama %80, iç çatışma ve kavga %60, sokaklardaki görüntü, gürültü ve çevre kirliliği %60 azaldı. Temizlik oranında ise %70 artış olmuş.”

***

Bir de Psikiyatristlerden bildiri var;”Ev karantinasında olduğunuz sürece hayvanlarınız, çiçekleriniz, beyaz eşyalarınız ile konuşmaya başlamanız normaldir. Bu sebeplerle bize başvurmanıza gerek yok.Profesyonel yardıma ancak bunlar sizinle konuşmaya başladığında başvurun.”

***

“Şu dönemde en sağlıklısı evde kendi ohalini yapmak. Dışarda yapılanın içine ne konuyor bilemiyorsun.”

***

Bir de kalbi kırıklar var. David Beckham bir pankart hazırlamış ve fotoğraf çekip sosyal medyadan paylaşmış.“Victoria ve çocuklarım için evde kalıyorum.”

Ve altına yazılan yorumlardan biri;”Victoria, bu dünyada cenneti sen yaşıyorsun!”

***

Günlerimiz neşeli ve sağlıklı geçsin,

Sevgiyle Kalın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sevim Güney Arşivi