340 yürüyüş rotası!

340 yürüyüş rotası!
Deneyimli seyahat yazarı Melih Uslu’nun yeni kitabı Yürüyerek İstanbul, 34 Rota, 340 Öneri, araştırmayı, öğrenmeyi, tatmayı, izlemeyi seven her “gezgin ruh” için pek çok bilgi içeriyor.

Uslu’nun tam 10 yıllık yoğun emek ve titiz bir seçki ile yayına hazır hale getirdiği kitapta, İstanbul’dan seçilmiş her biri iki ile dört saatlik süreler arasında yürünebilen 34 farklı güzergâh anlatılıyor. 400 sayfalık geniş hacmi, yaratıcı illüstrasyonları ve detaylı içeriğiyle dikkat çeken kitapta, Haliç’ten Tarihi Yarımada’ya, Boğaziçi’nden Adalar’a İstanbul’un en iyi yürüyüş rotaları bir araya gelmiş. Yürüyerek İstanbul, Prof. İlber Ortaylı’dan Mario Levi’ye, Selim İleri’den Saffet Emre Tonguç’a ünlülerin yazıları, görüşleri ve katkılarıyla yayına hazırlanmış.

Gezmek mutlu eder!
“Gezmek mutlu eder!” sloganıyla yola çıkan yazar Melih Uslu, Türk Hava Yolları Skylife’ta editörlük ve SunExpress uçak içi yayını SunTimes’ta yayın yönetmenliği yaptı. Hürriyet Seyahat Gazetesi’nin düzenlediği Türkiye’nin “en iyi seyahat yazarları” yarışmasında ilk üçe giren Uslu, bugüne dek aralarında İngiltere’den The Daily Telegraph, Fransa’dan Le Figaro, Körfez ülkelerinden Gulf News ve The National, Rusya’dan Pravda ve Kommersant, Almanya’dan Die Welt, Hollanda’dan Levenin Turkije, Kuzey Kıbrıs’tan Caretta’nın da aralarında bulunduğu 20’den fazla gazete, dergi ve internet sitesi için içerik hazırladı. Hâlen Hürriyet Seyahat ve Hürriyet Daily News gazeteleri ile uçak içi dergilerde düzenli yazıları yayımlanan Uslu, eşi Filiz ile birlikte “Cennetim!” dediği Marmaris’te yaşıyor, profesyonel turist rehberliği yapıp, farklı dergiler için seyahat yazıları kaleme alıyor ve Antonina Turizm’in gezi kitapçıklarının editörlüğünü yürütüyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.