Kritik sınav

Trabzonspor Ahmet Ağaoğlu döneminde yakaladığı başarılarla dikkat çekmeye devam ediyor. Süper Lig şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye Kupası ve Süper Kupa sevinçleri yaşadı. Uzun süredir ortada olmayan kazanma kimliği yeniden oluşturuldu. Abdullah Avcı'nın gelişi ve doğru transferler de bu süreci hızlandıran etkenlerdi.
***
Geleceğe doğru adımlar atan Trabzonspor'da başarıyı kalıcı hale getirebilmek adına çalışmalar yapılırken diğer yandan da sportif ve mali anlamda çok kritik bir sınava çıkılacak. Sürecin sonunda çıkıılabilecek en önemli arenada boy gösterilecek.
Daha önce Gaaltasaray'ın UEFA Kupası'nı kazandığı ve ülkemize ilk uluslar arası zaferi getirdiği Kopenhag'da bu kez Karadeniz temsilcisi tur arayacak.
Kopenhag kulübü Avrupa kupaları alışkanlığı olan ve buralarda sürekli yer alan bir camia. Trabzonspor ise en son 11 sene önce Inter, CSKA Moskova ve Lille'in olduğu grupta oynamıştı. O günkü kadro üst tura çıkmayı hak ediyordu aslında ma Inter'in yaptığı katakulle hesapları bozmuştu.
***
Bugün yeni bir kadro, yönetim, teknik heyet ve çehresi değişmiş taraftar topluluğu var. Avcı'nın getirmek istediği ve büyük ölçüde de uygulamayı başararak kupalar kazandığı sabır futrbolu bugün de kendisini gösterecek gibi duruyor.
Marc Bartra'nın katılımı ile 'çilek' hamlesini de yapan Trabzonspor bugün deplasmanda avantajlı skor arayacak.
Hocanın uzmanı olduğu savunma oyununun bugün ön plana çıkacağını düşünüyorum. Çift aşamalı maçlarda harra hurra saldıramazsınız. Bunu da ülkede en iyi uygulayan isimlerden biri kendisi.
***
Kadro kalitesi açısından Trabzonspor çok daha önde rakibine göre ama bunu sahaya yansıtması gerekiyor. Ne derece başarılı olursa şansı da o kadar artacak ve gruplara daha da yaklaşacak.
Yıllar sonra gelen bu fırsatı ve maddi geliri umarım geri tepmez takım. Her anlamda muhteşem bir macera kulübü bekliyor.
Elenirse de dünyanın sonu değil.
Ben zaten seviyemizin UEFA Avrupa Ligi olduğunu düşünüyorum tüm ülke olarak.
Arada makas farkı çok fazla. O bütçelerlerle baş etmek çok zor ama yine de en azından bir ayakbastı parası almak ve ünlü takımları konuk olarak ağırlamak güzel olur.
Trabzonspor'a bol şans diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Burak Zihni Arşivi