Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Küçük enişte...

Çatalca’da yakında, bilindik bir lakap ama “Küçük Enişte” bir hayli ün yapacak. Hani diyor ya “Tutmayın Küçük Enişteyi, salıverin gitsin…” 

Neyse gelelim konularımıza… 
Çatalca Belediyesinin neden satış yapamadığı ile ilgili biraz daha geniş bir yazı yazmak gerekiyor. Tekrar hatırlatalım. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara meclisten satış için yetki aldığını düşünerek 26 Aralık 2017 Salı günü saat 09.30’da satışa çıkmak üzere bir ihale ilanı çıktı. İlanda otopark lejantından tutun da çocuk oyun parkına, mutlak tarım arazisinden tutun da Akalan Mahallesi'ndeki Futbol Sahası olarak kullanılan alanın üçte biri gibi bir alan vardı. Bir anda AK Parti İlçe Başkanlığı başta olmak üzere bir çok STK logolu ilanlar ve afişler boy gösterdi. Lakin tüm bu adrenalinli günlere baktığımızda İstanbul 10. İdare Mahkemesi “Yürütmeyi Durdurma Kararı” ile zaten ihaleyi iptal etti. Yine 23 Ocak 2018 Salı Günü Saat 09.30’da satışı yapılmak üzere 7 tane taşınmazın ilanı çıktı. Lakin 22 Ocak 2018 Pazartesi günü bu sefer de İstanbul 5. İdare Mahkemesi Kararı çıktı Belediyenin karşısına… 
Yine yürütmeyi durdurma…
Peki bu yürütme yani satışlar nasıl ve neye dayanarak durduruluyor? Türk Adli Makamlarına güvenimiz sonsuz. AK Partili Belediye Meclis Üyeleri neye dayandırarak bu yürütmeyi durdurma kararına sebep oluyorlar? 
Ben söyleyeyim. Belediyemiz 2018 yılı bütçesini onaylarken bütçe içerisinde “Taşınmaz Satışından Elde Edilecek Gelir” maddesine 2 Milyon 250 Bin TL yazılmış ve böyle onaylanmış. 
Çatalca Belediye Başkanımız Sayın Cem Kara “Satış Yetkisi” almış ama satılabilir rakam olarak bu rakam kayıtlara geçtiği için çıkan meblağlar biraz fazla olunca, hali ile itiraz yolu da açık olarak görülüyor. 
Yani burada belirtilen rakam sonrasında AK Partili Meclis Üyelerine büyük bir koz vermiş oldu. AK Partili Meclis Üyeleri resmen ant içmişler! “Sattırmayacağız” cümlesi ağızlarından düşmüyormuş. Hani hepsini hiç bu kadar bir arada, hem fikir bir kararda duymamıştım. Hatta ve hatta Spor Kulüplerine yapılan yardımı bile hiçe sayarak Hasan Gökçe’nin de bu satışlara karşı olduğunu hepimiz gördük ve duyuyoruz. Amatörspor Kulüplerine yapılan yardımlardan vazgeçme pahasına belediyenin ekonomik kriz yaşamasına neden olacak olan bu satış iptallerini desteklediği de bariz ortada. Ve iddia ediyorum, bir daha ki satış ihalelerine İdare Mahkemesine itirazları yapanlar arasında Hasan Gökçe ismini de göreceğiz. 
Yani ne yaparsanız yapın eğer bir siyasi kimlik taşıyor iseniz, mecbursunuz grup kararlarına uymaya. 
Küçük enişte de bu işe bir hayli üzülecek ama böyle gider ise, satış noktasında yani, satış yapılamaz ise küçük eniştenin de işi zor, Çatalca Belediyesinin de… 
Bugün Çatalca’nın hizmet noktasında ne ilçe belediyesinden, ne Büyükşehir’den ve ne Hükümetten hizmet alamadığını düşünenler varsa yanılıyor. 
Ancak böyle düşünenler var ise kimse kusura bakmasın ama bizim ilçemize bile yetişen Büyükçekmece Belediyemiz var. Bu arada bir kere daha teşekkür edelim Hasan Akgün başkana… Kaldı ki bir ilkokul daha isterken… Belli mi olur? Belki onu da yapar. 
Bizim ilçemizdeki siyasiler konu mankeni çünkü! Hizmet adamı olmak ile konu mankeni olmak! E bak o kadar konu çıkıyor bize! Hal böyle olunca, Hizmet adamı olarak bir başkalarına teşekkür ediyor isek;
Sen çok yaşa emi küçük enişte… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi